ALTELE    •   SCRIMĂ

Rămîne doar Ana » Scrima românească şi-a pierdut echipele-vedetă

Ana Maria Brînză se întoarce luni în sala de antrenamente, după o pauză de aproape trei luni // Foto: Raed Krishan

Articol de — Roxana Fleşeru Vineri, 02 Noiembrie 2012

Din echipa dublă campioană mondială la spadă, doar Ana Brînză se întoarce la antrenamente. Simona Gherman şi Anca Măroiu îşi iau o pauză pentru a deveni mame, iar Loredana Dinu se decide peste două săptămîni ce va face în viitor.Londra le-a adus lacrimi, nu metale strălucitoare aşa cum şi-ar fi dorit. Ana, Anca, Simona şi Loredana erau campioane mondiale şi europene. Au terminat întrecere pe echipe pe locul şase. "A fost un concurs ratat", a spus Ana Brînză, ieri, la Radio GSP.

Nici una dintre colegele sale n-o să uite ce s-a întîmplat la Jocurile Olimpice, dar timpul s-a scurs, "rănile s-au vindecat", cum spune Simona Gherman. Au trecut trei luni în care fiecare dintre ele a avut timp să se gîndească la viitor.

Ana Maria Brînză, vicecampioană olimpică la Beijing la individual şi care la finalul lunii va împlini 28 de ani, a spus încă dinainte de Londra că va merge mai departe indiferent de rezultat. Şi decizia ei e aceeaşi şi acum. "Abia aştept să încep munca, să mă întorc în sala de scrimă", a adăugat ea. Şi lucrul acesta se va întîmpla de luni, cînd lotul de spadă se reuneşte în Ghencea.

Alte dorinţe
În sală Ana nu se va mai întîlni cu Simona Gherman (27 de ani) şi Anca Măroiu (28 de ani). Ambele au decis să ia o pauză pentru a deveni mame. "Îmi doresc un copil, să mă bucur mai mult timp de familie. Un copil şi apoi mă întorc la scrimă. Sînt atît de multe exemple de campioane care au devenit mame şi apoi au revenit cu şi mai mult succes", a spus de la Craiova, Anca Măroiu.

Simona Gherman nu tranşează atît de repede lucrurile. "Deocamdată mă odihnesc. Sunt un pic cam nehotărîtă, nu renunţ, doar îmi iau o pauză în care sper să fac un copil. De întors mă întorc sigur, dar după o perioadă".

Loredana Dinu încă nu a decis ce va face cu scrima pe viitor. "Voi lua o decizie în două săptămîni. Oricum o să merg pe cinci la sală, indiferent ce decizie voi lua apoi. E normal ca la vîrsta mea să-mi doresc un copil", a spus spadasina în vîrstă de 28 de ani.

Colectivul de antrenori va fi format din Octavian Zidaru, George Epurescu şi Feri Csizar. Sezonul competiţional 2013 debutează pentru spadasine la sfîrşitul lunii ianuarie, cu etapa de Cupă Mondială de la Doha.

Comentarii (0 ) Adaugă comentariu

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase
Agenda
16:00
Tenis, ATP • Digi 2

Turneul Campionilor

19:00
Baschet M • Digi 3

CSM CSU Oradea - ZZ Leiden

19:45
Handbal M • Digi 4

Flensburg - PSG

Program TV complet