SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA ZIMBRILOR

Dinamo a învins CSM Focșani în ultimele secunde. Steaua a trecut de Potaissa Turda!

FOTO CSM București
FOTO CSM București

Articol de - Publicat miercuri, 16 septembrie 2020 21:40 / Actualizat miercuri, 16 septembrie 2020 22:21

Etapa a doua în Liga Zimbrilor a avut câteva meciuri foarte disputate. Steaua a trecut de Potaissa Turda mai clar decât o arată scorul, iar Dinamo după ce a condus cu 6 goluri, s-a văzut egalată. A câștigat la ultima fază a meciului

CSM Focșani a fost aproape de o mare surpriză în etapa a doua a Ligii Naționale, care se dispută sub formă de turneu la Sf. Gheorghe. Moldovenii au început mai bine, au condus cu 8-5, dar Dinamo a intrat la pauză, în avantaj: 12-10. În partea a doua, "alb-roșiii" au jucat din ce în ce mai bine și diferența a crescut până la șase goluri: 20-14. S-au văzut prea devreme învingători. Focșaniul a reușit imposibilul și a marcat golul egalării cu 11 secunde înainte de final. Dinamo a plecat vijelios în atac și golul victoriei a fost adus de tânărul Octavian Bizău transferat în Ștefan cel Mare în această vară!

Una rece, alta caldă

După egalul surprinzător cu nou-promovata CSU din Suceava, Steaua a jucat mult mai bine în meciul doi cu Potaissa Turda. Ardelenii erau mari favoriți, dar echipa lui Marius Stavrositu a fost cea care a impus ritmul. "Militarii" au condus în permanență și s-a desprins la 27-22 cu cinci minute rămase de joc. Degeaba a încercat Turda imposibilul, Steaua a câștigat 28-27! MVP-ul partide a fost fără îndoială Andrei Mihalcea, extrema care a punctat de 13 ori!

Patru echipe cu punctaj maxim

Pe lângă Dinamo, Dobrogea Sud Constanța, CSM București și Minaur Baia Mare au obținut victoriile cu numărul 2. Minaur Baia Mare s-a chinuit din greu cu CS HC Buzău. cotați ca outsideri, buzoienii au condus în prima repriză cu 10-4, au avut 11-8 la pauză, dar Minaur a revenit în partea a doua. "Norocul nostru a fost acela că avem un lot valoros și numeros. Jucătorii care au intrat de pe bancă au adus un mare plus", a declarat antrenorul Minaurului, Adrian Petrea. Băimărenii s-ar putea să-l fi pierdut însă pentru meciul de joi, cu CSM Bacău, pe portughezul Edmilson de Araujo care a aterizat greșit pe un picior și s-a accidentat.

Dobrogea Sud Constanța s-a distrat cu nou-promovata Magnum Botoșani. Moldovenii pierd al doilea meci la scor și au golaveraj minus 25 după două meciuri. CSM București a avut și ea emoții imense cu CSM Reșița. A câștigat cu 24-23, dar Reșița a avut șansa egalului după ce a revenit de la 20-24! CSM Bacău a reușit prima victorie trecând clar de Dunărea Călărași, 32-26. Interul sârb Nikola Crnoglavac a fost de neoprit înscriind de 12 ori pentru echipa moldoveană. Călărașiul începe slab actuala ediție, echipa lui Gabriel Armanu având deja două înfrângeri. Poli Timișoara nu a întâmpinat prea multe probleme cu CSM Vaslui. Bănățenii au învins cu 33-22 și și-au trecut și ei în cont primele puncte.

Rezultatele rundei a doua

CSM Bacău-Dunărea Călărași 32-26
Magnum Botoșani-Dobrogea Sud 17-30
CSM Vaslui-Poli Timișoara 22-33
CS HC Buzău-Minaur Baia Mare 23-25
 CSU Suceava-CSM Făgăraș 24-27
 Potaissa Turda-Steaua București 27-28
 CSM Focșani-Dinamo București 22-23
 CSM Reșița-CSM București 23-24

Programul de miercuri, 17 septembrie

10:15 CSM Făgăraș-Potaissa Turda 
11:15 Dunărea Călărași-Magnum Botoșani 
13:00 Dinamo-CSU din Suceava 
14:00 Dobrogea Sud Constanța-CSM Reșița 
15:40 Poli Timișoara-CS HC Buzău 
17:00 CSM București-CSM Focșani (TVR2) 
18:25 Steaua-CSM Vaslui (TVR1) 
19:45 Minaur Baia Mare-CSM Bacău

S-a stabilit preţul pentru fanii care vor să vadă partidele din Liga Zimbrilor!

Odense, victorie înainte de jocul cu SCM Rm. Vâlcea!

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează