SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Simona Halep e favorita tuturor la US Open » Liderul WTA începe luni drumul către al doilea titlu de Mare Șlem

Simona Halep
(foto: Reuters)
Simona Halep (foto: Reuters)

Articol de - Publicat duminica, 26 august 2018 09:00

Simona Halep nu e doar numărul unu mondial, ci și jucătoarea pe care multă lume o vede cu mari șanse de a se încorona la New York, turneul major care începe luni.

Cucerirea primului trofeu de Mare Șlem al carierei, la Roland Garros anul acesta, a schimbat subtil, dar sigur tabloul în care se încadrează de acum românca. Lider mondial consolidat, ea a traversat o vară fructuoasă pe hard-ul american, cu un un titlu și o finală, iar acum se aliniază la startul ultimului turneu major al sezonului cu șanse mari la o un nou rezultat important. Și până acum, Simona era pusă pe lista favoritelor la victorie în toate concursurile de Grand Slam, însă mereu exista un asterisc care lăsa predicția incompletă. Un asterisc dat de alte șanse nevalorificate, de presiunea acumulată, de, uneori, incertitudinea legată de plenitudinea ei fizică. Micul semn a fost înlăturat însă de acele două mari obiective pe care le-a atins în ultimele 10 luni. Faptul că ai reușit așa ceva o dată lasă larg deschisă ușa pentru noi isprăvi similare.

8 participăriare Simona Halep la US Open, începând cu 2010, cea mai bună performanță fiind semifinala din 2015, urmată de "sfertul" din 2016

Sfert infernal

Drumul pe care îl are de parcurs la US Open 2018 e aproape infernal. Tabloul feminin se deschide cu Halep, capul de serie 1, dar sfertul superior e presărat cu nume grele. Chiar prima adversară pe care o va întâlni e una dificilă, Kaia Kanepi din Estonia, de două ori sfertfinalistă la New York, în 2010 și anul trecut. Primul cap de serie pe care îl poate înfunta, în turul al 3-lea, e Anastasia Pavliucenkova și încă e viu în memorie meciul epic dintre cele două, trei seturi dense la Montreal în urmă cu două săptămâni. Și apoi? Lista numelor periculoase se încarcă tot mai mult fiindcă în acea parte de tablou se găsesc Serena Williams, Venus Williams, Svetlana Kuznețova, Garbine Muguruza, toate campioane de Mare Șlem, și Karolina Pliskova, fost lider mondial. Toate sunt însă, în același timp, jucătoare pe care românca le-a învins.

"Cred că titlul va fi câștigat de Halep, Kerber sau Serena", spune Mats Wilander, septuplul campion de Mare Șlem, într-un interviu pentru Europa Press.

"Jucătoarele tinere sunt cu adevărat periculoase, dar, din punctul meu de vedere, se întâmplă același lucru cu ele ca în circuitul masculin. Sigur că Sloane Stephens sau Madison Keys pot câștiga, dar cu Serena revenită le va fi mai greu. Totuși, Serena nu e la nivelul de acum câțiva ani, motivația există, dar fizic persistă un semn de întrebare". În final, suedezul a adăugat că "Halep, Georges și Kerber respiră mai liber zilele acestea", referindu-se la faptul că și-au ridicat o anume presiune de pe umeri.

Fără presiune?

Exact ce spunea Simona după Paris. "Presiunea a dispărut, visul s-a împlinit. Nu mă voi mai chinui de acum cu chestiunea legată de Grand Slam. E bine să fii în această poziție". Poate tocmai de aceea US Open, cu tot tabloul dificil, se prezintă ca o ocazie strălucitoare, nu ca un obstacol. E favorită, pe hârtie și în fapt, e numărul unu mondial cu un avantaj consistent, deja calificată pentru Turneul Campioanelor. "Nu cred că presiunea poate fi mai mare decât a fost până acum. Simt că de acum oamenii au realizat că dacă nu renunți, dacă muncești, lucrezi la acele aspecte în care nu ești foarte bun, atunci îți poți realiza visul", completa ea. Sau visurile. New York poate fi următorul. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
mutu57
mutu57  •  27 August 2018, 04:17

Are sanse, dar nu va fi de loc usor. Are multe victorii adunate, dar putine din ele au fost cu adevarat convingatoare. Daca ii revine cheful de joc, e in stare sa bata tot. Daca.

mutu57
mutu57  •  27 August 2018, 04:15
Postat de klauz pe 26 August 2018, 13:17

Fxagerati cu aceasta atitudine tabloida de a colora totul in roz pentru halepa. Dat sperante false cititorilor neavizati, care probabil sunt multi, si care cred ca halepa stie ceva tenis. Dar tristul adevar este ca halepa se chinuie pe teren, fuge disperata dupa toate mingile cu UNICUL scop de a le trimite inapoi pana adversara greseste. O ajuta masa musculara de culturist si alergarea de kenyan, pe care le-a obtinut prin terapie vampir. Nu mai promovati acest anti-talent, Romania are multe lucruri care pot fi promovate cu temei!

Cei care stiu putina aritmetica isi pot da seama ce inseamna locul intai in clasament la o diferenta de 2000 de puncte de locul 2. Si-ar da seama ca aceste puncte se aduna greu, turneu de turneu, si ca trebuie victorii multe. (Apropos, Simona are cele mai multe victorii anul acesta - chiar si in turnee de grand slam.) Cei care nu au logica sau cunostinte de aritmetica nu-si dau seama.

883758598355956
Adrian Fulgos  •  26 August 2018, 23:41
Postat de klauz pe 26 August 2018, 13:17

Fxagerati cu aceasta atitudine tabloida de a colora totul in roz pentru halepa. Dat sperante false cititorilor neavizati, care probabil sunt multi, si care cred ca halepa stie ceva tenis. Dar tristul adevar este ca halepa se chinuie pe teren, fuge disperata dupa toate mingile cu UNICUL scop de a le trimite inapoi pana adversara greseste. O ajuta masa musculara de culturist si alergarea de kenyan, pe care le-a obtinut prin terapie vampir. Nu mai promovati acest anti-talent, Romania are multe lucruri care pot fi promovate cu temei!

Aş fi tare curios la ce multe alte lucruri pe care le are România si trebuiesc promovate cu temei te referi. Tare, tare, curios. Nu cumva fxagerati? Pentru ca Simona Halep este ce are România mai bun acum. La toate capitolele. Datorita ei milioane de oameni afla ca exita o Românie undeva in lumea asta.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează