INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ARSENAL

Vlad Dragomir a semnat cu Arsenal pe 3 sezoane, fixîndu-şi un obiectiv curajos "Joc în Premier în 2 ani"

Articol de , - Publicat joi, 25 iunie 2015 00:00

Căpitanul "naţionalei" U16 e primul fotbalist român ajuns la Academia "tunarilor". Juve, Manchester City şi Chelsea s-au aflat pe lista ofertantelor, dar jucătorul şi familia au ales-o pe Arsenal

Trecerea lui Vlad Dragomir, 16 ani, la Arsenal a căzut ca un trăsnet ieri dimineaţă! E cel mai spectaculos transfer juvenil din fotbalul românesc al ultimilor ani, pe care agentul jucătorului, Cătălin Sărmăşan, şi familia l-au ţinut secret şi după momentul semnării contractului

"Idolul meu e Cristiano Ronaldo, îmi place stilul lui Kroos şi mă relaxează în timpul liber să urmăresc meciurile lui Federer"
Vlad Dragomir

Clubul londonez îl monitoriza însă pe căpitanul naţionalei U16 de un an şi jumătate. "Au fost după el peste tot prin Europa să-l vadă la jocurile reprezentativei. În Rusia, în Turcia, cu Ungaria, Macedonia, Italia", dezvăluie impresarul. El spune că Dragomir va ajunge luni la Londra şi va avea ocazia "să se pregătească măcar o dată pe lună cu echipa mare condusă de Wenger".

"Steaua mă pusese pe gînduri"

Puştiul e în al nouălea cer: "Greul abia acum începe, dar eu vreau ca în maximum doi ani să joc în Premier League. Mă încîntă cînd văd că Arsenal e o formaţie unde se dă mare credit tinerilor. Asta mă încurajează". Vlad vorbeşte şi despre avalanşa de oferte sosite pe adresa lui, "foarte multe din Italia", dar şi din România, unde "Steaua venise cu o propunere care mă pusese pe gînduri".
T

atăl lui Dragomir, Mircea, dansator profesionist în ansamblul "Banatul", face însă lista completă:

"Chiar zilele trecute m-a sunat Inter să ne invite la discuţii. Au mai fost Roma, Juventus, Fulham, Manchester City, Chelsea. Dar Arsenal e soluţia ideală acum pentru Vlad. Nu ne interesează banii, ci să aibă asigurat un mediu în care să crească profesional"

Jongleriile cu ciorapii şi sfatul bunicii

La Londra, internaţionalul va locui la o familie de britanici, va continua şcoala în campusul Academiei şi-l va avea aproape şi pe unchiul său, stabilit lîngă Big Ben. "Nu ne facem griji că va capota, fiindcă de mic a fost un tip care s-a descurcat. E serios şi îndrăgostit de minge. Şi prin casă îl văd cum face duble cu ciorapii înainte să-i încalţe sau pe stradă se mai opreşte şi ridică pietricele cu picioarele. «P-asta o ştiai, tati?!»", povesteşte Mircea Dragomir.

El spune că fiul său a început fotbalul la 7 ani, a evoluat pe alte trei posturi (stoper, fundaş stînga, la închidere) înainte de a-şi găsi vocaţia ca mijlocaş ofensiv sau mijlocaş stînga şi-şi aduce aminte cu mîndrie de un detaliu de la selecţie: "A venit Vlad cu un fluturaş care anunţa un trial la Şcoala Sportivă. S-au prezentat zeci de copii, dar a fost singurul pe care antrenorul Pavel Velcotă l-a convocat încă din acea zi la antrenamente".

Azi, la şapte ani după acel moment, Dragomir jr. are o grijă de suflet pentru perioada care-l aşteaptă la Arsenal:

"Am discutat şi cu bunica şi mi-a zis să am grijă ce mănînc p-acolo! O ascult, c-o să vină să mă controleze!". :-)

100.000 €va încasa Poli Timişoara pentru transferul lui Dragomir la Arsenal: e nivelul indemnizaţiei de formare

"Wenger mi-a strîns mîna: Welcome to Paradise"

Vlad Dragomir a fost extrem de impresionat de condițiile și de atmosfera de la clubul londonez: "Totul e de vis acolo, iar oamenii sînt senzaționali!"

Ieri, cînd pe toate siteurile a apărut poza de la prezentarea lui Vlad Dragomir, primul român care s-a transferat la Arsenal Londra, puștiul era, de fapt, acasă, la Timișoara. "Poza e din aprilie. Atunci a semnat Vlad cu Arsenal, dar și englezii au ținut secret acest lucru pînă acum. Vlad a parafat contractul înainte de 24 aprilie, cînd a împlinit 16 ani", ne-au dezvăluit apropiați ai jucătorului.

- Salut, Vlad, ce faci?
- Mă relaxez, sînt în vacanță, ascultam muzică.

- Cum e fost primirea la Arsenal, în aprilie?
- (Rîde). Deci ați aflat. A fost super, dincolo de închipuirea mea, de poveștile și lucrurile pe care le citisem. Dacă nici acolo nu ajungi fotbalist, înseamnă că nu vrei. Iar eu vreau!

- Ai apucat să vorbești și cu Arsene Wenger?
- E mult spus să vorbesc, dar ne-am întîlnit, mi-a strîns mîna și mi-a spus, cu un ușor accent: "Welcome to Paradise!". Chiar așa mi s-a părut, că e Paradisul! Totul e perfect, sper să mă integrez cît mai repede, să joc, să confirm încrederea lor.

"Nu înțeleg mai nimic din ce zic" :)

- Atmosfera prin baza lor cum e?
- E incredibil! La sala de mese m-am întîlnit cu Alexis Sanchez, cu Ozil, au venit la noi, la cei mici, au dat mîna cu toți. Așa e obiceiul la ei. Te salută cordial, parcă ai fi unul de-ai lor de cînd lumea.

-Te-ai și antrenat cu ei?
- Nu cu echipa mare. Am făcut un singur antrenament cu echipa U16, de vîrsta mea. Dar am simțit din prima diferența, e fotbal tare, cum îmi place mie. Mi-a dat un băiat de culoare un brînci, am crezut că m-am lovit de stîncă! De atunci, ce lucram eu la sala de forță, dar în ultimele luni am făcut suplimentar. Am înțeles că nu e de glumă!

- Și în vestiar?
- La fel, extrem de sociabili, nu contează de unde ești. Eu am stat, de exemplu, lîngă Brooklyn, băiatul lui Beckham, care joacă la ei. Ne-am împrietenit imediat. Problema e că au un accent, cînd dau drumul la gură, nu mai înțeleg nimic! Eu ziceam că știu engleză, dar acolo îți dai seama că nu e așa. O să exersez, mă obișnuiesc eu.

 "Poli mi-a lăsat un gust amar"

- Am auzit că ai avut probleme în ultimele luni la Poli Timișoara.
- Așa este, mi-au lăsat un gust amar. E echipa mea de suflet, am plîns pînă la unu noaptea în vestiar, rămăsesem singur, cînd am picat în Liga a II-a. Fusesem și eu pe bancă la acel meci, cu Chiajna.

- Dar cum ai fost exclus din lot?
- Au aflat că am fost să semnez cu Arsenal și, pentru că nu i-am anunțat, m-au scos din echipă. M-au trimis la juniorii A, apoi la juniorii B, iar în ultima lună nici nu m-au mai lăsat să intru pe iarbă, mă pregăteam doar pe pista de atletism. Asta e, mi-a fost tare greu, dar a trecut. Iar eu nu am încălcat nici o lege, pînă la 16 ani puteam semna cu cine doream.

- Îți doreai Arsenal?
- Îmi doream o echipă mare. Nici nu visam eu la Arsenal! Acum abia aștept să ajung acolo. Voi juca la echipa a doua a clubului. Am o șansă imensă și, credeți-mă, sînt gata să profit de ea!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează