SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Turneul Campioanelor: Zvonareva a învins-o pe lidera clasamentului WTA

Maria Șarapova a pierdut primul meci de la Turneul Campioanelor
Maria Șarapova a pierdut primul meci de la Turneul Campioanelor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 26 octombrie 2011 23:35

ZVONAREVA A ÎNVINS-O PE WOZNIACKI ÎN TREI SETURI
Lidera clasamentului mondial, Caroline Wozniacki, a început dezastruos şi a pierdut primul set la 2, după ce Zvonareva a reuşit două break-uri. Daneza s-a trezit însă la viaţă în setul secund, pe care a reuşit să şi-l adjudece cu 6-4. Rusoaica a început mult mai bine în decisiv şi după ce i-a luat două breakuri lui Wozniacki s-a văzut cu un avantaj de 3 game-uri pe tabelă, 4-1. Wozniacki a reuşit să mai ia două gameuri şi a dat impresia că va reveni în meci, dar n-a mai putut întoarce soarta partidei. 6-2, 4-6, 6-3 pentru Zvonareva!

SHARAPOVA SPUNE ADIO
Maria Şarapova a arătat că nu are un final de sezon prea roz, după ce nu a profitat de cîteva breakuri reuşite în faţa chinezoaicei Na Li destul de devreme în meci. Învingătoare la Roland Garros, Na Li a speculat lipsa de consistenţă pe propriul serviciu a rusoaicei şi a închis meciul cu 7/6, 6/4. Este al doilea meci pe care Şarapova îl pierde în propria grupă, după ce s-a recunoscut învinsă şi în duelul cu Samantha Stosur în prima partidă.

AZARENKA A DEMOLAT-O PE STOSUR, 6/2, 6/2
În primul meci al serii, australianca Samantha Stosur, cîştigătoarea de la US Open din acest an, nu a pus nicio piedică în faţa evoluţiei strălucitoare a Viktoriei Azarenka! Jucătoarea din Belarus a survolat primul set, scor 6/2, după care a mizat pe un joc fabulos de pe fundul terenului pentru a închide partida în minimum de seturi, scor 6/2, 6/2.

-----
În perioada 25-30 octombrie, la Istanbul, se desfăşoară Turneul Campioanelor, competiţie care le are la start pe cele mai bine opt clasate jucătoare de tenis din lume.

După prima zi, în care au avut loc trei meciuri, Petra Kvitova şi Samantha Stosur sînt singurele sportive care au obţinut victorii în minimum de seturi. Cehoaica, favorită trei şi cîştigătoare a turneului de Grand Slam de la Wimbledon, a trecut cu 6-2, 6-4 de rusoaica Vera Zvonareva (6), în timp ce Samantha Stosur (Australia, 7), proaspăt încoronată regină la US Open a învins-o categoric pe Maria Şarapova, cap de serie numărul doi, cu 6-1, 7-5.

Liderul mondial, daneza Caroline Wozniacki a avut ceva probleme în faţa polonezei Agnieszka Radwanska, fiind nevoită să recupereze handicapul de un set şi să revină, impunîndu-se cu 5-7, 6-2, 6-4.

Astăzi, în cea de-a doua zi a competiţiei, se vor disputa următoarele partide:

Grupa albă
Maria Şarapova (RUS) - Na Li (CHN)

Samantha Stosur (AUS) - Victoria Azarenka (BLR)

Grupa roşie

Caroline Wozniacki (DEN) - Vera Zvonareva (RUS)

Victoria Azarenka (Belarus), Petra Kvitova (Cehia), Caroline Wozniacki (Danemarca), Maria Şarapova (Rusia), Agnieszka Radwanska (Polonia), Vera Zvonareva (Rusia), Samantha Stosur (Australia) şi Na Li (China) sînt cele opt jucătoare de tenis care participă în acest sezon la Turneul Campioanelor. După tragerea la sorţi care a avut loc duminică seară, în grupa roşie au fost plasate Wozniacki, Kvitova, Zvonareva şi Radwanska, iar în grupa albă au rămas celelalte competitoare.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
pancone84
pancone84  •  26 Octombrie 2011, 23:32

Cu acelasi scor a batut-o si pe Niculescu. Oare romanca este de valoarea lui Stosur? :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează