INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  METZ

Boloni e în Ligue 1! Tehnicianul român a promovat-o pe Metz în ultima etapă + meciul rivalei a fost abandonat!

Antrenorul român Ladislau Boloni (70 de ani) a promovat-o pe Metz în Ligue 1, după o victorie în ultima etapă cu Bastia, scor 3-2.
Antrenorul român Ladislau Boloni (70 de ani) a promovat-o pe Metz în Ligue 1, după o victorie în ultima etapă cu Bastia, scor 3-2.

Articol de - Publicat sambata, 03 iunie 2023 00:56 / Actualizat sambata, 03 iunie 2023 01:47

Antrenorul român Ladislau Boloni (70 de ani) a promovat-o pe Metz în Ligue 1, după o victorie în ultima etapă cu Bastia, scor 3-2. Totul va deveni oficial luni, după anunțul comisiilor franceze.

  • Meciul lui Bordeaux, rivala pentru locul 2, a fost abandonat, în minutul 22, la scorul de 1-0 pentru Rodez. Formația mijlocașului Alexi Pitu are șanse mici să evite eșecul la „masa verde”. Și dacă se reia meciul, Bordeaux are o misiune imposibilă.
Hagi, pe lista unui gigant cu 4 trofee Champions League » Prima reacție a „Regelui”: „Știți că îmi place echipa asta”
FARUL
Hagi, pe lista unui gigant cu 4 trofee Champions League » Prima reacție a „Regelui”: „Știți că îmi place echipa asta”

Ladislau Boloni a promovat cu Metz în Ligue 1

Boloni și-a îndeplinit obiectivul chiar de la primul sezon în Lorena. Vineri seară, trupa pregătită de fostul selecționer a învins-o acasă pe Bastia, scor 3-2, și a terminat pe locul 2 în Ligue 2, cu 72 de puncte. De pe primul loc a promovat Le Havre, cu 75 de puncte.

Sabaly a deschis scorul în minutul 31 cu o reluare din colțul careului. Acesta voia de fapt să centreze, însă traiectoria balonului l-a păcălit pe portar. După pauză, Maziz a mărit avantajul cu un șut pe jos de la marginea careului plasat perfect la colțul lung. 

Bonhert a redus din handicap după 13 minute cu o lovitură de cap bine plasată, dar același Maziz a lovit cu o reluare superbă. Un șut cu efect din interiorul careului care a trimis mingea aproape de vinclu. Schur a marcat pentru oaspeți în minutul 86, însă Metz a reușit să încheie victorioasă partidă.

Echipa antrenată de Boloni a terminat en-fanfare sezonul, neînvinsă de 27 de etape (17 victorii şi 10 rezultate de egalitate), mai precis de pe 24 octombrie 2022, când a cedat în deplasare cu Le Havre, scor 0-2.

3 promovăriare Boloni în Ligue 1, reușind s-o promoveze și pe Nancy, în 1996 și 1998

Promovare decisă la „masa verde”

La startul etapei, Metz și Bordeaux plecau de la același număr de puncte, 69, doar că formația lui Boloni avea un golaveraj superior, +27, față de +24. Cu victoria obținută în fața lui Bastia, acesta a crescut la +28.

Bordeaux are șanse infime să evite un eșec la „masa verde” după incidentele care au dus la abandonarea partidei cu Rodez. Chiar dacă s-ar decide ca partida să se reia din minutul 22, aceasta ar începe de la 0-1, iar Bordeaux ar avea nevoie de un succes la CINCI goluri, deci să câștige cu 6-1. Aproape imposibil, pentru că Rodez are nevoie de victorie pentru a se salva de la retrogradare!

Fanii lui Metz au sărbătorit pe teren victoria care le-a adus promovarea. N-au mai avut răbdare până la o decizie oficială.

Scene șocante la Bordeaux

Ce s-a întâmplat la Bordeaux? În minutul 22, Rodez a reușit să deschidă scorul prin Buades pe terenul echipei lui Alexi Pitu, iar fanii au luat foc.

Un suporter a intrat pe teren și l-a lovit pe marcator. Jucătorul a căzut la pământ, iar arbitrul a fost nevoit să oprească jocul. Echipele au mers la vestiare, însă nu au mai revenit pe gazon, meciul fiind abandonat.

Arbitrul Nicolas Rainville a vorbit după ce a fluierat finalul și a dezvăluit că Buades a fost examinat de echipa medicală a lui Rodez, dar și de medicii din ambulanța de la stadion, și s-a constatat că nu mai poate continua partida. Conform L'Equipe, acesta ar fi suferit o comoție.

Liga Franceză de Fotbal a anunțat că o decizie finală asupra meciului va fi luată luni, însă presa franceză susține că Bordeaux nu poate evita eșecul la „masa verde”.

Schimbarea sistemului a încins nervii în Ligue 2

Franța a decis ca din sezonul viitor să renunțe în Ligue 1 la sistemul cu 20 de echipe și să revină la cel cu 18. Astfel, în această vară vor retrogradează 4 formații, iar din Ligue 2 promovează doar 2. Locul 3 ratează tot!

Până acum, locurile 3, 4 și 5 din Ligue 2 disputau un baraj de menținere/promovare cu locul 18 din Ligue 1.

Boloni a mai descoperit o „bijuterie”

Recunoscut în toată lumea pentru „ochiul" său extraordinar, care reperează „bijuterii” printre tineri și le propulsează spre marea performanță, Cristiano Ronaldo, Quaresma și Varane fiind doar trei din lunga lui listă de fotbaliști europeni importanți, Loți se mândrește acum cu alt nume care se impune tot mai puternic în Franța: Georges Mikautadze (22 de ani).

Vara trecută, atacantul născut la Lyon, dar cu 14 selecții și 3 goluri la naționala Georgiei, s-a întors la Metz după ce fusese două sezoane împrumutat în Belgia, la Seraing. Și atunci l-a văzut Boloni, care nu l-a mai lăsat să plece nicăieri. L-a oprit, l-a titularizat, i-a dat încredere. Iar el a explodat. La 22 de ani, zboară!

Mikautadze a devenit golgheterul lui Metz și al ligii secunde (23 de reușite), cel mai performant „lunetist” (40 de șuturi pe poartă), este al doilea pasator al campionatului (8) și tocmai a fost ales jucătorul anului în Ligue 2.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Jose Mourinho, anchetat de UEFA după finala Europa League cu Sevilla!
AS ROMA - SEVILLA
Jose Mourinho, anchetat de UEFA după finala Europa League cu Sevilla!
Oficial! Xavi a pornit ofensiva pentru vedeta dorită: „Mă urc în avion pentru el!”
FC BARCELONA
Oficial! Xavi a pornit ofensiva pentru vedeta dorită: „Mă urc în avion pentru el!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (30)
laur_gr
laur_gr  •  03 Iunie 2023, 16:16

Felicitari Boloni! Performanta extraordinara!

VanBasten
VanBasten  •  03 Iunie 2023, 15:58

Nu contează, tot Edi e mai bun.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  03 Iunie 2023, 14:24

...gheorghe minti ...daptu cocale ...adica sa te duci la ungur sa ti scoata oasele din gura ...ca este medic stomatolog ...nu antrenor ...

Vezi toate comentariile (30)
Comentează