SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CE 2022 / ROMÂNIA-MUNTENEGRU (18:25, TVR1, BAIA MARE)

România joacă un meci crucial pentru calificarea la Euro 2022. Muntenegru e principala contracandidată la locul 2

”Tricolorii” la ședința video cu antrenorul Rareș Fortuneanu FOTO Sportsnet
”Tricolorii” la ședința video cu antrenorul Rareș Fortuneanu FOTO Sportsnet

Articol de - Publicat duminica, 08 noiembrie 2020 10:09 / Actualizat duminica, 08 noiembrie 2020 12:33

România a eliminat Muntenegru în play-off-ul pentru Campionatul Mondial 2009, meciuri care au declanșat apoi un scandal enorm.

Naționala masculină a României joacă azi, la Baia Mare, cel mai important meci al grupei a 8-a de calificare. ”Tricolorii” întâlnesc Muntenegru, și o victorie le-ar oferi șanse imense pentru a prinde unul dintre primele două locuri. Înfrângerea 30-33 cu Suedia, din partida de debut, le-a dat românilor multă încredere pentru meciul de azi, în repriza a doua elevii lui Rareș Fortuneanu și Adrian Petrea jucând mult mai bine decât foștii campioni europeni.

„Va fi pe viață și pe moarte!”

România nu s-a mai calificat la un Campionat European din 1996, dar actuala generție vrea să spargă această barieră. ”Cu Muntenegru va fi un meci pe viață și pe moarte. Considerăm că suntem mai buni decât ei și ne dorim victoria. Vrem să demonstrăm că România poate să meargă la un Campionat European, merităm să fim acolo! România nu este o echipă care pierde cu toate echipele puternice de pe continent”, spune Dan Racoțea, interul stânga al ”tricolorilor”.

România joacă un meci crucial pentru calificarea la Euro 2022. Muntenegru e principala contracandidată la locul 2
Handbaliștii la o plimbare prin Baia Mare FOTO Sportsnet

Și selecționerul Rareș Fortuneanu e conștient de importanța partidei. ” Un meci foarte important pentru noi, pentru calificare. Știm că toate punctele contează, va fi un meci total diferit față de cel cu Suedia. Am avut de-a face acolo cu o apărare tipic scandinavă, acum vom avea în față o apărare agresivă, jucători care vor pune multă presiune și vor avea impact în ceea ce vor face. Trebuie să gestionăm bine mingiile în atac, să fim calmi și să nu facem greșeli de transmisie a balonului, este o echipă care joacă foarte bine pe faza a doua și exploatează spațiile mari lăsate în apărare”.

Muntenegru a câștigat primul meci, 32-25 cu Kosovo, pe teren propriu. De altfel, muntenegrenii sunt favoriții 2 ai grupei, după Suedia, iar România pornește de pe poziția a treia. Doi dintre cei mai importanți jucători ai muntenegrenilor joacă în campionatul României. E vorba de pivotul Nemanja Grbovici, de la Steaua, și de extrema dreapta Marko Lasica, de la CSM Făgăraș. Și Stevan Vujici a jucat în carieră în Liga Națională, trecând pe la Dobrogea Sud Constanța. 

Dubla care a declanșat scandalul

Pentru Mondialul din 2009, în plat-off-ul calificărilor, România a reușit să elimine Muntenegru, după 27-31 în deplasare și 29-24 la Oradea. A fost meciul care a declanșat apoi scandalul de arbitraj cu danezii Gjeding și Hansen, fiind suspendați atunci selecționerul Aihan Omer și fostul vicepreședinte al FRH, Petru Paleu, acuzați că au oferit mită. România reușea însă să se califice din nou la un Campionat Mondial după o pauză de 14 ani. Din acea generație făcea parte și actualul secund al ”tricolorilor”, Adrian Petrea. Ne-am mai întâlnit cu Muntenegru și în preliminariile Euro 2010. Adversarii au câștigat atunci ambele manșe, 28-27 la București și 35-33 la Niksici.

România a pierdut la debutul în preliminariile Euro 2022, dar a făcut un meci dătător de speranțe

Arbitrii care au acuzat România că a încercat să-i mituiască s-au despărțit!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează