FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Fostul fundaș al Stelei dezvăluie cum i s-a cerut să-l lase să marcheze pe Rodion Cămătaru, pentru ca dinamovistul să câștige Gheata de Aur a Europei: „Mi s-a spus înainte de meci”

Toni Sedecaru (al doilea din rândul de sus, de la stânga la dreapta).
Foto: Arhivă GSP
Toni Sedecaru (al doilea din rândul de sus, de la stânga la dreapta). Foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat luni, 06 martie 2023 12:07 / Actualizat luni, 06 martie 2023 18:21

Toni Sedecaru (55 de ani), fost fundaș, cu 105 meciuri jucate în Liga 1, a povestit, în direct la GSP Live, despre un meci între Jiul Petroșani, formație la care era legitimat, și Dinamo București, unul în care Rodion Cămătaru (64 de ani) a înscris de 5 ori. 

Partida se încheiase cu victoria obținută de echipa din „Ștefan cel Mare”, scor 6-2, pe data de 21 iunie 1987, în etapa cu numărul 33 din Liga 1. La finalul acelei stagiuni, Rodion Cămătaru avea să devină „Gheata de Aur” a Europei. În două luni, pe durata ultimelor 10 etape, atacantul Rodion Cămătaru reușea să ajungă de la 17 la 44 de goluri și să-l depășească pe austriacul Toni Polster (39 de reușite) în ierarhia europeană. 27 de goluri în 10 meciuri, adică aproape trei reușite pe meci. 

Primul jucător transferat de Steaua după Revoluție povestește la GSP Live accidentul terifiant care i-a deraiat cariera: „I-am zis: «Nu e viteză cam mare?». Imediat, mașina era cu roțile pe mine”
STEAUA
Primul jucător transferat de Steaua după Revoluție povestește la GSP Live accidentul terifiant care i-a deraiat cariera: „I-am zis: «Nu e viteză cam mare?». Imediat, mașina era cu roțile pe mine”

La finalul acelui sezon în care Cămătaru a câștigat Gheata de Aur, dar laureatul Ghetei de Argint, învinsul Toni Polster, nu s-a prezentat la gala de decernare în semn de protest. L’ Equipe i-a acordat o gheată de aur onorifică, iar după 1990 i-a retras trofeul lui Cămătaru, desemnându-l pe austriac câștigătorul de drept. 

Astăzi, în direct la GSP Live, Toni Sedecaru a povestit cum acestuia, care juca pe postul de stoper, i se ceruse înaintea meciului cu Dinamo să-l lase pe Rodion Cămătaru să marcheze „foarte multe goluri”. 

VIDEO. Toni Sedecaru, amintiri cu Rodion Cămătaru, câștigător al Ghetei de Aur: „Mi s-a spus înainte de meci că ar trebui să marcheze niște goluri, însă el le-a dat pe toate pe bune”

„Probabil toată lumea știe de perioada în care Cămătaru trebuia să dea foarte multe goluri. Și am jucat la Dinamo. Era Dinamo - Jiul, se terminase 5-0 sau 6-0, nu mai țin minte (n.r. 6-2 pentru Dinamo). Cinci goluri a dat Cămătaru. 

Mi s-a spus înainte de meci că ar trebui ca Cămătaru să dea câteva goluri, eu jucând ca fundaș central, la marcaj. Vă spun sincer: toate golurile pe care le-a dat le-a marcat pe bune. Chiar și după meci, a fost în ziarul Sportul, chiar pe prima pagină, cred că era al treilea gol marcat de el, o imagine de la o fază fixă, de la un corner. 

Am sărit și eu și el la cap. El era, în săritură, cu un metru mai sus decât mine. Imaginea se putea vedea în ziarul Sportul”, a declarat Toni Sedecaru, în direct la GSP Live. 

Chestionat de moderatorul Costin Ștucan în legătură cu faptul că, dacă Rodion Cămătaru nu ar fi reușit să marcheze, acesta ar fi primit un ajutor din partea adversarilor, Toni Sedecaru a replicat: „Bănuiesc că au făcut asta atâția jucători, deci aș fi făcut-o și eu.

Cămătaru presupun că și merita (n.r. - să câștige Gheata de Aur). Juca în acel moment și la echipa națională și o făcea foarte bine”, a mai spus Toni Sedecaru. 

Fostul fundaș al Stelei dezvăluie cum i s-a cerut să-l lase să marcheze pe Rodion Cămătaru, pentru ca dinamovistul să câștige Gheata de Aur a Europei: „Mi s-a spus înainte de meci”
Ce titra presa de atunci după Dinamo - Jiul Petroșani 6-2
Fostul fundaș al Stelei dezvăluie cum i s-a cerut să-l lase să marcheze pe Rodion Cămătaru, pentru ca dinamovistul să câștige Gheata de Aur a Europei: „Mi s-a spus înainte de meci”
Imaginea cu saltul lui Rodion Cămătaru

De-a lungul timpului, au existat mai multe mărturii legate de felul în care Rodion Cămătaru a câștigat „Gheata de Aur”. În martie 2022, Benone Dohot, fostul portar al lui Dinamo a povestit adevărul din spatele fabricării Ghetei de Aur din 1987. 

În ianuarie 2020, tot la GSP Live, Ioan Sdrobiș, fost antrenor, a oferit detalii incredibile de la un meci aranjat de Mircea Lucescu pentru a-l scoate pe Rodion Cămătaru „Gheata de Aur” a Europei. Pe atunci tehnicianul Oțelului Galați, Ioan Sdrobiș a făcut noi dezvăluiri despre evenimentele șocante petrecute înainte de meci, în vestiarul echipei sale.

Pe lângă Jiul Petroșani, Toni Sedecaru a mai evoluat în carieră la Steaua, Corvinul Hunedoara, Nyiregyházi (Ungaria) și Minerul Lupeni. A câștigat Cupa României cu Steaua București, în sezonul 1991-1992.

Citește și: 

Ce lovitură! CFR Cluj îl transferă pe fostul atacant al lui Manchester City, cu 5 goluri în naționala Braziliei

Cele 9 meciuri pe care Cosmin Achim ar fi pariat au un tipar clar: el pe teren, două goluri marcate de adversari după pauză!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
biciclistul
biciclistul  •  29 Aprilie 2023, 16:23
Postat de biciclistul pe 29 Aprilie 2023, 16:21

Marș ma!

Sau pas de defilare....

biciclistul
biciclistul  •  29 Aprilie 2023, 16:21

Marș ma!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

joscenzura
joscenzura  •  06 Martie 2023, 20:54
Postat de bicaridica pe 06 Martie 2023, 20:25

Interesant ca in toate cele patru ghete de plumb castigate de s€curisti, a fost implicat Lucescu senior; mai intai coechipier al lui Dudu Georgescu, apoi antrenor- taie si spânzura, care ameninta cu retrogradarea orice adversar care juca la victorie. ***. ***.

Interesant ca omul din articol spune ca nu s-a furat, dsr tu o tii pe a ta ca sa arăți cat esti de hateful

Vezi toate comentariile (15)
Comentează