SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Scrimerii vor reveni pe planșă la nivel internațional doar în martie, după un an de pauză

Ana Maria Popescu în acțiune FOTO Guliver/GettyImages
Ana Maria Popescu în acțiune FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 26 ianuarie 2021 17:57 / Actualizat marti, 26 ianuarie 2021 18:39

Federația Internațională a anunțat că întrecerile la nivel mondial se vor relua doar în a treia lună a anului, scrima fiind unul dintre sporturile care nu a avut concursuri de un an

Scrimerii sunt sportivii care au avut cel mai mult de suferit în urma pandemiei de COVID-19. La nivel internațional nu a mai avut loc niciun concurs din martie 2020. „Viața fără competiții e lucrul cel mai rău. La început, după ce s-a terminat cu starea de urgență, ne-am bucurat mult pentru că ne reuneam la lot, aveam din nou cantonamente, dar la un moment dat ne-am dat seama că ne antrenăm sută la sută, suntem superprofesioniști, și pentru ce?", spunea sabrerul Alin Badea anul trecut într-un interviu pentru Gazetă.

Deși sportivii sperau să înceapă să călătorească din nou din luna ianuarie a acestui an, nu s-a putut, apoi întrecerile din februarie au fost și ele anulate, iar Federația Internațională a anunțat luni că scrimerii se vor întoarce în competiții în luna martie. Atunci se va disputa câte o etapă de Cupă Mondială la fiecare armă, iar acestea vor stabili clasamentele definitive în urma cărora se vor împărți biletele pentru Tokyo. 

Importanță diferită

Punctele acumulate la întrecerile de la Budapesta, Kazan și Doha se vor adăuga celor strânse în sezonul 2019/2020. Dacă spadasina Ana Maria Brânză are în mare proporție locul asigurat, ea ocupând primul loc în ierarhia mondială, concursul din luna martie este extrem de important pentru sabrera Bianca Pascu. 

Întrecerea de la Kazan va fi prima pentru campioana olimpică din 2016, după intervenția suferită anul trecut la genunchi. Forul internațional plănuiește, de asemenea, să țină și concursurile zonale, care mai scot la bătaie câte un loc pentru JO, dar după întrecerile din luna martie.

Program concursuri

  • 10-14 martie sabie (feminin și masculin) Budapesta(Ungaria) 
  • 19-23 martie spadă (feminin și masculin) Kazan (Rusia) 
  • 26-28 martie floretă (feminin și masculin) Doha (Qatar)

Citește mai multe știri din sport: 

Simona Halep și-a aflat prima adversară din 2021 » Când se joacă meciul

INTERVIU. Eliza Samara povesteşte cum e în Japonia, acolo unde a petrecut mai mult de o lună în ultima perioadă

Playtech: ȘOCANT! Florin Ristei, derapaj GRAV la adresa Ramonei Olaru la Neatza. Răzvan Simion a intervenit prompt


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează