SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

HALEP - SHARAPOVA // Simona, tot mai aproape de locul 1 WTA » Cum poate deveni cea mai bună din lume

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 octombrie 2017 15:21

Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o pe Maria Sharapova, locul 104 WTA, în turul III de la Beijing, scor 6-2, 6-2, și a obținut prima victorie din carieră contra rusoaicei.(Vezi detalii)

După această victorie, Simona este foarte aproape de a-și îndeplini una dintre marile dorințe ale carierei și poate ajunge noul număr 1 WTA.

Simona a început turneul pe locul 2 WTA, cu 5.645 de puncte, cu 600 mai puțin decât Garbine Muguruza. Jucătoarea spaniolă a abandonat în primul tur al turneului de la Beijing, la scorul de 6-1, 2-0 pentru Strycova și Simona are drum liber către locul 1 WTA.

Pentru a ajunge lider WTA, Simona trebuie să câștige competiția din China, caz în care va acumula 6.525 de puncte. Halep poate deveni lider și dacă doar ajunge în finală, dar depinde Svitolina, care nu trebuie să joace în ultimul act.

Pentru un loc în semifinale, Halep se va duela cu învingătoarea meciului Kastkina - Radwanska. În semifinale, Halep ar putea da peste Ostapenko sau Pliskova. În finală, adversara Simonei poate fi Kvitova, Wozniacki sau Svitolina.

În clasamentul live, românca are 5.740 de puncte, în timp ce Garbine are 6.135.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
merace
merace  •  04 Octombrie 2017, 21:55
Postat de vlad.dracul pe 04 Octombrie 2017, 17:16

Băi, asta cu număru' unu e cam... cumva... Eşti nr. 1 cu adevărat (nu doar statistic) când câştigi nişte turnee de mare şlem (măcar unul, plus vreo 2 turnee majore în anul respectiv), altminteri...

Bai, asta cu "nr.1 cu adevarat" e inventia ta. In WTA, no.1 Mondial e cine urca pe locul 1 in clasamentul WTA, fie si pentru o saptamana, dupa regulile WTA, nu dupa perceptia ta. Cand vei castiga tu macar o jumatate de turneu de mare slem, poate vei face tu regulile! :D

merace
merace  •  04 Octombrie 2017, 21:52

SIMONA PE LOCUL 1 WTA, e o mare posibilitate, mai ales acum! Cred ca Simona a mai depasit un prag, in afara de cel de a o bate pe Sharapova. Are acum macar o victorie directa la orice jucatoare activa care a fost pe locul 1 mondial si conteaza azi in WTA. Asta cred ca ii spune deja ca poate sa bata pe oricine, daca lupta bine. HAI SIMONA!

1661569310534510
Bogdan Dorobantu  •  04 Octombrie 2017, 17:48

Deci, dupa comentariul meu initial, GSP revine asupra articolului si il corecteaza, introducand-o si pe Svitolina in ecuatie. O bulina alba pentru asta. Bulina neagra vine insa de la faptul ca iar ofera informatii incorecte (chiar daca sunt doar 'tehnice', fara impact major): numarul de puncte pe care il va face Simona daca va castiga turneul este 6525 si nu 6250. Fratilor, daca tot va apucati de scris, documentati-va inainte, si oferiti cititorilor informatii corecte.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează