RUGBY  ·  CORONAVIRUS

Declarații optimiste ale unui medic din rugby: „Pregătim revenirea, nu e deloc un sport cu risc ridicat de contaminare!”

Căpitanii echipelor din 6 Nations mai au de așteptat până revin pe teren FOTO World Rugby
Căpitanii echipelor din 6 Nations mai au de așteptat până revin pe teren FOTO World Rugby

Articol de - Publicat vineri, 08 mai 2020 11:54

Eanna Falvey, șeful Departamentului medical din World Rugby, crede că rugbyul va reveni foarte curând în emisfera sudică și spre finalul anului și în Europa

Irlandezul Eanna Falvey, șeful Departamentului medical din federația internațională (World Rugby) a declarat pentru cotidianul Irish Times că vor fi meciuri de rugby, cu siguranță în 2020. "Am rămas surprins să văd că rugbyul este considerat un sport cu un risc ridicat de contaminare. Nu poate fi niciodată în aceeași categorie cu judoul sau cu luptele, ci mai degrabă cu fotbalul", a declarat Falvey. 
Medicul englez consideră că rugbyul din emisfera sudică are toate premisele să revină cât de curând pe teren. "Probabil sunt suficient de aproape să reia competițiile, iar acum cu siguranță pentru a relua antrenamentele", a spus Falvey.

Rugby și cu spectatori

Responsabilul medical din World Rugby crede că atunci când rugbyul se va putea juca în Europa, tot atunci vor putea asista și spectatorii la încleștările din teren. "Doar numărul spectatorilor va fi decis de forul mondial sau de federațiile naționale, de guvernele statelor care impun un anumit număr de oameni la adunările publice. Dar un lucru e sigur: rugbyul se va relua înainte de sfârșitul anului", a încheiat Falvey.

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!Cum și-a atras Emi Pian dușmănia clanurilor din București. Pe Florin Salam l-a supus total și a nesocotit o lege nescrisă a clanurilor interlope
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Tenis, WTA
Turneul din Palermo
Digi 2, Digi 4
Program TV complet

Liga 1

Libertatea
Scurgere de informații: numărul real al deceselor COVID ar fi de 42.000, de 3 ori mai mare decât
Adevărul
UPDATE Tatăl interlopului Emi Pian a făcut infarct în puşcărie, după ce a aflat
Click
Deea Maxer, reacție dură după ce a fost numită «mamă grasă». Poza care le-a
TelekomSport
NEWS ALERT S-a aflat cine-i poate lua locul lui Gică Hagi! Fotbalist din "Generaţia de Aur", pe