SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Decăderea japonezei Naomi Osaka! Eliminată la US Open, nu a trecut de turul 3 în ultimele 7 Grand Slam-uri

Naomi Osaka, foto: Imago
Naomi Osaka, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 31 august 2022 11:12 / Actualizat miercuri, 31 august 2022 12:56

Japoneza Naomi Osaka a fost învinsă fără drept de apel de Danielle Collins, scor 6-7 (5), 3-6 și a fost eliminată în primul tur de la US Open, turneu pe care l-a câștigat de două ori, în 2018 și 2020. 

Este doar una dintre înfrângerile premature consecutive pe care Naomi Osaka, 24 de ani și ajunsă pe locul 44 WTA, le-a bifat în ultima vreme. De la Australian Open 2021, pe care l-a câștigat, Naomi nu a mai atins optimile unui Grand Slam! 

Anul acesta, Naomi Osaka a bifat tur 3 la Australian Open, a ieșit în turul 1 la Roland Garros, a lipsit la Wimbledon și a fost acum învinsă de Collins. Loc 19 WTA, americanca a profitat de jocul adversarei și a bifat prima ei victorie în fața japonezei, care conducea cu 6-0 la directe. 

Naomi Osaka nu a avut o evoluție slabă, cu 25 de lovituri direct câștigătoare, 8 ași și nicio dublă-greșeală, dar nu a reușit să întoarcă partida și a fost eliminată prematur. În turul următor, Collins o va întâlni pe Cristina Bucsa. 

Ce explicație are Naomi Osaka: accidentările

„Acum trebuie să mă relaxez puțin, să îmi iau câteva zile libere, deoarece este un haos mare în capul meu, gândesc prea mult. Accidentările mi-au condiționat întreg sezonul, chiar acum câteva zile nu puteam servi bine. Acum am concurat din nou și am simțit ceva aproape de distracție pe teren, dar în final nu pot juca cum vreau, iar înfrângerile sunt întodeauna dureroase.
 

 Dorința mea cea mai mare este să pot să joc constant fără să mă doară spatele, am simțit că am făcut ce am putut astăzi, iar adevărul este că nu am un plan definit pentru ceea ce urmează" - Naomi Osaka, conform Punto de Break, citat de Hotnews.

Citește și alte știri de US Open: 

Wilander nu e surprins de eliminarea Emmei Răducanu de la US Open » Ce sfat îi dă + „Emma mi se pare ca Simona Halep”

Halep nu e singura! Campioana de la Wimbledon, eliminată în turul 1 la US Open de o jucătoare venită din calificări

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
romeverest
romeverest  •  31 August 2022, 13:07

Adica cum a fost invinsa fara drept, dar nu a avut o evolutie slaba cu 25 de lovituri direct castigatoare ?? O contrazicere flagranta !!

maradona79
maradona79  •  31 August 2022, 12:33

Face zeci de milioane de dolari anual doar din contracte de publicitate.

dinamo100
dinamo100  •  31 August 2022, 12:25

Osaka parea la un moment dat capabila sa domine circuitul mondial feminin, dar ceva s-a intamplat cu starea ei psihica si cu motivatia. De altfel, in circuitul feminin se observa inconstanta la majoritatea jucatoarelor, vezi Emma Raducanu, Ostapenko, Bianca Andreescu, etc. Cele din top 10 de acum sunt prezente oarecum intamplatoare, de moment, topul se schimba mai mereu.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează