SPORTURI  »  HANDBAL  »  HC DOBROGEA SUD CONSTANȚA

Vis de Ligă! HCM Constanța a murit. S-a înființat în schimb HC Dobrogea Sud Constanța

Articol de - Publicat duminica, 02 august 2015 00:00

Foştii jucători ai HCM Constanța au înfiinţat o nouă echipă şi și-au propus să revină rapid în cea mai puternică întrecere europeană intercluburi

Năpădită de datorii, HCM Constanţa, echipa care a dominat timp de un deceniu handbalul masculin românesc, şi-a închis porţile în această vară. Trei dintre jucătorii reprezentativi ai grupării de pe Litoral nu au depus armele şi s-au gîndit să ducă mai departe spiritul campioanei. Au înfiinţat un nou club, HC Dobrogea Sud Constanţa, cu care vor pleca la drum din liga secundă.

Fostul internaţional Ionuţ Rudi Stănescu şi-a asumat rolul de preşedinte, avîndu-i alături pe Laurenţiu Toma şi George Buricea. Toţi trei vor continua şi ca jucători. Lîngă ei a rămas brigada ex-iugoslavă, Cutura, Angelovski, Vujadinovici şi Rakcevici, iar pe banca tehnică a fost adus Djordje Cirkovici, fostul secund al regretatului Zoran Kurtes. "A fost o mare surpriză în Sebia, cînd am plecat de la Vojvodina Novi Sad, la finalul celui mai de succes sezon din istoria clubului. Am cucerit patru trofee, urma să conduc echipa în Liga Campionilor, dar am decis să mă alătur acestui proiect şi sînt foarte optimist", a mărturisit noul antrenor. Ţinta este clară.

Promovarea şi apoi lupta pentru titlul de campioană. "Visăm să jucăm din nou în Liga Campionilor peste doi ani, iar atunci sperăm că va fi gata şi sala de la Constanţa", a dezvăluit Buricea. Noua grupare va fi sprijinită financiar, în principal, de autorităţile locale, iar bugetul va fi definitivat în cel mult două săptămîni.

Încă o echipă la Constanţa

Renegat de foştii săi jucători, fostul director executiv al HCM Constanţa, Nurhan Ali, a înfiinţat şi el un nou club, HC Farul Constanţa, care va activa tot în liga secundă. Staff-ul tehnic va fi alcătuit din doi foşti jucători ai campioanei, Eden Hairi şi Enis Murtaza, iar lotul va fi format din juniori. "Regret că nu am mai putut continua cu HCM, pentru că am ținut enorm la acest brand. Chiar dacă unii jucători mă critică, pentru că au rămas cu restanțe salariale de cîteva luni, mi-a fost peste puteri să rezolv această situația. Le urez mult succes și să realizeze măcar douăzeci și cinci la sută din ceea ce am făcut eu cu HCM!", a spus Nurhan Ali.

"Nu puteam rămîne indiferenţi. Constanţa merită o echipă bună şi ar fi fost păcat să-i privăm de spectacol pe fanii handbalului"
Ionuţ Stănescu

Patru juniori de la Baia Mare

Conform regulamentului Diviziei A, HC Dobrogea Sud Constanța este obligată să folosească în timpul jocurilor cel puțin trei jucători sub 22 de ani. Din acest motiv, dar și pentru a reîmprospăta lotul, gruparea de pe Litoral a adus patru handbaliști tineri de la Academia de Handbal Minaur Baia Mare: Alexandru Bologa (centru), Răzvan Apostu (portar), Vasile Dănuţ (portar) şi Cristian Bodnărescu (pivot).

Playtech: ȘOC! Simona Halep, UMILITĂ în direct la TV. De la ce a pornit totul: ”Nu are nicio treabă. Poate era pe...


Comentarii (6)
bakunin
bakunin  •  03 August 2015, 01:10
Postat de magura pe 02 August 2015, 23:58

E clar, RAPID ESTE COSMARUL VIETII TALE!!! :)))))))))))))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

magura
magura  •  02 August 2015, 23:58

E clar, RAPID ESTE COSMARUL VIETII TALE!!! :)))))))))))))

581534618615543
Robert Ivan  •  02 August 2015, 15:15

HC DOBROGEA SUD CONSTANȚA in acesta formula promoveaza la pas in Liga Nationala si peste 2 ani revine in cupele europene acolo unde este locul. Cinste celor care au ramas la echipa.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează