SPORTURI  »  ALTELE  »  IN MEMORIAM

Copleșitor! Cum și-a cunoscut Ivan Patzaichin soția: „A fost dragoste la prima vedere”

Familia lui Ivan Patzaichin / Sursă foto: Libertatea +8   FOTO
Familia lui Ivan Patzaichin / Sursă foto: Libertatea

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 14:15 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 14:16

Ivan Patzaichin, unul dintre sportivii legendari ai României, a încetat din viață astăzi, răpus de o boală necruțătoare. În urmă cu mai mulți ani, acesta povestea cum a debutat povestea de dragoste cu Georgiana, femeia care i-a fost alături din 1975 și până în ultimele clipe ale vieții.

Soția lui Ivan Patzaichin, Georgiana, a preferat întotdeauna să fie o prezență discretă, alegând să stea în umbra soțului său. Cei doi au împreună o fiică, Ivona, în vârstă de 40 de ani. „Amiralul” a relatat în trecut cum a ajuns s-o cunoască pe Georgiana.

Cum și-a cunoscut Ivan Patzaichin soția: „A fost dragoste la prima vedere”

„Era prin ’75, îmi făceam de lucru la mașină. Nu de alta, dar era 23 August, aveam liber și, cum eram un tinerel cumințel, nu găsisem altceva mai bun de făcut. Așa cum eram, băgat cu totul sub mașină, văd, la un moment dat, o pereche de picioare înfipte bine pe tocuri. Erau cele mai lungi picioare pe care le văzusem vreodată. 

Nu se mai terminau… Timid, timid, dar am sărit ca un arc. M-am dus imediat după ea, după stăpâna picioarelor, am încercat să intru în vorbă… Nimic, m-a pus imediat la punct. N-am renunțat însă, am luat-o pe ocolite. 

De când am văzut-o prima dată, n-am mai avut liniște. M-am interesat pe la colegele ei și, cu chiu cu vai, prin intermediari, am invitat-o la o cafea de ziua mea, pe 26 noiembrie. A fost de ajuns. Anul următor, în februarie, eram deja căsătoriţi! A fost, cred eu, dragoste la prima vedere”, spunea Ivan Patzaichin, conform oamenidepoveste.ro, citat de Libertatea

Soția lui Ivan Patzaichin: „M-a plăcut, și-a zis în minte că eu voi fi soția lui”

Grupul meu de prieteni a hotărât să petrecem 23 august (1975 – n.r.) la Snagov, pentru că, teoretic, baza nautică ar fi trebuit să fie goală, fără sportivi, iar prezența noastră acolo nu ar fi deranjat pe nimeni. Doar că, Ivan rămăsese în bază să meșterească ceva la eleganta lui limuzină argintie. Din acel moment, lucrurile s-au desfășurat amețitor de repede… 

M-a văzut, de undeva de sub mașina la care meșterea, m-a plăcut, și-a zis în minte că eu voi fi soția lui, a cerut coordonatele mele de la prieteni și a ținut legătura cu ei, pentru că eu am refuzat să-l cunosc mai mult decât la modul strângerii de mână. Idealul meu în viață nu erau sportivii, mai ales cei cu notorietate… Am început facultatea și, în câteva rânduri, Ivan m-a căutat, a complotat cu prietenii mei să ne întâlnim inopinat în diverse locuri, dar, de fiecare dată, am reușit să mă eschivez astfel încât să nu se simtă jignit de refuzul meu. 

Ne-am jucat de-a șoarecele și pisica până pe 26 noiembrie, când nu am mai scăpat și am răspuns invitației la ziua lui de naștere. Împlinea 26 de ani, vârsta marilor decizii pentru un bărbat… Acolo, în arealul lui și prin comparație cu ceilalți invitați, am reușit să-l cunosc mai bine și am decis să nu mai fiu atât de sălbatică, până la proba contrarie - Georgiana, soția lui Ivan Patzaichin, conform femeide10.ro

Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce - mesajul familiei lui Ivan Patzaichin

Povestea unei fotografii: pentru Ivan, am dat haina de pe mine
DECES
Povestea unei fotografii: pentru Ivan, am dat haina de pe mine

Ivan Patzaichin: un ambasador de excepție al României

  • Din 1968, Ivan Patzaichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a reușit performanțe impresionante.
  • În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. Regulamentul preciza că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa nu s-a oprit.
  • Patzaichin a reușit să obțină calificarea în finală, după ce delegația României a făcut contestație, și chiar a obținut o medalie de aur.
  • Are în total 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.

Imagini de colecție din cariera și viața „Amiralului”

În noiembrie 2019, Gazeta Sporturilor i-a dedicat lui Ivan Patzaichin o ediție anivesară, din care n-au lipsit imagini de colecție din viața și cariera fostului mare sportiv.

În canoe, alături de cățelușa Blanche  / foto: Gazeta Sporturilor
La începuturile carierei, un tânăr cu talent și multă ambiție / foto: Gazeta Sporturilor
Adept al cantonamentelor la altitudine, pe schiuri, la Piatra Arsă FOTO Cristi Preda
Ivan Patzaichin era un obișnuit al galeriilor de artă  / foto: Gazeta Sporturilor
Canotca, invenția campionului în care se regăsește spiritul Deltei FOTO Gazeta Sporturilor
+4 FOTO

Vezi și: 

Ilie Năstase, tulburat de moartea lui Ivan Patzaichin: „E un geniu, iar geniile nu mor!” + „Cei de astăzi nu i-ar fi făcut statuie”

5 povești emblematice cu Ivan Patzaichin: de la primul triumf, până la pagaia ruptă și finalul de aur

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
patratel2019
patratel2019  •  05 Septembrie 2021, 17:57

Ne va fi tare dor de Ivan al nostru!

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  05 Septembrie 2021, 14:31

Eroii nu mor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează