SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

EXCLUSIV PR-ul lui Nadal, în dialog cu GSP.ro » Cele trei mari obiective ale lui Rafa + adversarul nevăzut de la US Open

Benito Pérez-Barbadillo, în dreapta/ Sursă foto: Guliver/Getty Images
Benito Pérez-Barbadillo, în dreapta/ Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 31 august 2022 19:11 / Actualizat joi, 01 septembrie 2022 00:16

Benito Perez-Barbadillo, managerul de PR al lui Rafael Nadal, a răspuns, în cadrul unei sesiuni de Q&A, la două dintre întrebările adresate de Gazeta Sporturilor. De 16 ani în echipa lui Rafa, Benito se ocupă de comunicare pentru omul aflat la US Open în căutarea titlului #23 în turneele majore.

Prezență nelipsită în loja lui Nadal, spaniolul de 55 de ani, născut la Jerez de la Frontera și mare pasionat de vinuri, a inițiat o scurtă „repriză” de întrebări și răspunsuri pe conturile sale de social-media, unde susținători de-ai lui Rafa, simpli pasionați de tenis sau jurnaliști îi puteau adresa curiozități legate de campionul iberic.

PR-ul lui Nadal, în dialog cu GSP.ro » Cele trei mari obiective ale lui Rafa + adversarul nevăzut de la US Open
Benito Perez-Barbadillo, mereu amabil / Sursă foto: Imago Images

Cele trei obiective ale lui Nadal pentru restul sezonului

Deși Nadal poate reveni pe primul loc în clasament în cazul în care își adjudecă titlul la US Open, managerul de PR al jucătorului de 36 de ani spune, într-unul dintre răspunsurile oferite pentu GSP.ro, care sunt obiectivele căutate de Rafa pentru această parte a sezonului: „Vrea să rămână sănătos, să câștige meciuri și să câștige turnee”.

Nadal n-a scăpat de accidentări nici în 2022

Chiar dacă 2022 e unul dintre anii de referință din cariera lui Nadal, fostul lider mondial n-a fost scutit de probleme medicale: la Indian Wells, a suferit o fisură de stres la arcul costal stâng chiar înaintea finalei cu Taylor Fritz, în timp ce, câteva luni mai târziu, o ruptură abdominală de opt millimetri i-a curmat șansele unui trofeu la Wimbledon, de unde a fost nevoit să se retragă înaintea semifinalei cu Kyrgios.

Acestor probleme li se adaugă, bineînțeles, afecțiunea permanentă pe care o are la piciorul stâng, ținută deocamdată sub control datorită injecțiilor cu frecvență radio pulsatilă pe care le-a făcut după Roland Garros.

4 turneea câștigat Nadal în 2022: Melbourne Summer Set, Australian Open, Acapulco și Roland Garros

Nadal și teama de umiditate

Cine stă în calea celui de-al cincilea titlu al lui Nadal la US Open? Pe lângă obstacolele de pe tablou, campionul iberic, favorit #2 la ediția din acest an, are și un adversar nevăzut la Flushing Meadows: umiditatea excesivă din timpul meciurilor, resimțită intens de jucători mai ales în timpul sesiunilor de seară.

De-a lungul ultimelor ediții, numeroși jucători au avut de suferit din cauza condițiilor de acest tip. Chiar Nadal, în 2019, an în care a cucerit titlul la New York, mărturisea că, din cauza deshidratării și, implicit, a umidității, a avut de-a face cu crampe în timpul „sfertului” cu Schwartzman.

PR-ul lui Nadal, în dialog cu GSP.ro » Cele trei mari obiective ale lui Rafa + adversarul nevăzut de la US Open
Umiditatea crescută i-a dat bătăi de cap spaniolului la ediția din 2019 de la US Open, ultima la care a participat

Întrebat de reporterul GSP ce condiții de joc preferă Nadal dacă ar fi să aleagă între US Open și Australian Open, Benito Perez-Barbadillo a spus că protejatul său „alege, bineînțeles, condițiile mai uscate”, climat regăsit mai degrabă la Melbourne decât la Flushing Meadows. 

Chestionată pe marginea acestei comparații, Alexandra Dulgheru a recunoscut că a avut la rândul său de-a face cu umiditatea ridicată de la US Open: „Depinde de ani. Am prins ani oribili de umezi la New York, cu siguranță a crescut [umiditatea] față de cum era în trecut. Poate fi mai cald la Melbourne, dar e mai umed la New York”.

Rafael Nadal, victorie în patru seturi la debutul la US Open 2022

De patru ori campion la Flushing Meadows, Rafael Nadal a debutat în această dimineață la US Open cu o victorie în patru seturi reușită în fața australianului de 21 de ani Rinky Hijikata (198 WTA). Pentru prima oară la US Open din 2019 încoace, spaniolul a jucat ezitant și a cedat primul set cu 4-6, fiind nevoit să-și ridice serios nivelul pentru a avansa în turul II. Nadal și-a adjudecat destul de clar următoarele trei seturi, 6-2, 6-3, 6-3.

Punctul prin care Nadal a încheiat meciul cu Hijikata a fost unul dintre cele mai spectaculoase din primele două zile de concurs:

Rafa se pregătește acum pentru ciocnirea cu Fabio Fognini, adversar care mai mereu l-a pus în dificultate pe fostul lider mondial. De altfel, la ediția din 2015 de la US Open, italianul a devenit primul jucător care-l învinge pe Nadal după ce a fost condus cu 0-2 la seturi. Fognini s-a impus atunci cu 3-6, 4-6, 6-4 6-3, 6-4, într-un meci disputat în turul III.

VIDEO Rafael Nadal, antrenamente intense la US Open » Imagini suprinse de fani la Flushing Meadows

Citește și alte știri din tenis: 

Begu, revenire fantastică la US Open » Irina s-a calificat în turul doi

Wilander nu e surprins de eliminarea Emmei Răducanu de la US Open » Ce sfat îi dă + „Emma mi se pare ca Simona Halep”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează