SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Dobrogea Sud Constanța și Potaissa Turda au ratat calificarea în grupele EHF European League!

FOTO: Sporting Lisabona
FOTO: Sporting Lisabona

Articol de - Publicat marti, 29 septembrie 2020 23:57 / Actualizat miercuri, 30 septembrie 2020 10:39

Constanța a condus cu 4 goluri la Lisabona, dar nu a rezistat tensiunii de pe final. A pierdut 21-22 după egalul din tur, 27-22. Turda a pierdut la Toulouse, 27-31

Sporting Lisabona-Dobrogea Sud Constanța 22-21 (în tur: 27-27) / Șansă imensă ratată

Constanța a jucat senzațional la Lisabona vreme de 40 de minute. A fost perioada în care a dominat clar disputa, a impus ritmul și s-a apărat excelent. Portarul Ionuț Iancu a avut și el multă precizie între buturi. "Delfinii" au condus cu 12-10 la pauză, și apoi cu 14-10 imediat după întoarcerea de la cabine. Jocul bun a continuat încă 10 minute, vreme în care Constanța a mai condus 17-14.

Antrenorul Djordje Cirkovici nu a fost deloc inspirat. A insistat cu georgianul Chikovani pe interul dreapta, dar acesta a greșit imens, având un singur gol din 6 aruncări. De neînțeles, Cirkovici nu l-a trimis să arunce de la 7 metri pe Ionuț Nistor, cel care în jocul tur fructificase toate cele patru aruncări! Aseară, Constanța a avut tot patru aruncări, dar după ce brazilianul Chiuffa a înscris de două ori, a ratat-o pe a treia. La ultimul 7 metri a fost trimis Chikovani, într-un moment decisiv, la 20-20! Georgianul a tras la brațe, iar portarul Skok l-a "ghicit". Nici Ionuț Iancu nu a mai avut aceeași prestație din prima repriză, trecându-și în cont doar două parade. De partea cealaltă, slovenul Skok a fost MVP-ul partidei, cu cele 16 intervenții ale sale.

După egalul din tur, 27-27, rezultatul de egalitate nu mai era suficient pentru români, la Lisabona. Constănțenii s-au zbătut însă în zadar pe final, Sporting având experiența meciurilor jucate în ultimele două sezoane în grupele Ligii Campionilor. Marcatori Constanța: Nikolici 4, Komogorov 4, Buricea 3, Șandru 2, Nistor 2, Gabi Ilie 2, Chiuffa 2, Chikovani 1, Radojevici 1. Lusitanii s-au calificat cu scorul general de 49-48 și merg în grupele European League!

Fenix Toulouse-Potaissa Turda 31-27 (în tur: 35-35) /  Experiență de Europa

Turda a ratat calificarea în grupele EHF European League, dar a reușit două meciuri foarte bune cu o echipă foarte bună din Franța. Fenix Toulouse a părut însă în control total, conducând în permanență pe tabelă. Ardelenii au marele merit că nu au cedat niciun moment și au încercat să revină de fiecare dată.

De la 0-4 s-a făcut 4-4, de la 24-18 au revenit la 24-22, iar pe final, de la 31-23, au marcat din nou de patru ori consecutiv. Cristi Ghiță cu 7 reușite a fost principalul marcator, dar evoluții bune au avut și Roland Thalmaier (4 goluri) și Marius Szoke (4). Ceilalți marcatori: Cîntec 3, Talaș 3, Pavel 2, Pințoiu 2, D. Pop 1 și Ghivil 1.

Dinamo București rămâne singura echipă calificată în grupele EHF European League. 

”În turneul de la Sf. Gheorghe s-au infectat și arbitri, nu numai handbaliști!”

13 cazuri noi de COVID-19 la CSM Botoșani!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
viorelpreda
viorelpreda  •  30 Septembrie 2020, 12:57

Constanta se putea califica.Pacat de felul in care au abordat finalul de meci.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează