FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Șefii Craiovei au râs de Ionuț Vînă la despărțire » Mesaj zeflemitor: „Drum bun, succes în afaceri!”

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2023 15:48 / Actualizat joi, 08 iunie 2023 16:26

Universitatea Craiova s-a despărțit azi, oficial, de Ionuț Vînă cu următorul mesaj ironic: „337 de minute petrecute pe gazon în acest sezon pentru Știința. Drum bun, Ionuț! Mult succes în afaceri!”. O aluzie la câți bani a câștigat mijlocașul la Craiova în comparație cu minutele jucate. Celălalt jucător aflat în litigiu cu oltenii, Sergiu Hanca, nu se grăbește să rezilieze.

Universitatea Craiova a încheiat azi, de comun acord, colaborarea cu Ionuț Vînă. Mijlocaș pe care-l luase în vara lui 2021 de la FCSB, la schimb cu croatul Ivan Mamut.

Craiova: „Drum bun, Ionuț! Mult succes în afaceri!”

"337 de minute petrecute pe gazon în acest sezon pentru Știința. Drum bun, Ionuț! Mult succes în afaceri!", a fost mesajul postat de olteni pe pagina oficială de Facebook a clubului. O ironie evidentă la "contribuția" ex-FCSB-istului la eforturile echipei în competițiile sezonului 2022/2023, dar și la scandalul declanșat după ce, toamna trecută,  fostul antrenor Mirel Rădoi i-a scos pe el și pe Sergiu Hanca din lot.

Vînă și Hanca au pierdut și la CNSL și la Comisia de Recurs

Cei doi au depus atunci memorii pentru a deveni jucători liberi. Totodată, le-au solicitat juveților despăgubiri în valoare de 7,5 milioane de euro, deși ulterior au fost reprimiți în lot. Deznodământul? Au pierdut atât la Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor, cât și la Comisia de Recurs.

Vînă a acceptat să rezilieze după ce Rotaru i-a plătit două salarii lunare compensatorii, adică 25.000 de euro. 

Vînă n-a mai jucat din noiembrie 2022

Ultima partidă disputată de el pentru alb-albaștri în Liga 1 datează din luna septembrie a anului trecut, din derby-ul pierdut în fața lui CFR Cluj (0-2). Iar în Cupa României a jucat ultima oară la 1-1 cu CS Ocna Mureș, pe 9 noiembrie 2022. Chiar înainte de a fi suspendat de Rădoi.

În total, în 2022/2023, mijlocașul crescut de Gică Hagi la Viitorul, actuala Farul, a bifat 247 de minute în campionat și 90 de minute în Cupa României. Deși, ulterior reprimirii sale în lot, s-a pregătit normal, succesorul lui Mirel, Eugen Neagoe, nu l-a folosit absolut deloc.

Sergiu Hanca nu se grăbește să rezilieze

Rotaru i-a propus și lui Sergiu Hanca rezilierea pe cale amiabilă a contractului. Însă, din informațiile GSP.ro, internaționalul român se află în vacanță și nu se grăbește să urmeze exemplul lui Ionuț Vînă. Spre deosebire de acesta, Hanca a avut parte de un tratament mai blând.

După reprimirea în lot, a prins când și când banca de rezerve și au fost meciuri în care a bifat minute pe teren. Ultima oară, pe 18 martie, chiar în prima etapă a play-off-ului: 32 de minute la 1-1 cu FCSB, pe Arena Națională. Per total, în 2022/2023, el a bifat 810 minute în toate competițiile.

Citește și: 

3 cluburi din SuperLigă la care ar vrea Șumudică: „Vor aduce acolo jucători buni, buni! Se bat la play-off”
ANTRENOR
3 cluburi din SuperLigă la care ar vrea Șumudică: „Vor aduce acolo jucători buni, buni! Se bat la play-off”
A plecat de la FCSB la Universitatea Craiova » MM Stoica: „I s-a oferit un contract de nerefuzat. Am aflat întâmplător, l-am confruntat”
MUTARE
A plecat de la FCSB la Universitatea Craiova » MM Stoica: „I s-a oferit un contract de nerefuzat. Am aflat întâmplător, l-am confruntat”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (36)
dodo001
dodo001  •  10 Iunie 2023, 17:00
Postat de legio.sud pe 08 Iunie 2023, 20:55

Marin Dună … a jucat la FC Național acum 21 de ani … da era decent față de hahalera …

Asa e. Dreptate ai. Ma gandeam la pere si spuneam de.mere

legio.sud
legio.sud  •  09 Iunie 2023, 16:18
Postat de 10iul73 pe 08 Iunie 2023, 18:28

Clubul la plătit la zi...mai contrabas,fotbalistul nu a jucat nimic,ai mintea întunecată de alcoo!?s au ești prostovan!?Ce nu pricepi?

Ambele sunt adevărate .

legio.sud
legio.sud  •  09 Iunie 2023, 16:15
Postat de ...kuba. pe 09 Iunie 2023, 09:27

O rusine de club cu un management hilar…. Mogosoaia are psd-ul in ADN!

Fii mai atent guștere aici nu-i mititelu al vostru cu retrogradări , dezafilieri , *** , scandaluri , *** , etc. , etc. , etc. …

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează