SPORTURI  »  ALTELE  »  ALPINISM

Alex Găvan, o nouă performanță remarcabilă: a escaladat Gasherbrum II, al 7-lea vârf de peste 8000 de metri, fără oxigen suplimentar

Articol de GSP - Publicat joi, 08 august 2019 10:35

Alex Găvan, alpinistul care a reușit să escaladeze pe 18 iulie cel de-al șaptelea vârf, Gasherbrum II, 8035, din masivul muntos Karakorum, de peste 8000 m, fără a avea oxigen suplimentar, informează hotnews.ro.

Găvan este abia la jumătatea drumului, acesta își propune să urce pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri din lume, fără să folosească oxigen suplimentar. În total există doar 17 alpiniști care au reușit să urce pe toate cele 14 vârfuri.

alex gavan1 +4 FOTO

Alpinistul era la a patra încercare de a escalada vârful Gasherbrum II, deși până acum a reușit să escaladeze vârfuri considerate mult mai grele în lumea alpină, cum ar fi Makalu și Gasherbrum I.

În total, a petrecut mai bine de șapte luni pe gigantul himalayan, Karakorum.

„Când ajung în vârf, nu mă gândesc decât la supravieţuire. Totul e concentrat pe supravieţuire. E atat de fizic totul încât te aduce total în prezent. Pentru mine, ascensiunile astea nu sunt despre sport sau performanţă, cel puţin nu în primă instanţă, ci despre propria mea creştere interioară, propriul meu zbor interior. A urca peste 8.000 de metri fără oxigen e pentru mine o formă de artă.

Cert este că această ascensiune mi-a adus o imensă bucurie în suflet, bucurie care nu are legătură cu ideea de performanţă sportivă” Alex Găvan pentru news.ro.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  08 August 2019, 16:21

Români despre care merită să se vorbească, dar nu-i chip, pentru că agenda publică e poluată cu nimicuri pe post de vedete. Stimă, domnule Găvan!

109594710227369
Marius-Adrian Creţu  •  08 August 2019, 11:39

felicitări! Felicitări! FELICITĂRI!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează