GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Și bărbații au nevoie... câteodată

Articol de GSP - Publicat luni, 27 martie 2023 12:28 / Actualizat luni, 27 martie 2023 12:32

Trebuie să recunoaștem: societatea actuală pune mare preț pe aspectul tânăr și în formă. Iar bărbații de toate vârstele și de toate categoriile sociale au simțit acut această nevoie.... așa că s-au adaptat imediat: din ce în ce mai mulți solicită operații estetice sau intervenții noninvazive.

Dr. Ina PETRESCU
Doctor în științe medicale, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.  

Cel mai probabil, atunci când se întâlnesc, bărbații nu stau de vorbă între ei despre bărbia dublă sau colăcelul din jurul taliei. Dar, apelând la sinceritate, nu este neobișnuit să apară nesiguranțe pentru ei, așa cum apar și pentru doamne.

Doar pentru că femeile vorbesc deschis despre punctele lor sensibile, și împărtășesc tipsuri și sfaturi pentru a le rezolva cu ajutorul procedurilor estetice nu înseamnă că bărbații sunt complet neștiutori de toate aceste „secrete”.

De fapt, conform Societății Americane de Chirurgie Plastică, procedurile de chirurgie estetică efectuate pe bărbați au crescut cu 28% din anul 2000 până astăzi, iar trendul este ascendent. Chiar dacă bărbații nu vorbesc deschis despre asta, este evident că sunt din ce în ce mai interesați de acest domeniu. Doamna doctor Ina Petrescu, chirurg estetician, este una dintre cele mai solicitate doctorițe pentru intervențiile de înfrumusețare, atât la femei cât și la bărbați: „Ceea ce este foarte interesant la motivația bărbaților atunci când se decid să facă o intervenție estetică, fie ea chirurgicală sau minim invazivă - este cu adevărat o nevoie reală - și nu un moft. "Cele mai solicitate proceduri minim invazive în cazul lor sunt tratamentul ridurilor de la nivelul frunții cu Botox, apoi tratamentul hiperhidrozei (transpiratiei excesive) de la nivelul palmelor, tălpilor și axilelor (sub braț) tot cu ajutorul toxinei botulinice.”  

Alte obiective din sfera estetică a bărbaților pot include un nas mai echilibrat și o talie „neexpandată”. Doar că, spre deosebire de femei, procedurile utilizate pentru atingerea acestor idealuri trebuie să ia în considerare factori precum grosimea pielii, creșterea bărbii sau tipul de corp.

„Ca observație personală, pot spune că pacienții bărbați sunt foarte asumați atunci când decid să facă o intervenție, și un lucru foarte important, au așteptări realiste” ne spune dr. Ina Petrescu.

+6 FOTO

Remedieri: fața, sânii și burta

Bărbaților le pasă de aspectul lor mai mult ca niciodată și nu se mai mulțumesc cu sintagma „anii trec și-mbătrânim cu toții”... Astfel că și ei, vor să șteargă pe cât posibil de pe chip și trup, trecerea anilor sau excesele alimentare. Din ce în ce mai mulți apelează la proceduri chirurgicale pentru a obține aspectul pe care și-l doresc. Unii aleg să repare anumite caracteristici deranjante: „la nivelul feței, una dintre cele mai solicitate este corecția pleoapelor superioare – blefaroplastia, intervenția chirurgicală estetică cu cea mai rapidă recuperare și cu un impact spectaculos de întinerire a expresiei”, ne lămurește dr. Ina Petrescu. Din păcate, alimentația ultimilor decenii și modificările genetice în procesarea alimentelor au scos la iveală unele efecte secundare, pe care generația încă tânără le resimte din plin: „O particularitate a bărbaților generațiilor Millenials și Z este confruntarea cu aspectul neplăcut al sânilor crescuți inestetic sau ginecomastia - glanda mamară dezvoltată în exces la bărbați. Tratamentul chirurgical redă cu adevărat stima de sine a tinerilor” explică dr. Petrescu. Ginecomastia este o afecțiune a sânilor supradezvoltați sau măriți la bărbați, care poate apărea la orice vârstă. Afecțiunea poate fi rezultatul modificărilor hormonale, al eredității, al obezității sau al utilizării anumitor medicamente.

Zece ani în minus

Așadar, se pare că bărbații „mai în vârstă și mai înțelepți” apelează la un lifting al pleoapelor (blefaroplastie) pentru a îndepărta sau repoziționa pielea din jurul ochilor, rezultând un aspect mai fresh și mai tânăr. Apoi, cei mai curajoși se supun unui lifting complet al feței, cunoscut, din punct de vedere tehnic, sub numele de ritidectomie. Această procedură ridică pielea lăsată, strânge mușchii feței și reduce efectele îmbătrânirii și gravitației, deseori „ștergând” ani de zile de pe față.

Forma cosmetică a toxinei botulinice, denumită cel mai popular „Botox” este o injecție din ce în ce mai populară care reduce sau elimină temporar liniile fine și ridurile faciale. Ce trebuie să știe un bărbat despre această injecție estă că elimină temporar ridurile „laba gâștii” de la ochi, liniile brăzdate ale frunții, cele de încruntare, ridurile mici de la buze, diminuează liniile longitudinale de la gât, revigorează aspectul gropiței și a pielii de pe bărbie, ridică colțurile gurii, îmbunătățește linia maxilarului, corectează un zâmbet inegal.

Un pic burtă, un pic mai mult?

Glumind, ei o numesc „roata de rezervă”, „investiția din ultimii ani” sau „sigla lor”. Este de fapt temuta burtă de bere. Oricum ar numi-o, nu este ceva ce le place în mod deosebit. Chiar dacă au fost întotdeauna firi sportive și destul de activi, pe măsură ce îmbătrânesc, mulți capătă acea protuberanță suplimentară care nu reacționează la diete și sport. Specialiștii spun că acea „anvelopă de rezervă” se poate datora, de fapt, modificărilor hormonale care pot face ca această zonă să devină foarte densă și rezistentă la dietă și exerciții fizice. Astfel, mulți bărbați apelează la liposucție pentru a câștiga această bătălie. În timpul unei proceduri de liposucție, chirurgul va face o mică incizie și apoi va introduce tubul canulei. Chirurgul ghidează cu pricepere tubul canulei și aspiră grăsimea din zonele desemnate, în timp ce modelează și conturează corpul.

Această procedură este o intervenție chirurgicală în ambulatoriu, de obicei efectuată sub anestezie locală de sedare. De obicei, pacienții se întorc la muncă în 3 până la 5 zile și își pot relua activitatea la șase săptămâni după operație. Și aici e nevoie de precizări suplimentare din partea doamnei dr. Ina Petrescu: ”în cazul bărbaților care au slăbit mult, fie în urma dietelor sau a intervențiilor chirurgicale și se confruntă cu un șorț abdominal care este foarte neplăcut, îngreunând activitățile zilnice normale, abdomino­plastia este intervenția chirurgicală care redă anatomia normală a abdomenului.”

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează