GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Alternative ecologice pentru casa ta

Articol de GSP - Publicat marti, 28 februarie 2023 12:00 / Actualizat miercuri, 01 martie 2023 11:57

Oamenii caută zilnic diverse soluții prin care să își limiteze consumul de resurse, precum energia electrică, încalzirea sau apa caldă. În acest sens, în ultimii ani, din ce in ce mai multe persoane au adoptat ideea instalarii de sisteme fotovoltaice astfel incat sa devine independenti din punct de vedere independenti iar alaturi de acestea, si sisteme solare de incalzire a apei. 

Sistemele solare de încălzire a apei folosesc panouri solare, numite colectoare, montate pe acoperișul unei clădiri pentru a încălzi apa. Căldura de la soare este absorbită de colectoare și folosită pentru a încălzi apa, care este apoi stocată într-un rezervor de apă caldă. In acest fel nu mai este nevoie sa apelam la un boiler conventional si la energie electrica pentru a incalzi apa la dus sau in bucatarie. 

Ce tipuri de sisteme solare de încălzire a apei exista?

Există două tipuri principale de sisteme solare de încălzire a apei: active și pasive. Sistemele active folosesc pompe pentru a circula apa prin colectoare și în rezervorul de apă caldă, în timp ce sistemele pasive se bazează pe gravitație și debitul natural al apei pentru a circula apa.

Costuri de exploatare mici si beneficii importante asupra mediului inconjurator

Sistemele solare active de încălzire a apei sunt mai eficiente și pot fi folosite în climate mai reci, dar necesită și mai multă întreținere și sunt mai costisitoare de instalat. Sistemele pasive sunt mai puțin costisitoare și necesită mai puțină întreținere, dar nu sunt la fel de eficiente și sunt cele mai potrivite pentru climatele mai calde.

Atât sistemele solare active, cât și pasive de încălzire a apei pot oferi economii semnificative la costurile de încălzire a apei calde și, de asemenea, pot reduce amprenta de carbon a unei clădiri prin reducerea cantității de combustibili fosili utilizați pentru încălzirea apei. Alegand o firma de incredere care sa ne poata oferi la un pret bun un panou solar apa calda de calitate precum si care să se poată ocupa de montaj, obtinem inca din prima zi o diferenta simtitoare la consum dar si la nivelul de confort oferit de un astfel de sistem.

Sistemele solare sunt potrivite atat pentru uzul rezidential cat si pentru cel comercial

Sistemele solare de încălzire a apei pot fi utilizate atât pentru clădiri rezidențiale cât și comerciale și pot fi integrate cu sistemele de apă caldă existente. În unele cazuri, sistemul solar de încălzire a apei poate asigura toate nevoile de apă caldă ale unei clădiri, în timp ce în alte cazuri poate furniza doar o parte din apă caldă, restul fiind asigurat de un sistem convențional de încălzire a apei.

Sistemele solare de încălzire a apei nu au emisii și nu necesită combustibil pentru a funcționa. De asemenea, pot fi combinate cu alte surse de energie regenerabilă, cum ar fi panourile fotovoltaice, pentru a crea un sistem complet de energie solară, care să asigure astfel atât necesatul de energie electrică cât si necesarul de apă caldă intr-un anumit spațiu.

În general, sistemele solare de încălzire a apei sunt o modalitate rentabilă și ecologică de a încălzi apa. Pe măsură ce costul panourilor solare și al altor echipamente continuă să scadă, acesta devine din ce în ce mai accesibil pentru mai mulți oameni. Este o modalitate excelentă de a reduce amprenta de carbon și de a economisi bani la facturile la energie.

Un avantaj al acestor sisteme ce merită evidențiat este stabilitatea pe care o au, în ceea ce privește fluxul de apăcaldă. Dacă în cazul sistemului public pot apărea diverse probleme, în cadrul sistemului în sine sau la nivel de consumator iar apa trebuie oprită în anumite intervale orare, având un sistem propriu, nu este nevoie să ne mai facem griji cu privire la acest aspect. Iar printr-o îngrijire adecvată a sistemului, ce consta în curățarea cel puțin anuala a panoului la exterior precum și în limitarea utilizării sale pe timp de iarnă, obținem mereu cea mai mare performanță înîncălzirea apei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează