FOTBAL  »  Superliga  »  PROFU' DE SPORT

VIDEO / EXCLUSIV „Căzuse direct în gură” » Marius Șumudică l-a scăpat de bătaie pe Ion Crăciunescu: „M-a dus și «bibilica» repede, știi?”

Marius Șumudică l-a scăpat de bătaie pe Ion Crăciunescu: „Vino-ncoace!”
Marius Șumudică l-a scăpat de bătaie pe Ion Crăciunescu: „Vino-ncoace!”

Articol de - Publicat miercuri, 31 mai 2023 09:00 / Actualizat miercuri, 31 mai 2023 09:42

Invitat în episodul #17 al podcastului „Profu' de Sport”, Marius Șumudică (52 de ani) a dezvăluit un episod incredibil din debutul carierei. „Șumi-gol” l-a salvat de la bătaie pe arbitrul Ion Crăciunescu (72 de ani). 

Marius Șumudică și-a început cariera la Sportul Studențesc. Primii ani nu au fost deloc unii ușori, meciuri încrâncenate, pe terenuri ostile. Actualul antrenor al lui Al-Raed a rememorat o întâmplare care l-a avut în rolul principal pe Ion Crăciunescu.

VIDEO. Cum l-a scăpat Șumudică pe Crăciunescu de bătaie: „Trebuie să-l salvez să nu scrie în raport nasol de mine, ca să nu iau șapte etape de suspendare”

- Cum a fost trecerea ta de la juniori la seniori, la Sportul? 
- Eu eram la republicani, la 18 ani, iar Mircea Dridea, care e acum la Petrolul, m-a luat să fac niște antrenamente și m-a debutat la Sibiu, am pierdut 2-1 cu Inter Sibiu. Era 1989, aveam 18 ani. După care a fost Jackie Ionescu, care mi-a spus că sunt unul dintre cei mai inteligenți jucători alături de care a lucrat la momentul ăla. Mi-a zis: „Copile, vei avea un viitor foarte bun!”. El a plecat apoi de la Sportul, s-a dus la Corvinul Hunedoara, și m-a luat și pe mine acolo, în Divizia B, aveam nevoie să joc. Țin minte și acum. M-am dus să joc un retur, iar în 17 etape am dat 17 goluri! Niciodată, însă, două goluri într-un meci, ci un gol în fiecare meci. 

„Era cu rața în geantă!” » Șumudică și o poveste halucinantă din aeroport: „Mirosea numai a cârnați în tot avionul!”
PROFU' DE SPORT
„Era cu rața în geantă!” » Șumudică și o poveste halucinantă din aeroport: „Mirosea numai a cârnați în tot avionul!”

- Greu în zona aia, mai veneau cu coasele... 
- În Divizia B? Eee... Păi când jucam pe la Zalău, pe la Motru... am văzut capete în gură la arbitri, te călcau în picioare! A venit Crăciunescu la un moment dat, a arbitrat Bihor cu Hunedoara. Eu l-am scos de pe teren, l-am luat de gât și l-am scos. Și-acum îmi zice! Mi-a dat roșu și-am zis: „Mamă, trebuie să-l salvez, ca să nu scrie nasol în raport de mine, să nu cumva să-mi dea șapte etape”. M-a dus și «bibilica» repede, știi? 

- Continuă...
- Verigeanu (n.r. - fostul arbitru Florin Verigeanu) era la tușă. Când am văzut că sar toți din tribună... Îi luaseră lui Verigeanu fanionul și-i dădeau în cap cu el! Când am văzut, am fugit până la mijlocul terenului, l-am luat pe Crăciunescu și zic: „Vino-ncoace!”. El venise din Champions League și venise direct la Hunedoara, îl trimiseseră aici ca să promoveze Bihorul, trebuia să promoveze, erau cu Kassai, cu...În fine! La începutul meciului, vreo doi-trei jucători erau accidentați. Unul făcea din mână așa: „Au!” (n.r. - Șumudică gesticulează, imitându-l pe adversarul de atunci). Eu eram copil, un puști, aveam 18-19 ani și-am zis: „Bă, nu e în regulă, ceva se întâmplă!”. După ce am simțit că nu e în regulă, am fost mai agresivi în teren... Îl aveam pe Romică Gabor în dreapta, țin minte... Mamă, ce centrări îmi dădea! El și Florea Văetuș, amândoi erau pe final de carieră. 

- Și? 
- Și l-am luat pe Crăciunescu să-l scot. L-am dus ce l-am dus până la intrarea spre tunel, iar acolo, cum ești când te îneci și te apropii de liman, a vrut să fugă! Când i-a pus Jackie o piedică, a căzut direct în gură! L-au luat ăia la pumni, pe acolo, pe jos. Și acum îmi spune Crăciunescu: „Știi, Jackie mi-a pus piedică...”. Ce să mai... 

- Câte etape ai luat atunci? 
- Am luat vreo două etape, mi-a zis că, vezi Doamne, l-am ajutat să scape, că nu știu ce. După care, m-am întors la Sportul, am avut o perioadă destul de bună și am ajuns la Rapid.

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

EXCLUSIV GSP a aflat de ce a plecat Ioan Ovidiu Sabău de la U Cluj!

EXCLUSIV Gică Hagi povestește ce s-a întâmplat la pauza meciului care a decis titlul: „Asta cu certatul mai lăsați-o!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
conti
conti  •  06 Iunie 2023, 18:54

Ion V Ionescu , un antrenor. de 2 LEI.SE LAUDA CU O CUPA castigata cu Poli, cu o echipa facuta de Angelo Niculescu.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  02 Iunie 2023, 23:24
Postat de manx pe 01 Iunie 2023, 20:29

A avut trei mandate. Ultimul '90/91.

Șumudică a fost în 1993 la Corvinul.

manx
manx  •  01 Iunie 2023, 20:29
Postat de CiprianBirtea_84 pe 01 Iunie 2023, 00:57

Jackie Ionescu nu a fost la Corvinul decât în perioada 1984-1986, înainte de momentul invocat de Șumudică.

A avut trei mandate. Ultimul '90/91.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează