FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Culisele negocierilor dintre Adrian Mititelu și cel mai în formă fotbalist de la FCU Craiova + Marcel Pușcaș, contract pe încă un an

Articol de - Publicat luni, 29 mai 2023 13:37 / Actualizat luni, 29 mai 2023 14:39

Aurelian Chițu (32 de ani), unul dintre cei mai în formă fotbaliști de la FCU Craiova din acest sezon, a primit o ofertă din partea lui Adrian Mititelu pentru prelungirea contractului cu încă un sezon. Înțelegerea actuală expiră la 30 iunie.

Negocierile sunt în toi. Din informațiile GSP, patronul i-a propus lui Chițu un angajament nou, dar cu același salariu lunar de 8.000 de euro.

În schimb, atacantul cu 12 goluri stagionale în SuperLiga a transmis că este dispus să continue în Bănie, însă își dorește o majorare a salariului cu 2.000 de euro. Oltenii pun în balanță vârsta lui Chițu.

O decizie finală va fi luată după meciul cu CFR Cluj, finala pentru ultimul loc de Conference League, programat joi, 1 iunie, de la ora 20:30, în Gruia.

În sezonul 2022-23, Chițu a jucat 38 de meciuri, iar după plecarea lui Andrea Compagno la FCSB a fost reprofilat vârf împins și a devenit golgheterul echipei, cu 13 reușite, dintre care 12 în campionat și unul în Cupa României.

În ultimele trei partide, Chițu și-a trecut în cont două "duble", cu FC Argeș (2-1), în penultima etapă din play-out, și cu FC Voluntari (3-3, 5-4 la penalty-uri), în primul baraj pentru Conference League.

Cu cine a marcat Aurelian Chițu în sezonul 2022-23

MeciGoluri Competiție
FCU Craiova - FC Voluntari 1-0 1Cupa României
FCU Craiova - FC Argeș 1-0 1sezon regular
FCU Craiova - U Cluj 5-0 2sezon regular
FCU Craiova - CS Mioveni 2-1 1sezon regular
U Cluj - FCU Craiova 1-3 3play-out
FCU Craiova - FC Voluntari 3-3 1play-out
FCU Craiova - FC Argeș 2-1 2play-out
FCU Craiova - FC Voluntari 3-3 (5-4 la penalty-uri) 2baraj play-out Conference League
Când se joacă CFR Cluj - FCU Craiova, finala barajului pentru ultimul loc de cupe europene + Marele absent al meciului
BARAJ
Când se joacă CFR Cluj - FCU Craiova, finala barajului pentru ultimul loc de cupe europene + Marele absent al meciului

Adrian Mititelu i-a prelungit contractul lui Marcel Pușcaș

Pe de altă parte, Adrian Mititelu a clarificat situația la nivel administrativ. Patronul a anunțat că i-a prelungit contractul cu încă un an directorului general, Marcel Pușcaș, despre care s-a vehiculat că ar fi pe făraș.

"Lui Marcel Puşcaş i-am prelungit contractul pe un an, pentru funcţia de director general. Aşa facem mereu. Asta este înţelegerea între mine şi el. La fiecare an, mai prelungim. Ştiţi cum e în fotbal, nu se ştie ce aduce sezonul viitor", a declarat Mititelu, pentru Fanatik.

După ce și-a asigurat locul la barajul din play-out pentru Conference League, FCU Craiova a decis să prelungească înțelegerile a trei jucători, Lorenzo Paramatti, Matheus Mascarenhas, Giovanni Piccolomo.

Lorenzo Paramatti și formația noastră au ajuns la un acord pentru prelungirea contractului pentru încă un sezon. Matheus Mascarenhas și clubul nostru au ajuns la un acord privind o nouă înțelegere, valabilă pentru următoarele două sezoane. Venit în această iarnă, la fel ca Matheus, Giovanni Piccolomo și-a prelungit contractul cu Știința pentru următoarele două stagiuni, până la finalul sezonului 2024/25.

- comunicat FCU Craiova

Vladislav Blănuță a fost transferat definitiv, pentru 250.000 de euro

De asemenea, FCU Craiova a anunțat, oficial, săptămâna trecută, transferul definitiv al tânărului atacant moldovean Vladislav Blănuță (21 de ani).

Blănuță, în care Adrian Mititelu crede foarte mult, a fost achiziționat definitiv de la formația italiană Pescara (Serie C), în schimbul sumei de 250.000 de euro. Oltenii au plătit mai puțin cu 150.000 de euro decât prevedea înțelegerea inițială.

Trupa din "Cizmă" va primi și 20% dintr-un ulterior transfer al lui Vladislav Blănuță de la FCU Craiova.

Împrumutat toamna trecută, Blănuță nu a fost niciodată un titular cert la FCU Craiova. Internaționalul de tineret moldovean a jucat în 12 meciuri, a reușit un gol și o pasă decisivă.

Blănuță nu a mai prin echipa de aproape două luni! Ultima dată când a îmbrăcat tricoul lui FCU Craiova s-a întâmplat pe data de 4 aprilie, într-o înfrângere suferită contra lui UTA Arad, scor 0-1, în "sferturile" Cupei României. De atunci, Blănuță fie nu a prins lotul oltenilor, fie a fost rezervă neutilizată.

Din sezonul viitor, FCU Craiova va fi antrenată de portughezul Joao Janeiro. Adrian Mititelu a anunțat că se desparte de Nicolo Napoli, după barajul cu CFR Cluj.

VIDEO. Spovedania lui Florin Costea: „Adrian Mititelu a fost la fel ca tatăl meu”

Citește și:

Rapid, negocieri cu un jucător de la o rivală din play-off! Adrian Mutu l-a cerut cu insistență

Mihai Rotaru anunță măsuri la CSU Craiova, după ce Neagoe a ratat marele obiectiv: „Știu ce am de făcut. E nevoie de calitate în staff”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
george.br
george.br  •  30 Mai 2023, 11:52
Postat de TIborSzoltan pe 30 Mai 2023, 05:16

Circ la clona

Numai trei cuvinte, prostule? Cam mica norma pe ziua de azi! Poate-ti taie savanta ziua, clovnule!

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  30 Mai 2023, 05:16

Circ la clona

leutoltean
leutoltean  •  29 Mai 2023, 15:39

Nu mă încălzește cu nimic, eu sunt convins de mult timp că fotbalul românesc nu mai are nicio speranță de revenire. Nu înțeleg de ce trebuie să fiți așa rupți de realitate și să tot credeți că o să mai vedeți jucători plecați din România spre campionatele din Top 5. Treziți-vă și folosiți timpul pe care îl alocați fotbalului pentru alte activități mai utile, din care să aveți măcar o minimă satisfacție. Că a câștigat acum Farul, că ar fi câștigat altă echipă, tot un draq, nu intră niciuna în grupe.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează