SPORTURI  »  HANDBAL  »  IHF

Aspirații înalte » Narcisa Lecușanu luptă pentru un loc în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Handbal

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2017 16:25

Narcisa Lecușanu candidează pentru Boardul IHF, acolo unde în întreaga istorie a mai fost un singur român: Ioan Kunst Ghermănescu.

Fostul centru al "naționalei" României, Narcisa Lecușanu (41 de ani), și-a depus candidatura pentru funcția de membru în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Handbal ( IHF).

Narcisa ocupă acest post în cadrul Federației Europene de Handbal (EHF), dar face parte și din Comisia Metodică și "Women Working Group" (Comisia de lucru la feminin) în cadrul IHF.

"Mi-am dat șansa mea, am acceptat să candidez. O să văd ce pot să fac, dar este oricum o experiență de viață", a declarat Narcisa. Candidatura româncei, susținută de Federația Română de Handbal, a fost acceptată de Boardul IHF.

"Toate candidaturile sunt triate, nu poate participa oricine. Sunt mulți care nu au fost acceptați, trebuie să îndeplinești anumite condiții", a explicat Lecușanu.

Concurență acerbă

Pentru cele două locuri eligibile în Boardul IHF, Narcisa Lecușanu va lupta cu alte trei persoane.

Este vorba de polonezul Bogdan Wenta, un antrenor supercunoscut, care a antrenat atât în Polonia, cât și în Germania, de cehul Frantisek Taborsky, care face parte și în momentul de față din structurile forului internațional, dar și de rusul Serghei Șișkarev, un potent om de afaceri, președintele Federației Ruse de Handbal.

Votul va avea loc la Congresul din 10-13 noiembrie, în Antalya (Turcia), atunci când peste 200 de federații cu drept de vot vor desemna cei doi membri. Singurul român care a mai făcut parte din Comitetul Executiv al IHF a fost Ioan Kunst Ghermănescu, fost președinte al FRH.

"Știu că eram mică, la lotul național de tineret, și a venit domnul Ghermănescu să ne vorbească înaintea unui turneu final. Aud și acum în urechi vorba lui molcomă și apăsată: «Fetelor, voi aveți valoare! Cine greșește mai puțin câștigă, așa e în sportul ăsta!»", a povestit Narcisa.

După cariera de handbalistă, Lecușanu a mai fost team-managerul echipei naționale feminine, care a câștigat medalia de bronz la Euro 2010, apoi vicepreședinte al FR Handbal, pentru o scurtă perioadă.

Timp de un an, pe perioada cât Elisabeta Lipă a fost ministrul Tineretului și Sportului, Narcisa a ocupat postul de secretar de stat în MTS. 

4 limbi străinevorbește Narcisa Lecușanu: germană, engleză, sârbă și daneză

"Sunt pozitivă, cred în șansa mea. De câte ori am fost prezentă la Comisiile IHF nu am stat ascunsă, am încercat să-mi impun părerile, să le fac cunoscute. Și, fără falsă modestie, oamenii m-au remarcat. Președintele OHF, Hassan Moustafa, m-a felicitat pentru alegerea făcută" Narcisa Lecușanu

Playtech: BOMBĂ! Câți bani primește Monica Gabor după divorțul de Mr. Pink. Surpriză colosală, nimeni nu se aștepta la asta


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează