SPORTURI  »  ALTELE  »  CM SNOOKER

Se cunoaşte finala Campionatului Mondial! » Meci în premieră între doi jucători de mare clasă

Articol de - Publicat sambata, 02 mai 2015 16:44

Englezul Shaun Murphy a trecut ușor de conaționalul Barry Hawkins, scor 17-9. Murphy a jucat impecabil și s-a calificat în a treia finală de Campionat Mondial de snooker din carieră.

Campion mondial în 2005, atunci cînd a venit din calificări și a uluit pe toată lumea la Crucible, Shaun Murphy are șansa de a bifa o nouă performanță maximă în snookerul profesionist.

În 2005, Murphy a cîștigat în fața lui Matthew Stevens, cu 18-16, pentru ca, trei ani mai tîrziu, tot în finala de la Sheffield, să piardă usturător în fața scoțianului John Higgins, scor 18-9.

Acum, Shaun nu i-a dat nicio șansă lui Barry Hawkins pe care l-a dezmembrat în primele două sesiuni, acestea fiind închise la 6-2, 7-1 și dovedindu-se decisive. Deși Barry a cîștigat a treia sesiune și a revenit sîmbătă în arenă de la scorul de 16-8, Murphy nu a pierdut vremea.

Finală împotriva lui Bingham

Stuart Bingham şi Judd Trump au oferit un spectacol de zile mari în a doua semifinală a Campionatului Mondial de snooker, mai experimentatul jucător englez reuşind să se impună în joc decisiv, scor 17-16.

Bingham a reuşit prima calificare într-o finală la Crucible după o demonstraţie de forţă în faţa celui mai în formă jucător de la această ediţie de Mondial, Judd Trump.

Chiar şi aşa, Trump a ţinut mereu aproape de adversar şi a revenit în meci cînd totul era pierdut. A fost condus cu 15-13 şi 16-14, dar a reuşit să egaleze pe tabelă pentru un joc decisiv în faţa unui public entuziasmant.

Acolo, Bingham a fost mai bun şi a acces în prima finală a unui Campionat Mondial. Meciul s-a decis după o lovitură absolut genială a lui Stuart. VIDEO cu lovitura lui Bingham care a deschis drumul spre finală

La această ediţie, Bingham l-a învins şi pe Ronnie O'Sullivan în sferturi.

Finala dintre Stuart Bingham şi Shaun Murphy va începe în această după-amiază, de la 16:00, în direct pe Eurosport.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
golem
golem  •  02 Mai 2015, 20:18

"iar invingatorul se va stabili duminica" - informatie total eronata al doilea finalist se decide in aceasta seara, iar castigatorul turneului il aflam luni dupa a treia sau a patra sesiune; cam asta e pregatirea ziaristilor romani cand vine vorba de sport, la can can nu-i intrece nimeni.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  02 Mai 2015, 19:58

Shaun Murphy...te iubim ...stim ca i bati pe toti ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează