SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Jannik Sinner scrie istorie în ATP! Pe urmele lui Nadal și Djokovic după titlul câștigat azi

Jannik Sinner / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Jannik Sinner / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 februarie 2021 10:16 / Actualizat duminica, 07 februarie 2021 10:40

Jannik Sinner (19 ani, 36 ATP), noua senzație din circuitul masculin, a cucerit astăzi al doilea titlu al carierei. 

După ce în toamna lui 2020 câștigase la Sofia, italianul s-a impus astăzi la Great Ocean Road Open, unul dintre turneele de încălzire disputate înainte de Australian Open. Sinner l-a învins pe compatriotul Stefano Travaglia (29 de ani, 71 ATP), scor 7-6 (4), 6-4, după două ore și 11 minute de joc. 

Victoria de la Melbourne îl poziționează pe Sinner lângă nume uriașe din tenisul masculin, cum ar fi Novak Djokovic sau Rafael Nadal, care la 19 ani realizau performanțe asemănătoare. Puștiul italian e cel mai tânăr jucător, de la Nadal în 2005, care câștigă două turnee la rând. Totodată, Sinner a devenit cel mai tânăr juctor care câștigă două turnee în circuitul masclin, de la Djokovic în 2006. 

Sinner n-area prea mult timp de respiro. Luni, are un meci de foc în primul tur de la Australian Open, unde urmează să-l înfrunte pe Denis Shapovalov (21 de ani, 12 ATP), un alt vârf al noii generații din circuitul masculin.

Jannik Sinner e antrenat de Ricardo Piatti, celebrul antrenor care i-a pregătit de-a lungul timpului, printre alții, pe Novak Djokovic, Maria Sharapova, Ivan Ljubicic, Richard Gasquet, Milos Raonic sau Borna Coric.

Jannik Sinner, un nume aflat pe buzele tuturor

La începutul anului, starurile din ATP au făcut predicțiile pentru anul 2021. Un nume surprinzător a fost vehiculat de mai multe ori. E vorba de Jannik Sinner (19 ani, 36 ATP). Italianul, favoritul lui Darren Cahill, are deja un turneu ATP în palmares, cucerit la Sofia.

  • Diego Schwartzman (9 ATP): „Unul dintre Zverev, Tsitsipas și Medvedev va câștiga un turneu de Grand Slam”.
  • Alexander Zverev (7 ATP): „Anul trecut am zis că vom avea un câștigător în premieră la turneele de Grand Slam. Am avut dreptate. Speram să fiu eu, am fost aproape. Cred că jucătorii tineri vor ieși în evidență, poate vom avea campioni noi la turneele Master. Aș zice Shapovalov sau Sinner”.
  • Dominic Thiem (3 ATP): „Am spus și la sfârșitul lui 2019 că vom vedea un nou campion de Grand Slam. Eu am fost norocosul. Acum cred că vom vedea încă unul”.
  • Daniil Medvedev (4 ATP): „M-am antrenat foarte mult cu Yannick Sinner. Capătă experiență. Poate fi foarte bun anul acesta, cred că poate ajunge la Turneul Campionilor”.
  • Stefanos Tsitsipas (6 ATP): „Cred că vom avea un nou număr 1 ATP la finalul anului”.

Citește și alte știri din tenis:

Ashleigh Barty, campioană la Yarra Valley Classic! Australianca, victorioasă după un meci intens cu Garbine Muguruza

Simona Halep și-a prezentat noul echipament pentru Australian Open! Ținută electrizantă pentru a doua favorită a turneului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close