SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Nu punctele decid campionul, ci cursele cîştigate

Articol de GSP - Publicat marti, 17 martie 2009 00:00

FIA a pregătit un plan radical pentru campionatul din acest sezon: nu punctele decid campionul, ci cursele cîştigate.


Începînd din acest an, campion mondial la Formula 1 va fi pilotul care va cîştiga cele mai multe curse, nu cel care acumulează cele mai multe puncte.

În caz de egalitate, se vor lua în considerare punctele ca şi pînă acum.

Bernie Ecclestone a cerut această schimbare după ce sezonul trecut Lewis Hamilton ( McLaren) a devenit campion mondial cîştigînd mai puţine curse decît brazilianul celor de la Ferrari, Felipe Massa.

Noul regulament se aplică numai pentru piloţi, la constructori totul rămîne neschimbat.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
sebi95eby
sebi95eby  •  17 Mai 2009, 15:36

nu-i adevarata publicatia

 •  18 Martie 2009, 01:38

Nu mai vorbesc de lupte, unde daca pierzi in primul tur poti sa mai lupti in "recalificari" si sa mai castigi de vreo 6 ori ca sa ajungi intr-un punct unde cel care te-a batut in primul tur a ajuns din 2 lupte. De tenis ce mai zici, unde joci vreo 3 tururi de calificari? Etc etc... Nu mai vorbiti, frate, neintrebati...

 •  18 Martie 2009, 01:35
Postat de andreiionelsandor pe 17 Martie 2009, 18:28

mi se pare corect ca sa devina campion cel care a castigat mai multe curse.la orice sport cel carer are mai multe victorii castiga primul loc asa trebuie sa fie si la F1.

Hai sa vedem... Campionatul de fotbal al Romaniei. 34 de etape. Echipa de pe primul loc (in sistemul actual) are 25 de victorii, 6 egaluri, 3 infrangeri. Punctaj 81. Echipa de pe locul 2 are 26 de victorii, 2 egaluri si 6 infrangeri. Punctaj 80. Cine ar castiga campionatul daca "in orice sport bla bla bla"?

Vezi toate comentariile (24)
Comentează