SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

Patricia Țig, eliminată în finala calificărilor la Roma » Simona Halep, singura româncă pe tabloul principal

Patricia Țig // foto: Guliver/gettyimages
Patricia Țig // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 mai 2021 17:06 / Actualizat duminica, 09 mai 2021 17:28

Patricia Țig (26 de ani, locul 64 WTA) a ratat șansa de a se califica pe tabloul principal al turneului de la Roma, după 3-6, 6-2, 2-6 cu Christina McHale (28 de ani, 90 WTA).

  • Turneul Premier 5 de la Roma se va disputa în perioada 10-17 mai, în spectaculosul complex de la Foro Italico.
  • Simona Halep este campioana en-titre la feminin, în timp ce Novak Djokovic e deținătorul trofeului în ATP.
  • Turneul de la Roma are premii totale în valoare de 2,5 milioane de euro la masculin și 1,8 milioane de euro la turneul feminin. Câștigătorii primesc câte 1.000 de puncte.

Sportiva din România a pierdut în finala calificărilor, după ce ieri trecuse de Yafan Wang, jucătoarea de pe locul 122 în lume. Patricia a cedat în fața americancei Christina McHale în 3 seturi, după două ore și 10 minute de joc.

Patricia Țig, eliminată în calificări la Roma

McHale a început meciul foarte bine și a luat primul set cu 6-3, după ce a reușit două break-uri. La rândul ei, Țig a câștigat pe serviciul adversarei, însă doar o dată. În al doilea act, Patricia a fost impecabilă la retur, reușind să facă 4 break-uri. Game-ul decisiv, la 5-2, a fost unul dramatic, în care Țig a ratat 4 mingi de set, înainte de a reuși să ducă meciul în decisiv.

McHale și-a revenit în setul decisiv și s-a impus de 3 ori pe serviciul româncei, înainte de a închide partida cu a doua ei minge de meci.

Celaltă româncă din calificări, Irina Begu (30 de ani, locul 75 WTA), a pierdut ieri în primul tur al calificărilor. Astfel, singura jucătoare din România pe tabloul principal la Roma rămâne Simona Halep, locul 3 WTA.

Mai multe știri din tenis:

Simona Halep și-a aflat tabloul de la Roma » Adversare complicate pentru campioana en-titre

Aryna Sabalenka este campioana turneului de la Madrid! Victorie cu Ashleigh Barty în finală

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează