SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

Fără campionul olimpic la Mondialele din Japonia în proba de 100 m liber

Caeleb Dressel la marginea bazinului la CM 2022 FOTO Imago Images
Caeleb Dressel la marginea bazinului la CM 2022 FOTO Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 28 iunie 2023 18:34 / Actualizat miercuri, 28 iunie 2023 19:41

Caeleb Dressel, medaliat cu aur la 100 m liber la JO de la Tokyo, nu va fi prezent în această probă la CM de la Fukuoka. Americanul în vârstă de 26 de ani nu a prins finala A la concursul de selecție care se se desfășoară în aceste zile în SUA.

Primele zile ale concursului american de selecție pentru Campionatele Mondiale de la Fukuoka, 23-30 iulie, au adus și cele dintâi clarificări.

Caeleb Dressel, campionul olimpic en titre și dublu medaliat cu aur mondial în 2017 și 2019, nu va participa în proba de 100 m liber în Japonia.

Americanul în vârstă de 26 de ani a obținut în serii un timp de 49,42 s și nu a prins niciuna dintre finale. În urma unor retrageri a ajuns în finala C, unde a parcurs cele două lungimi de bazin în 49,64 s. Cel mai bun timp al său în această probă este 46,96 s.

Caeleb Dressel, absență fără explicație

Dressel nu trece prin cea mai bună perioadă a carierei sale. Septuplu campion olimpic și medaliat de 14 ori cu aur la Campionatele Mondiale, Dressel a revenit în luna mai într-o competiție oficială după 11 luni de absență. 

El s-a retras anul trecut din cadrul Campionatelor Mondiale de la Budapesta, după ce câștigase două medalii de aur cu ștafeta de 4x100 metri liber și în proba de 50 metri fluture, el înotase în serii la 100 metri liber, unde obținuse al doilea timp, în urma lui David Popovici, dar s-a retras din motive de sănătate. Nici până în ziua de azi nu se știe însă care au fost problemele lui Dressel.

Confesiunea de pe Instagram a lui Caeleb Dressel

În septembrie 2022, Caeleb a scris pe Instagram un post în care a dezvăluit că din luna iunie, de la CM, nu a mai intrat în bazin: „Știu că pot avea înotul și fericirea. Le-am avut pe amândouă la un moment dat în viața mea și lucrez să le recuperez. Dacă ai nevoie de o pauză, ia-o! Mă voi întoarce!".

În martie 2023 au apărut primele vești despre el, fiind zărit antrenându-se alături de Anthony Nesty, cel cu care se pregătește după JO de la Tokyo. Iar la începutul lunii mai, el a luat startul la un concurs mic din Atlanta.

Caeleb Dressel a transmis în toate aparițiile sale în concursuri că nu e pregătit să dea interviuri și nici să vorbească despre perioada sa de absență.

16 medalii mondialeare în palmares Caeleb Dressel, paisprezece fiind de aur și două de argint, obținute în trei ediții

Însă au vorbit alții, Katie Ledecki, multiplă campioană olimpică și mondială, a spus că sunt multe lucruri pe care lumea nu le știe despre Caeleb Dressel de acum. „Aduce cu el multă bucurie în bazin. Suntem fericiți că a revenit în competiții. Când s-a întors în februarie, atmosfera de la antrenamente s-a schimbat", a spus Ledecki, care se antrenează alături de Dressel în Florida.

7 medalii olimpiceare Caeleb Dressel în palmares, toate de aur, obținute la Rio 2016 și Tokyo 2020

Doi înotători fără experiență

SUA va fi reprezentată la Fukuoka în proba de 100 m liber de doi înotători care vin din concursurile între colegii. Jack Alexy s-a impus în finala A cu timpul de 47,93 s, iar pe locul al doilea s-a clasat Chris Giuliano cu un timp de 47,98 s. 

David Popovici despre Caeleb Dressel: „Știe ce are de făcut”

David Popovici a vorbit despre Caeleb Dressel în urmă cu mai multe săptămâni în cadrul lui Brett Hawke. „Sper că e bine, că e sănătos, știe ce are de făcut. Au fost niște vorbe aiurea anul trecut, unii spunând că s-a retras din cauza mea. Am respins această teorie, e băiat mare, un înător excelent cu antrenori grozavi. Sper să revină în formă anul acesta sau la anul", a subliniat românul. 

Citește și: 

Dorința lui David Popovici: „Mi-aș dori să avem și noi în România ceva asemănător”
ÎNOT
Dorința lui David Popovici: „Mi-aș dori să avem și noi în România ceva asemănător”
David Popovici s-a întors în România după concursul din Italia: „Sunt semnale că ne pregătim bine pentru Fukuoka”
NATAȚIE
David Popovici s-a întors în România după concursul din Italia: „Sunt semnale că ne pregătim bine pentru Fukuoka”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Moty862001
Moty862001  •  28 Iunie 2023, 22:39

Nu cumva a schimbat rețeta și nu își mai fac efect "antrenamentele" orale sau injectabile?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează