INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  GRUPA I

video+foto Preliminarii EURO 2024 » Scor de neprezentare în Elveția - Israel + Rezultat-șoc la Pristina: Andorra a încurcat Kosovo!

Elveția - Israel / Sursă foto: Imago Images +10   FOTO
Elveția - Israel / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 28 martie 2023 23:35 / Actualizat miercuri, 29 martie 2023 03:14

Elveția a învins la scor de neprezentare Israel (3-0) și își menține primul loc în grupa României, la egalitate cu „tricolorii” lui Edi Iordănescu, dar cu un golaveraj simțitor mai bun. Marea surpriză a grupei s-a produs, însă, la Pristina, unde Kosovo a remizat cu Andorra (1-1). Naționala României are, așadar, un avans de patru puncte față de locul 3 înaintea dublei „de foc” din vară, cu Elveția și Kosovo!

Grupa I: 

FINAL » Elveția - Israel 3-0

Problema învingătoarei s-a pus doar în primele 35 de minute ale partidei disputate la Geneva. Israelienii au ținut în șah „Țara Cantoanelor” timp de aproape o repriză, însă naționala lui Murat Yakin și-a făcut meciul ușor după golul din minutul 39, reușit de Vargas, care a speculat uriașele nesincronizări din defensiva oaspeților și a înscris cu ajutorul transversalei. 

Elvețienii au spulberat orice dubiu după pauză, când forcing-ul total declanșat la poarta Israelului a dat roade: Amdouni și Widmer au înscris de două ori în patru minute ('48 și '52), semnând sentința israelienilor, pe care inexactitățile apărării și indecizia din atac i-au costat scump

La 3-0, vedetele elvețienilor n-au mai forțat. Au preferat să mențină posesia, au avut timp și de „floricele”, spre deliciul spectatorilor care au umplut până la refuz stadionul. La meci a asistat și marele Roger Federer, surprins de televiziuni zâmbind larg în loja VIP a arenei.

România - Belarus 2-1 » „Tricolorii” au bifat baremul pe martie! Victorie cu emoții pe Arena Națională
românia - belarus 2-1
România - Belarus 2-1 » „Tricolorii” au bifat baremul pe martie! Victorie cu emoții pe Arena Națională

FINAL » Kosovo - Andorra 1-1

Andorra a rezistat fără gol primit mai bine de o jumătate de oră contra României și a impresionat și în deplasarea de la Pristina, unde kosovarii au izbutit să deschidă scorul abia în minutul 59, prin Zhegrova.

 Întreaga asistență a amuțit două minute mai târziu: Andorra a dat lovitura și a egalat grație golului reușit de Berto Rosas, apoi s-a apărat eroic, cu toate liniile, și a „smuls” in-extremis un punct nesperat.

Kosovo - Andorra 1-1 / Sursă foto: Twitter @Federació Andorrana de Futbol
Elveția - Israel / Sursă foto: Imago Images
Scoția - Spania // foto: Guliver/gettyimages
Scoția - Spania // foto: Guliver/gettyimages
Scoția - Spania // foto: Guliver/gettyimages
+6 FOTO

Grupa A: 

FINAL » Georgia - Norvegia 1-1

Fără Erling Haaland, accidentat, Norvegia n-a putut trece nici de naționala lui Khvicha Kvaratskhelia, noul star de la Napoli. Nordicii veneau după eșecul drastic suferit în fața Spaniei, 0-3, și au rămas „împotmoliți” și în Georgia, care bifează primul punct din actuala campanie. 

Norvegienii au deschis scorul prin Sorloth, o mai veche cunoștință a României, dar gazdele au egalat după pauză, grație lui Georges Mikautadze, atacantul lui Boloni de la Metz.

FINAL » Scoția - Spania 2-0

Marea surpriză a serii s-a produs în Scoția. Acolo unde „Furia Roja”, transformată radical după eșecul de la Mondial - 15 jucători prezenți în Qatar n-au mai fost convocați de noul selecționer Luis de la Fuente - a fost complet neputincioasă. 

„Dubla lui Scott McTominay i-a îngenuncheat” pe iberici, a căror reconstrucuție întârzie să prindă contur.

Grupa D: 

FINAL » Turcia - Croația 0-2

FINAL » Țara Galilor - Letonia 1-0

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ce mutare ar fi fost! Fostul mare jucător de la Real Madrid, la un pas de Barcelona: „Diferența a făcut-o Mourinho. Guardiola nici nu s-a deranjat să mă vadă”

VIDEO Șumudică așteaptă duelul cu Ronaldo: „Sper să își aducă aminte de mine” + „Mi-a dat dreptate, râdeați de mine în România”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
Catalynn__..
Catalynn__..  •  29 Martie 2023, 00:21

Cred ca e clar ca Elveția ne toaca mărunt pe toți, nu!? Dar la locul am avea ceva șanse, așa penibili cum suntem … :-)))

clasicpun
clasicpun  •  28 Martie 2023, 23:53
Postat de nicolaeigrecu pe 28 Martie 2023, 22:43

Surpriză pentru cei care au ridicat Kosovo în slăvi!

kosovo este genul de echipa care poate face egal cu elvetia dar poate face si egal cu andorra(acum vreo 30 de ani era o echipa care putea bate super echipe dar si pierdea cu echipe super lslabe),kosovo este varianta aia,dar pe egal.

leu.mr
leu.mr  •  28 Martie 2023, 22:43

"se prefigurează o mare surpriză" - marinescu isi da demisia !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează