SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

SIMONA HALEP - SLOANE STEPHENS // Martina Navratilova e categorică înainte de finala de la Roland Garros: "Așa trebuie să joace Halep! E lecția pe care a învățat-o anul trecut"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 iunie 2018 15:23

Fosta mare jucătoare Martina Navratilova (61 de ani), câștigătoare a 18 titluri de Mare Șlem, a prefațat finala de la Roland Garros dintre Simona Halep și Sloane Stephens. Cehoaica îi oferă jucătoarei noastre câteva sfaturi prețioase înaintea meciului ce îi poate aduce primul trofeu major al carierei. 

  • Simona Halep dispută sâmbătă, de la ora 16:00, marea finală de la Paris cu Sloane Stephens. Finala va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro TV și GSP.ro.

"Pentru mine, greşeala pe care a făcut-o Halep în finala de anul trecut la  Roland Garros contra Jelenei Ostapenko a fost că a jucat prea defensiv, a jucat ca să nu piardă.

Dar campionii învaţă din greşelile lor şi nu cred că va face din nou aceeaşi greşeală într-o situaţie similară, aşa că mă aştept să joace agresiv cu Sloane Stephens. Halep ştie că trebuie să joace ofensiv. Nu poate juca să nu piardă, trebuie să joace la victorie. Cred că aceasta este lecţia pe care a învăţat-o anul trecut. Chiar dacă nu vrea să o facă, se va convinge că trebuie să o facă", crede Navratilova. 

"Nu a lăsat frustrarea să persiste"

Fosta mare campioană a lăudat atitudinea adoptată de Simona Halep pe durata celor două săptămâni de concurs. 

''Pe măsură ce a avansat în turneu, Halep a devenit tot mai agresivă şi ar trebui să fie destul de încrezătoare în ea şi în jocul său după ce a învins-o pe Garbine Muguruza cu 6-1, 6-4 în semifinale. Muguruza a lovit puternic mingea şi s-a mişcat bine, dar nu a putut să deschidă jocul. De-a lungul turneului, Halep a fost mai agresivă, mai proactivă prin poziţionare şi prin alegerea loviturilor", a explicat jucătoarea de origine cehă.

Atitudinea Simonei Halep a fost extraordinară la Paris. Chiar şi când a fost frustrată, a durat doar un punct, iar apoi a fost pregătită pentru următorul, nu a lăsat frustrarea să persiste" a declarat Martina Navratilova, într-un editorial publicat pe site-ul oficial al WTA.

Cine se impune în finala de la Roland Garros?

Simona Halep
Sloane Stephens

Vezi și:

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
marius.bxl
marius.bxl  •  08 Iunie 2018, 20:11

Cred ca martina o iubeste pe furiş pe halep

114653029430026
Ducu Praz  •  08 Iunie 2018, 17:08

Credeti ca aceasta lectie,adevarul Navratilovei,nu stie si Sloane.Credeti ca Stephens va sta ca mainile in buzunar?? Va ataca si ea.Va castiga cea care va gresi mai putin !! Nu o sa fie un joc usor pentru nici una dintre participante ! Anul trecut nimeni nu a dat nici macar 1% pentru Jelena,si totusi a castigat.Acum este o situatie similara in care Sloane este cotata cu sanse minime la victorie.Acest fapt nu inseamna ca nu poate castiga.Castigatoarea vom afla maine dupa joc !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează