SPORTURI  »  HANDBAL  »  DOPAJ ÎN HANDBAL!

CAZUL CORONA BRAȘOV // EXCLUSIV De mână la ANAD » Mai multe handbaliste și-au recunoscut de bună voie faptele, pentru pedepse reduse! Miercuri se dau primele verdicte

Articol de - Publicat marti, 26 noiembrie 2019 20:25

Cele trei jucătoare de la Corona Brașov, notificate de Agenția Națională Anti-Doping, își vor afla miercuri pedeapsa. E vorba despre Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu.

  • CONTEXT: GSP.ro a dezvăluit în exclusivitate că lotul Coronei Brașov este suspectat de DOPAJ de ANAD. 3 jucătoare, Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) și Daciana Hosu (21), au fost deja notificate oficial că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos, practică interzisă de WADA! (Detalii pe larg AICI);
  • România debutează pe 30 noiembrie la Campionatul Mondial din Japonia și a renunțat la toate jucătoarele selecționate de la Corona Brașov.

Agenția Națională Anti-Doping ar trebui să anunțe în cursul zilei de miercuri pedeapsa celor trei handbaliste de la Corona Brașov care au apelat  la tratamentul cu laser intravenos, terapie interzisă de WADA. Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu au fost notificate în data de 18 noiembrie pentru a se prezenta la sediul ANAD și a aduce lămuriri.  

Jucătoarele au recunoscut că au efectuat acel tratament, dar nu știau că intră sub incidența legilor antidoping. Conform legii ele riscă suspendări între 6 luni și 4 ani! Sancțiunea de dopaj planează însă asupra a altor 13 jucătoare de la Corona, după declarațiile doctorei de la clinica brașoveană la care a avut loc tratamentul.

Au recunoscut de bună voie 

Îndrumate de avocați sau de oficiali ai clubului, mai multe jucătoare de la Corona au fost la sediul ANAD sau au trimis declarații scrise prin care își recunosc și ele fapta

Conform legii 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, un sportiv care recunoaște că a recurs la o metodă interzisă, poate primi micșorarea pedepsei cu până la jumătate din perioada de suspendare care s-ar fi cuvenit pentru respectiva faptă! 

Corona riscă retrogradarea! 

Tot conform aceleiași legi, clubul Corona Brașov riscă descalificarea. Sau, cu alte cuvinte, retrogradarea din prima ligă. 

Redăm exact textul legii, articolul 45, alineatul 2.  

„În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la art. 2 alin. (2) în perioada unei manifestări sportive, echipa va fi supusă sancțiunii de descalificare sau unei alte sancțiuni disciplinare stabilite de organizația care guvernează manifestarea respectivă”.

Vezi și:

DOPAJ ÎN HANDBAL // Cum s-a aflat de cazul de la Brașov » Poze pe Facebook și Instagram în timp ce făceau laserterapie!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
vladutz13
vladutz13  •  27 Noiembrie 2019, 13:53

Pt jucatoare trebuie clementa, pentru club nimic. Retrogradare!!! Pedepse uriase pt toti sefii de-acolo, pt club, despagubiri jucatoarelor. E mizerabil ce au facut... practic au sabotat Nationala in lupta pt Olimpiada si chiar si daca se califica o sa mearga acolo cu echipa slabita. Nu vad cum s-ar putea da suspendari mai mici de un an cand standardul este de 2. Au nenorocit jucatoare promitatoare.

steaua.libera
steaua.libera  •  27 Noiembrie 2019, 11:51

Redactor GSP: “doctorei”

catalynn
catalynn  •  27 Noiembrie 2019, 10:51

Și când te gândești ca totul a pornit de la prostia unora de a posta pe contul de FB orice fleac ... Nu au știut!? Amărâta aia de Andreea Răducan putea spune ca nu știa ca niște pastile de răceala o pot lăsa fără titlul olimpic acum 20 de ani, dar cum sa vii in prag de 2020 când ai net nelimitat pana și pe telefon, ești sportiv profesionist deci trebuie sa ai mare grija la absolut orice bagi in tine și nu te informezi!? In loc sa posteze tâmpenii pe FB nu puteau toantele sa se intereseze dacă procedura respectiva e Kosher!? Asta e, prostia și domnia costa scump!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează