SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MOSCOVA

Adevăratul motiv pentru care Simona Halep a fost doar turist la Moscova pentru 3 zile » Dedesubturile retragerii

Articol de GSP - Publicat marti, 16 octombrie 2018 14:57

Simona Halep, 27 de ani, 1 WTA, a anunțat astăzi că se retrage de la turneul de la Moscova, cu doar o zi înaintea primului meci pe care trebuia să-l dispute la turneul din capitala Rusiei. Motivul a fost că accidentarea la spate îi cauzează în continuare dureri, liderul mondial nedorind să-și agraveze problemele de la spate.

Ce a determinat-o, totuși, pe jucătoarea noastră să călătorească la Moscova, dacă știa că sunt șanse mari să nu poată juca în turneu? O clauză clară a celor de la WTA stipulează că jucătoarele din TOP 10 trebuie să participe la minimum două turnee Premier pe durata unui an calendaristic.

Cum în 2018 Simona bifase până acum doar unul, cel de la Stuttgart , jucătoarea noastră a decis să meargă la Moscova și a solicitat în acest sens un wild-card încă de pe 25 septembrie pentru a evita o amendă din partea celor de la WTA.

Nu a fost singurul wild-card pe care turneul putea să îl ofere: și Sloane Stephens a beneficiat de unul. 

Astfel, liderul mondial s-a folosit invitația organizatorilor de la Moscova doar pentru a participa la anumite acțiuni specifice jucătoarelor, care o scutesc de amenda mai sus menționată! 

Liderul mondial a participat la dineul oficial, dar și la alte sesiuni interactive cu fanii și nu va fi sancționată de forul circuitului feminin.

Jucătoarea noastră anunțase încă de luni, în cadrul unei conferințe de presă, că există o probabilitate ca ea să se retragă de la turneul din Moscova (detalii, aici). Deznodământ nefericit care s-a întâmplat în cele din urmă azi. 

PROCEDEAZĂ DIFERIT

Miza retragerii ar putea avea și alte rădăcini. În urmă cu trei săptămâni, Simona Halep a fost aspru criticată pentru faptul că s-a retras de la Beijing după ce a jucat doar un set contra tunisiencei Ons JabeurHalep a încasat atunci un cec în valoare de 550.000 de dolari doar pentru că s-a retras după primul meci jucat.

Retrăgându-se de la Moscova înaintea disputării primului meci, Halep preîntâmpină astfel ipostaza de a se fi retras după un singur meci și de a fi din nou ținta unor critici venite din lumea tenisului sau din partea fanilor.

Vezi și:  UPDATE Simona Halep, primele explicații după ce S-A RETRAS și de la Moscova: "Sunt dezamăgită"

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (30)
merace
merace  •  17 Octombrie 2018, 12:28

Au fost 4 locuri de wildcard la Moscova: Halep, Stephens, Potapova, Kalinskaya. Si 6 jucatoare s-au retras, dintre care 2 au fost inlocuite de Lucky-Losers, si 4 de alte jucatoare care facusera cerere sa joace. Wozniacki si Kerber nu au facut cerere sa joace la Moscova.

ray51
ray51  •  17 Octombrie 2018, 11:25

Abia de va transmiteam print-un comentariu ca ar fi pacat s-o invinga pe Anastasia la ea acasa. Iata ca Simona a reflectat adanc si asa a facut. S-a retras. Bravo Simona!

albanezulvesel
albanezulvesel  •  16 Octombrie 2018, 20:34

minciuna marca machedona ..inregistrata …. a vazut cu cine urmeaza sa joace se s -a retras

Vezi toate comentariile (30)
Comentează