SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Picior nou sau al 14-lea trofeu la Roland Garros? » Nadal nu a stat pe gânduri: „Aleg asta, fără dubii. Durerea pe care o simt în fiecare zi îți schimbă viața!”

Rafael Nadal // foto: Guliver/gettyimages
Rafael Nadal // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 iunie 2022 15:19 / Actualizat sambata, 04 iunie 2022 15:57

Rafael Nadal (35 de ani, locul 5 ATP) admite că ar prefera să piardă finala Roland Garros de duminică dacă asta ar presupune să aibă un picior nou. Ibericul se confruntă de multă vreme cu o afecțiune cronică a piciorului stâng, care-i provoacă dureri și în viața de zi cu zi.

Rafael Nadal s-a calificat în finala Roland Garros 2022 profitând de retragerea lui Alexander Zverev, care a suferit o accidentare serioasă la glezna dreaptă.

Duminică, Nadal va juca a 14-a sa finală la Roland Garros, competiție în care s-a impus de fiecare dată în ultimul act. Înaintea meciului, a dezvăluit că ar accepta o înfrângere în finală, dacă asta ar însemna să primească un picior nou.

Alegerea lui Nadal vine în contextul în care sportivul spaniol se confruntă de multă vreme cu dureri serioase la piciorul stâng. El suferă de sindromul Mueller-Weiss, o afecțiune rară, degenerativă, cu care a fost diagnosticat în 2005.

7 jucători nu au prins lotul României pentru meciul cu Muntenegru » La cine a renunțat Edi Iordănescu + Ce numere vor purta „tricolorii”
LIGA NAȚIUNILOR
7 jucători nu au prins lotul României pentru meciul cu Muntenegru » La cine a renunțat Edi Iordănescu + Ce numere vor purta „tricolorii”

Rafael Nadal admite: „Aș prefera să pierd finala Roland Garros și să am un picior nou”

„Aș prefera să pierd finala de duminică și să am un picior nou, fără dubii. Aș fi fericit cu un nou picior. O victorie este frumoasă, îți oferă adrenalină pe moment, dar viața este mult mai importantă decât orice titlu, mai ales după o carieră precum cea pe care am avut-o.

Am toată viața în față. Aș vrea să fie una normală, în care să practic spoturi cu prietenii mei. Din nefericire, astăzi nu este clar dacă acest lucru se va întâmpla.

Cu siguranță, fericirea mea este mai importantă decât orice titlu. Să simți durerea pe care eu o simt în fiecare zi îți schimbă viața”, a spus Nadal, citat de Marca.

Finala Roland Garros 2022, cu norvegianul Casper Ruud, este programată duminică, 5 iunie.

Mai multe știri din tenis: 

Fratele lui Zverev era live la Eurosport în momentul teribilei accidentări: „E imposibil! Sascha nu plânge niciodată, e ceva rău”

Urmează o supă? :) Ce a mâncat Coco Gauff în timpul semifinalei de la Roland Garros

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează