SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

A căzut „Legea Dedu”! Cluburile masculine nu mai sunt obligate să aibă maximum trei handbaliști extracomunitari în lot!

Membrii Consiliului de Administrație au votat alte criterii de transfer. O echipă va putea avea pe foaie maximum 8 jucători străini, dar în același timp pe teren pot juca doar 5!
Membrii Consiliului de Administrație au votat alte criterii de transfer. O echipă va putea avea pe foaie maximum 8 jucători străini, dar în același timp pe teren pot juca doar 5!

Articol de - Publicat luni, 18 mai 2020 16:50

Membrii Consiliului de Administrație au votat alte criterii de transfer. O echipă va putea avea pe foaie maximum 8 jucători străini, dar în același timp pe teren pot juca doar 5! Dintre români, doi trebuie să aibă sub 23 de ani

Dezbatere aprinsă în privința criteriilor de transfer în Liga Națională masculină! În videoconferința avută cu președinții de cluburi, acum o săptămână, toate cluburile au votat împotriva ”Legii Dedu”, care prevedea ca o grupare să poată legitima maximum trei  jucători extracomunitari. Campioana Dinamo era cea mai lovită echipă, gruparea din Ștefan cel Mare având 9 jucători extracomunitari în lot. 

Vicepreședintele FRH, Sorin Dinu a venit în Consiliul de Administrație cu doleanța cluburilor, având alte criterii de transfer. ”Propun ca pe foaia de joc să fie trecuți maximum 8 jucători străini sau minimum 8 români și din sezonul 2021/2022, cluburile din prima ligă să fie obligate să înființeze echipa a doua. În această echipă, minimum 8 jucători ar trebui să aibă sub 23 de ani.

Contrat dur de Alexandru Dedu

Vicepreședintele FRH a fost imediat contrat de președintele FRH, Alexandru Dedu și de președintele Potaissei Turda, Flavius Sâsâeac. ”Eu nu sunt de acord, vă spun din capul locului, cu această propunere. Păi noi în handbalul românesc, până acum, am avut un joc între sârbii din Divizia B cu sârbii din Divizia C. Și jucătorii români ce să facă, să se uite la TV?”, a spus Dedu. Oficialul FRH a venit și cu o propunere concretă. ”Dacă scoatem această regulă cu jucătorii extracomunitari, atunci eudoresc să fie doar trei jucători străini în același timp pe teren. ”Vreau să creștem jucătorii români. S-a discutat de o strategie, noi tot facem schimbare la schimbare la schimbare în Consiliul de Administrație”. Varianta propusă de Dedu a fost votată, dar a căzut cu 6 voturi pentru și 10 împotrivă!

Situație alternativă de la Turda

Flavius Sâsâeac a venit cu o altă propunere, pe care a susținut-o și în videoconferința cu șefii echipelor din Liga Zimbrilor. ”Eu propun 6 jucători străini pe foaie de joc, Ce e atât de negativ pentru a spune maximum 6 jucători străini. De ce să nu încurajăm și cluburile care cresc jucători români. Domnul Dinu, nu mai fiți avocatul granzilor, fiți avocatul tuturor echipelor din Ligă”, a fost mesajul lui Sâsâeac pentru vicepreședintele Dinu! ”Cluburile au votat, domnul Sâsâeac. Au fost 11 voturi pentru propunerea mea și doar trei pentru a dumneavoastră”, a răspuns vicepreședintele FRH. S-a trecut la vot, iar propunerea oficialului de la Turda a căzut și ea cu exact același scor ca precedenta, a lui Alexandru Dedu: 6-10. 

Amendamentul lui Gheorghe Tadici

Gheorghe Tadici, managerul de la HC Zalău, a avut și el o intervenție vizavi de criteriile de transfer. Oficialul a cerut ca echipele să aibă 8 străini pe foaia de joc, dar numai 5 în același timp pe teren. Sorin Dinu a fost de acord cu amendamentul și s-a trecut la vot. Membrii Consiliului de Administrație au votat pentru, votul fiind unul destul de strâns: 9-7. 

Astfel, ”Legea Dedu” a căzut după doar două luni de la votare, iar noile criterii vor intra imediat în vigoare. Este de precizat că echipele din România nu pot transfera orice jucător străin. Aceștia trebuie să fie componenți de echipă națională, să aibă minimum 10 selecții la prima reprezentativă, iar cei trecuți de 32 de ani, trebuie să aibă minimum o selecție într-un meci oficial, în ultimul an competițional. 

Rămâne în vigoare regula Under 21 și under 23, cu precizarea că din sezonul 2021/2022, s-a votat obligativitatea înființării echipelor a doua. Scorul la vot a fost clar pentru: 13-3. 

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică

Citește mai multe știri de handbal:

EXCLUSIV Dan Savenco, dinamovistul-polițist, contrariat de decizia FRH: „E un pumn de KO! Dinamo domină handbalul românesc”

„Acei ochi albaștri mă vor urmări toată viața” » Dinamoviștii, marcați de întâlnirea cu oamenii sărmani dintr-un sat ieșean

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Superliga
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează