GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Klaus Iohannis, mesaj pentru medici: „E o luptă contratimp cum n-a fost niciodată până acum. Fiți pregătiți pentru un scenariu extrem”

Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru cadrele medicale
Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru cadrele medicale

Articol de GSP - Publicat marti, 24 martie 2020 16:16

CORONAVIRUS. Klaus Iohannis, președintele României, s-a adresat din nou populației la ora 16:00, la câteva ore după ce anunțase că țara intră în regim de carantină totală

Șeful Statului a avut un discurs care i-a vizat în special pe managerii spitalelor din România, pe doctori, pe farmaciști și pe tot personalul medical implicat „din prima linie a frontului în lupta cu COVID-19”. Mai jos e un rezumat al declarațiilor făcute de Klaus Iohannis:

Ne aflăm într-un moment de criză majoră. Trebuie să ne descurcăm cât se poate de bine cu ceea ce avem. În România sunt în continuare medici, farmaciști și cadre medicale 100% dedicate salvării pacienților. Ei sunt în prima linie și se pun în slujba pacienților. Presiunea pe sistemul sanitar e foarte mare”.
 

„În acest moment, trebuie să vă canalizați toate eforturile pentru garantarea sănătății pacienților. Vă rog să faceți tot ceea ce este necesar pentru a le asigura medicilor echipamentele necesare”.
 

„Testarea personalului medical trebuie să constituie o prioritate. Nu trebuie să mai avem situații revoltătoare precum cea de la Suceava. De asemenea, e imperativă dotarea de urgență cu echipamente de protecție și dezinfectanți”.
 

„Vă rog să identificați toate sursele de achiziție în contextul în care s-au stabilit care vor fi spitalele care vor trata pacienții. Trimiteți ordine clare către angajați, informați-vă asupra substanțelor care trebuie achiziționate, asupra sumelor care v-au fost direcționate”.
 

„E important să asigurați programul în ture pentru a evita riscul de epuizare. Trebuie să acoperiți deficitul de personal cu posibilitatea angajării de personal medical. Puteți apela la voluntari, la studenți, la cadre militare. Stăpânirea de sine e un lucru important. Evitați panica și asigurați un mediu plăcut de lucru în acest context de criză”.
 

„Este esențială o bună comunicare cu autoritățile și cu angajații. Mă bazez pe calitățile voastre manageriale și umane. E o luptă contratimp cum n-a fost niciodată până acum.”
 

Domnule Ministru Costache, facilitați medicilor de familie posibilitatea ca aceștia să poată acorda consultații de la distanță pacienților care nu necesită deplasarea la medic. E important în special pentru persoanele de peste 65 de ani”. 
 

Trebuie să fim pregătiți pentru un scenariu extrem. Am luat măsuri pentru oprirea răspândirii virusului, dar sistemul medical trebuie să fie pregătit pentru orice scenariu. Ați văzut ce s-a întâmplat în alte țări! Repet, fiți pregătiți pentru orice scenariu”
 

„Situațiile înregistrate în țara noastră arată că personalul medical e cel mai expus infectării cu coronavirus. Ca atare, cadrele medicale, personalul medical și farmaciștii trebuie protejați cu prioritate, prin toate mijloacele posibile. Prin grija Guverului, se fac achizții chiar în aceste ore pentru a veni în sprijinul spitalelor. Veți avea în foarte scurt timp tot materialul de care aveți nevoie”.

VIDEO // Klaus Iohannis anunță carantină totală! Restricții de circulație și pe timpul zilei

Citește și alte știri despre coronavirus:

Klaus Iohannis anunță carantină totală! Restricții de circulație și pe timpul zilei, bătrânii nu au voie să iasă deloc » Când intră în vigoare ordonanța militară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
139226857413709
Maximilian Alforno  •  24 Martie 2020, 21:07

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

noapte
noapte  •  24 Martie 2020, 17:37
Postat de Andrei Piatra pe 24 Martie 2020, 17:19

Nu e momentul pentru schimb de glume si ironii.

Nu este momentul pentru malformarea informatiei.

2290353194581653
Andrei Piatra  •  24 Martie 2020, 17:34
Postat de Claude SH pe 24 Martie 2020, 17:25

Spui tu Andrei ca acel medic francez a vindecat un bolnav cu acel tratament, atunci pe medicul de la Timișoara care vindecă se 52 de bolnavi sa nu-l credem mai bine? Trebuie sa se producă un medicament pentru cei în stare critica.

Despre ce "un bolnav" vorbesti? E coada de sute de persoane la cabinetul sau din Marsilia! Informati-va, nu scrieti de dragul de a scrie aici!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close