INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Pep Guardiola face totul pentru a-l ține pe „eroul” Gundogan la Manchester City: „Suntem și vecini, vreau să rămână. Excepțional”

Pep Guardiola face totul pentru a-l ține pe „eroul” Gundogan la Manchester City. Foto: Imago Images
Pep Guardiola face totul pentru a-l ține pe „eroul” Gundogan la Manchester City. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 04 iunie 2023 13:56 / Actualizat duminica, 04 iunie 2023 14:14

Ilkay Gundogan (32 de ani), căpitanul lui Manchester City în acest sezon, a ajuns la 100 de goluri influențate în tricoul bleu, două pe Wembley, la finala FA Cup (2-1 cu Manchester United). „Nu am decis încă nimic”, a anunțat mijlocașul german.

Ilkay Gundogan joacă de șapte ani pe „Etihad Stadium”. Transferat în 2016 (exact când a venit Pep Guardiola) de la Dortmund, pentru 27 de milioane de euro, germanul s-a impus cu putere la Manchester City, valoarea sa transformându-l printre cei mai importanți jucători ai „cetățenilor”.

E oficial: Karim Benzema pleacă de la Real Madrid
REAL MADRID
E oficial: Karim Benzema pleacă de la Real Madrid

Pep Guardiola: „Ilkay Gundogan joacă meciurile importante ca și cum ar fi amicale”

Devenit căpitanul bleu în acest sezon, mijlocașul în vârstă de 32 de ani a cucerit 13 trofee, cinci titluri de campion, e aproape de „triplă” Premier-FA Cup-Champions League, câștigându-le deja pe primele două, și a fost omul meciului în finala Cupei. „Dublă” la 2-1 cu United, primul gol fiind cel mai rapid din istoria ultimului act al competiției (12 secunde), atingând 100 de reușite la City: 60 de goluri și 40 de assisturi!

Dar este posibil ca finala Ligii, sâmbătă, 10 iunie, împotriva lui Inter Milano, să fie ultima partidă a lui Gundogan pentru Manchester. Contractul lui se încheie pe 30 iunie, negociind cu mai multe cluburi. Barcelona susține că are acord cu Ilkay! Însă Guardiola nu vrea să renunțe la el.

„Ce sezon a avut! Nu doar calitate, ci și mentalitate. Joacă meciurile importante ca și cum ar fi amicale, se simte excelent sub presiune”, l-a descris managerul, anunțând că directorul Txiki Begiristain „se ocupă de contractul lui. Sper să aibă succes”.

Pep Guardiola a încercat să-l emoționeze pe Gundogan pentru a-l convinge să continue: „Ilkay are un talent excepțional, știe ce gândesc despre el. Suntem și vecini acasă. Vreau să rămână, poate va ajuta să câștigăm încă o cupă”.

Ilkay Gundogan, promisiune pentru fanii lui Manchester City

„Nu e nevoie de astfel de zile pentru a aprecia și a simți cât de special este acest club. De aceea am jucat aici timp de șapte ani”, i-a răspuns Gundogan, anunțând că „nu am decis încă nimic, vom vedea ce se va întâmpla”.

Deocamdată, e 100% concentrat la finala Champions: „Avem ocazia de a realiza ceva deosebit. Nu vrem să ratăm această șansă”. City poate cuceri „tripla”. Ar fi doar a doua echipă în istoria Angliei, după Manchester United, în 1999. „Pot să le promit fanilor că vom da totul pentru a învinge la Istanbul”. 

Gundogan e foarte important, e liderul echipei. Performanța din finala Cupei demonstrează că e esențial pentru noi. 

- Manuel Akanji, apărător Manchester City

Citește și:

Messi, despărțire horror de PSG » Ce s-a întâmplat aseară la Paris

Președintele lui Metz se înclină în fața lui Laszlo Boloni după promovare

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează