SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU DIN BAHRAIN

GALERIE FOTO Calvarul prin care a trecut Lance Stroll pentru a lua startul în prima cursă de Formula 1 » Operat de urgență cu 12 zile înainte

Articol de - Publicat miercuri, 08 martie 2023 11:38 / Actualizat miercuri, 08 martie 2023 12:02

Lance Stroll (24 de ani) a reușit să concureze în prima cursă de Formula 1 a anului, Marele Premiul din Bahrain, terminând pe locul 6.

Performanța canadianului de la Aston Martin este cu atât mai remarcabilă cu cât acesta a suferit un grav accident, cu puțin timp înainte de startul sezonului, în timpul unui antrenament pe bicicletă.

Acesta a suferit o operație și a fost recuperat în timp util, după ce ratase antrenamentele din perioada 23-25 februarie.

Uluitor » 0,4 secunde și 0,1 km/h au făcut să fie PEDEPSIT de 3 ori în aceeași cursă!
MP AL BAHRAINULUI
Uluitor » 0,4 secunde și 0,1 km/h au făcut să fie PEDEPSIT de 3 ori în aceeași cursă!

Prin ce a trecut Lance Stroll înainte de Marele Premiu de Formula 1 de la Bahrain

Acum, Stroll a publicat pe Instagram un video în care le arăta fanilor cum a decurs recuperarea sa și le-a mulțumit celor care l-au ajutat să fie gata la timp pentru startul noului sezon de Formula 1.

„Vreau să fac o pauză ca să mă gândesc la ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni și să împărtășesc povestea mea cu voi. Pe 18 februarie am căzut cu bicicleta în timp ce mă antrenam în Spania. Radiografiile au arătat că am o fractură și o deplasare a osului la încheietura dreapta, o fractura la încheietura stângă, o fractură parțială la mâna stângă și o fractură la degetul cel mare al piciorului drept.

+28 FOTO

Având în vedere că startul sezonului era foarte aproape, nu putea exista un moment mai prost. La început, medicii mei au crezut nu doar că voi rata testele, ci chiar și primele curse. 

La 48 de ore după accident, cu 12 zile înainte de prima cursă, doctorul Javier Mir mi-a operat cu succes încheietura mâinii drepta. Ulterior, mi-a spus că voi fi apt pentru cursa din Arabia Saudită (19 martie) dacă muncesc din greu. A spus că dacă sunt optimist și am noroc, aș putea concura și în Bahrain, dar era o posibilitate redusă. Sunt convins că faptul că doctorul Mir m-a ajutat atât de repede a făcut ca eu să concurez în Bahrain. 

Doctorul mi-a explicat că fracturile de la mâna stânga și de la degetul de la picior nu pot fi operate și că trebuie să avem o abordare diferită pentru a mă vindeca. 

Cei din echipa mea m-au asigurat că vor face tot ceea ce s-a dovedit că ajută la recuperare. Asta a devenit misiunea mea, să fac tot ce se poate pentru a mă vindeca, chiar dacă erau doar 0,5% șanse să fiu apt pentru prima cursă. 

Progresul era lent, avem nevoie de ajutor pentru orice. Dar era mai bine în fiecare zi, iar în ziua a patra a devenit posibila șansa de a concura în Bahrain. 

Echipa mi-a creat un program ca să-mi redea puterea și mobilitatea încheieturilor. A fost nevoie de muncă multă și de perseverență. Dar cu ajutorul unei echipe incredibile, a familiei și al prietenilor, am trecut peste durere și am concurat în Bahrain. Vă sunt recunoscător tuturor”, a scris Stroll pe Facebook.

+28 FOTO

Citește și: 

Soția româncă a moștenitorului Ferrari a făcut furori la prima cursă de Formula 1! Cum au surprins-o fotoreporterii in Bahrain

„Ne-au trezit la realitate!” » Carlos Sainz îi ia partea lui Charles Leclerc și pune în lumină problemele de la Ferrari

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează