SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Adversar de top pentru Dobrogea Sud Constanța în European League » Polonezii de la Wisla Plock au fost în Final 4 sezonul trecut!

Dobrogea Sud a eliminat în primul tur echipa maghiara Ciurgoi
Dobrogea Sud a eliminat în primul tur echipa maghiara Ciurgoi

Articol de - Publicat marti, 07 septembrie 2021 17:21 / Actualizat marti, 07 septembrie 2021 17:30

Dobrogea Sud Constanța se va lupta pentru un loc în grupele European League cu polonezii de la Orlen Wisla Plock

Dorința celor de la HC Dobrogea Sud Constanța în privința adversarului din turul al doilea preliminar al European League s-a îndeplinit pe jumătate. Constănțenii au scăpat de germani, francezi și danezi, dar nu au picat cu Sporting Lisabona, ci cu o echipă obișnuită cu fazele superioare ale cupelor europene, Orlen Wisla Plock.

Polonezii, care au încheiat ultimele zece sezoane din campionatul intern în spatele marii rivale, KS Vive Handball Kielce, au în palmares 7 titluri de campioni și 10 Cupe ale Poloniei. Pe plan internațional, în ultimii ani au fost prezenți constant în Liga Campionilor, iar în ediția precedentă a European League au ajuns până în Final Four, ratând calificarea în finală după ce au cedat la un singur gol, 29-30, în disputa cu germanii de la SC Magdeburg.

Polonezii au făcut o campanie spectaculoasă de transferuri în ultimii ani, printre ce sosiți numărându-se Mirsad Terzic (Veszprem, bosniac), Dmitry Jitnikov (Pick Szeged, rus), Niko Mindegia (Chambery, spaniol), Zoltan Zsita (Veszprem, ungur) și Sergei Kosotorov (Cehovski), care s-au alăturat internaționalilor polonezi din lot. Prima manșă se va disputa pe 21 septembrie, în Polonia, returul fiind programat pe 28 septembrie la Constanța.

Concentrați și încrezători

În ciuda forței adversarului, constănțenii sunt încrezători, prima țintă fiind obținerea unui rezultat bun în deplasare, care să lase deschisă lupta pentru calificarea în grupele competiției înaintea returului. “Nu este extraordinar de rău, dar se putea și mai bine. Este o tragere grea pentru noi și ei pornesc ca favoriți pentru că au o echipă foarte bună. Avem un mic avantaj, pentru că jucăm returul acasă. Sperăm că vom face un meci foarte bun în Polonia, care să ne dea șanse să jucăm calificarea pe terenul nostru. Va fi o dublă extraordinar de grea, dar și interesantă pentru echipa noastră. Au o echipă foarte experimentată și rodată în Europa față de cea a noastră, una tânără și fără experiența meciurilor internaționale”, a spus antrenorul secund și fostul internațional George Buricea.

“Este o echipă bună, nu ne-am fi dorit să picăm cu ei. Au adus jucători foarte buni în această vară și va fi foarte greu pentru noi. Ne-am fi dorit să ne luăm revanșa în fața celor de la Sporting Lisabona, mai ales că la finalul tragerii la sorți rămăseseră doar 4 echipe în urne, printre care noi și portughezii. A ieșit Wisla și vom vedea ce va fi. Este foarte bine că am început sezonul cu victorii, printre care și cea foarte importantă din Supercupa României cu Dinamo. Vrem să ținem acest ritm și să ajungem la meciurile cu polonezii în cea mai bună formă”, a adăugat pivotul Zoran Nikolic.

Al doilea duel

Constanța a mai întâlnit formația poloneză în urmă cu aproape un deceniu, pe vremea supercampioanei HCM, în grupele Ligii Campionilor. După un meci excelent în deplasare, pierdut la limită, 29-30, constănțenii au fost spulberați pe teren propriu, 19-34. “Am pierdut la Plock cu HCM, după ce am condus cu 4 goluri când mai erau vreo 3 minute și jumătate. Ne-au învins la un gol, cu o lovitură de la 7 metri în ultima secundă, cu doi arbitri din Norvegia care au fost suspendați pe urmă vreo jumătate de an. Să sperăm că de data aceasta, vom face un rezultat mai bun cu HCD”, și-a amintit George Buricea.

Dobrogea Sud Constanța s-a calificat în turul doi din EHF European League

Pierdere mare pentru CSM București! Martine Smeets s-a accidentat în partida cu Gloria Bistrița

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close