SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI ALBA BLAJ - BUSTO ARSIZIO 0-3

Volei Alba Blaj - Busto Arsizio 0-3 // Alexandra Botezat, românca din echipa italiencelor, explică emoțiile avute în timpul meciului: „Aoleu, să nu începem cu prostiile!”

Sursă foto: Facebook Alexandra Botezat
Sursă foto: Facebook Alexandra Botezat

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2019 09:00

Volei Alba Blaj a pierdut fără drept de apel meciul tur din finala CEV Cup contra italiencelor de la Busto Arsizio. Echipa italiană a jucat extraordinar și s-a impus fără probleme în trei seturi, 25-19, 25-16 și 25-14. Alexandra Botezat, românca născută la Brăila, care joacă acum la Busto Arsizio, nu a intrat nicio secundă în partida de aseară de la Sibiu.

  • Returul va avea loc peste o săptămână, în Italia, în sistemul 3 din 5 seturi. 
  •  În cazul în care vom câștiga returul cu 3-o sau 3-1 la seturi, atunci se va mai juca un set decisiv, așa-numitul „set de aur”. Dacă învingem la numai un set diferență, italiencele vor cuceri trofeul. 

Antrenorul Marco Mencarelli a utilizat, de altfel, doar 7 fete: "Îmi pare rău că nu am avut prilejul să joc!", spune Alexandra.

"Echipa a jucat foarte bine și când totul merge bine, antrenorul nostru nu schimbă nimic. De obicei, schimbă doar dacă o jucătoare nu merge, iar noi suntem mereu pregătite să intrăm de pe margine", spune Alexandra, cea mai înaltă jucătoare de la Busto, la cei 1,98 metri ai săi.

Campioană mondială de junioare cu naționala Italiei, Alexandra a avut emoții și pe marginea terenului. "În primul set, când Blajul a pornit să recupereze, m-am gândit: «Aoleu, să nu începem cu prostiile!». Era publicul, atmosfera, nu se știe cum reacționăm. Dar fetele au rămas concentrate, au jucat bine și și-au făcut jocul normal", spune Alexandra.

Crede că în Italia Alba Blaj va veni montată să repare rezultatul de la Sibiu: "Niciun meci nu seamănă cu altul. Noi am venit la Sibiu după ce pierduserăm în campionat cu 3-0. Nu aveam moralul prea bun și am încercat să ne ridicăm. Acum, că am câștigat cu 3-0, suntem favorite, dar trebuie să rămânem concentrate și să jucăm la fel de agresiv", crede jucătoarea de doar 20 de ani. 

"Vreau trofeul!"

Belgianca Britt Herbots de la Busto Arsizio a reușit 12 puncte aseară pentru echipa sa, fiind una dintre principalele realizatoare alături de Alessia Gennari, 13, și Floortje Meijners, 14.

La 20 de ani, Britt e unul dintre marile talente ale voleiului european. "Știam că vom avea un meci greu, dar am jucat cu adevărat foarte bine. Am luptat, defensiva a blocat totul, am avut trăgătoare puternice", crede numărul 4 de la Busto.

Când vine vorba despre trofeu, îi sclipesc ochii: "Îl vreau! Mai avem un meci de disputat, dar vreau să câștig cupa. Ar fi prima din cariera mea. Nu vreau să celebrăm prea devereme. O să avem timp să ne bucurăm după meciul din Italia", spune Herbots.

Se simte excelent la Busto, la chiar primul sezon. "E o echipă cu fete foarte tinere, e un echilibru între jucătoarele cu experiență și tinere. E o plăcere să joci în echipă, atmosfera e bună", spune Britt.

Citește AICI cronica partidei semnată de Marian Ursescu

Darko Zakoc, antrenorul ardelencelor, furios după eșecul drastic din finală: „Nu am avut inimă! Nu am avut curaj!”

Citește AICI povesta Alexadrei Botezat, voleibalista română adoptată de Italia: „Sincer, nu știu imnul României, dar n-am avut de ales”

Nneka Onyejekwe, vedeta ardelencelor, încă mai speră la trofeu: „Totul e posibil, am revenit și cu Galarasaray”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
thiem
thiem  •  20 Martie 2019, 12:35
Postat de para.para pe 20 Martie 2019, 09:48

Interesant cum si la 3-1 Alba Blaj mai are o sansa la setul de aur. La 3-0 mai e cum mai e, egalitate alea alea, dar la 3-1 ...

La 3-2 nu mai au sanse. Oricum finala se joaca, dar va fi foarte greu sa invinga acolo 3-1! Echipa Alba Blaj are o problema de ordin psihologic.

badeadorian
badeadorian  •  20 Martie 2019, 10:28
Postat de para.para pe 20 Martie 2019, 09:48

Interesant cum si la 3-1 Alba Blaj mai are o sansa la setul de aur. La 3-0 mai e cum mai e, egalitate alea alea, dar la 3-1 ...

Asa o fi la volei in finala CEV ... 3-0 este egal cu 3-1 !! Ca la table , cand ai doua n-ai niciuna , cand ai trei abia ai una ... :))

para.para
para.para  •  20 Martie 2019, 09:48

Interesant cum si la 3-1 Alba Blaj mai are o sansa la setul de aur. La 3-0 mai e cum mai e, egalitate alea alea, dar la 3-1 ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează