SPORTURI  »  HANDBAL  »  JOCURILE OLIMPICE

Thriller în Croația! Portugalia merge în premieră la Tokyo și lasă acasă dubla campioană olimpică

Portughezii sărbătoresc calificarea FOTO IMAGO
Portughezii sărbătoresc calificarea FOTO IMAGO

Articol de - Publicat luni, 15 martie 2021 09:56 / Actualizat luni, 15 martie 2021 16:44

După 20 de ani, croații ratează calificarea la Jocurile Olimpice. În schimb, Portugalia merge în premieră! Meci incredibil între Franța și Portugalia, la Montpellier

Portugalia a reușit să învingă Franța cu 29-28 în turneul preolimpic de la Montpellier și merge în premieră la Jocurile Olimpice! Croația, fosta dublă campioană olimpică, a rămas astfel pe dinafară și după patru calificări consecutive, o ratează pe a cincea. A fost un adevărat thriller la Montpellier în ultimul meci. Portugalia avea nevoie de victorie în fața Franței, pentru calificare. În schimb Franța era calificată și dacă pierdea la maximum trei goluri diferență.

Cu 4 minute înainte de final, "cocoșii" s-au desprins și conduceau cu 28-25! A urmat o revenire de senzație a lusitanilor. Patru goluri consecutive, ultimul venit cu 5 secunde rămase din timpul regulamentar. Croația pierduse în fața Franței 26-30 și câștigase cu Portugalia, 25-24. Într-un clasament în 3, a terminat pe locul 3!

Portughezii au dedicat victoria fostului lor portar, Alfredo Quintana, care a murit pe 26 februarie, la doar 32 de ani. Portugalia e antrenată de Paolo Pereira, cel care a pregătit pentru un sezon și pe CSM București, la masculin.

Se cunosc toate echipe calificate

În celelalte grupe de calificare, au obținut biletele la Tokyo, Norvegia și Brazilia (turneul 1), Suedia și Germania (turneul 3). Se știu acum toate echipele calificate la Jocurile Olimpice: Japonia (țara gazdă), Danemarca (campioana mondială), Spania (campioana Europei), Egipt (campioana Africii), Argentina (campioana pan-americană), Bahrain (câștigătoarea calificărilor în Asia). Jocurile Olimpice sunt programate între 24 iulie și 8 august, la Tokyo.

Radu Voina îi cere demisia lui Alexandru Dedu, după umilința „naționalei” cu obscura Kosovo: „Mai jos de atât nu ai unde să ne duci!”

Naționala de handbal masculin a suferit cea mai rușinoasă înfrângere din istorie și își ia adio de la Euro!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
alenb
alenb  •  15 Martie 2021, 15:46

Urat.. francezii s-au lasat special ca sa scape de un adversar puternic la JO. Pe urma grupe dezechilibrate, bagi Franta Croatia si Portugalia intr-o grupa iar in alta Norvegia cu 3 desculte Brazilia, Chila si Korea.

luciann
luciann  •  15 Martie 2021, 10:26

Foarte bine!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează