FOTBAL  »  LIGA 2  »  CORVINUL

EXCLUSIV Ce urmează pentru Corvinul, după ce echipa a ajuns în Liga 2: „Nu vom ataca promovarea în Liga 1! Nu suntem Manchester City”

Corvinul Hunedoara a promovat în Liga 2
Foto: Facebook Corvinul
Corvinul Hunedoara a promovat în Liga 2 Foto: Facebook Corvinul

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2023 17:08 / Actualizat vineri, 09 iunie 2023 14:12

Ioan Andone (63 de ani), membru în Consiliul de Administrație al Corvinului Hunedoara, a vorbit despre promovarea echipei antrenate de Florin Maxim în Liga 2, dar și despre viitorul formației.

Corvinul a reușit să revină în Liga 2 după 15 ani, după ce a câștigat barajul de promovare împotriva celor de la Unirea Ungheni (6-1 la general).

Cristiano Bergodi îi ia locul lui Dan Petrescu la CFR Cluj + Angajat dat afară după ce a scurs informații din club
CFR CLUJ
Cristiano Bergodi îi ia locul lui Dan Petrescu la CFR Cluj + Angajat dat afară după ce a scurs informații din club

Ioan Andone a dezvăluit că echipa din Hunedoara nu va avea ca obiectiv promovarea încă din primul an, ci o clasare la mijlocul clasamentului. Abia din stagiunea 2024-2025, Corvinul își va propune accederea în Liga 1.

Ioan Andone: „Corvinul nu va ataca promovarea în Liga !”

- Domnule Andone, cum vă simțiți după ce Corvinul a promovat în Liga 2?
- La Hunedoara m-am născut, acolo am crescut, acolo m-am format, acolo am debutat la echipa națională. Mă bucur foarte mult pentru cei care au muncit acolo, pentru Florin Maxim, pentru domnul primar. El a fost șeful proiectului, el și-a dorit o echipă acolo pe care a susținut-o. Anul trecut au pierdut promovarea, au mers pe acceași idee, au păstrat lotul și sperăm să o vedem în Liga a 2-a printre primele 6 echipe. Va fi greu la început, după atâția ani de zile nu a mai jucat în Liga a 2-a, dar cred că județul Hunedoara merită o echipă de minim Liga 2. 

- Echipa este susținută exclusiv din bugetul autorităților locale?
- Deocamdată e susținută de primărie. Dar o să apară și privați cu siguranță. Nu pot spune ce buget a avut echipa pentru că nu sunt implicat în executiv. O sursă importantă de venit a fost reprezentată și de vânzările de bilete. Sunt puține echipe de Liga 2 care evoluează cu stadionul plin. Ei au jucat ultimele 2 meciuri, cu Bistrița și Ungheni cu 10.000 de spectatori .

- Acum cu promovarea vor veni și investitori privați?
- Așa sperăm, da.

- Mai sunt implicate și alte glorii în acest proiect?
- Toți localnicii sunt. Începând cu Gabor, care e observator la Liga 1. Mai e Dan Colesniuc, Ioan Petcu, Nicșa Dorin, care e vicepreședinte. Toți cei care locuiesc în Hunedoara au căutat să ajute cum pot ei echipa.

Andone: „Corvinul trebuie să simtă aerul Diviziei B”

 - Cu Mircea Lucescu ați apucat să vorbiți? V-a felicitat?
- Nu, nu am vorbit. Am vorbit când a venit în țară, pe 5 iunie parcă. Trebuie să mă văd cu el zilele astea, ne vom întâlni la Istanbul, la finala Ligii Campionilor.

- Se va ataca promovarea în Liga 1 încă din acest an?
- Din ce știu eu nu se va ataca promovarea. Schimbări vor fi foarte puține în cadrul lotului. Ei au o echipă formată de 2 ani, joacă cam în aceeași formulă. Probabil vor veni maximum 3 jucători. Cred că se vor descurca în Liga 2. Ei nu au pierdut niciun meci în Liga 3, au un singur meci pierdut, cu Baia Mare, în ultimii 2 ani de zile! Dacă te apuci și faci acum 7-8 modificări nu e în regulă. Trebuie să mergi pe baza pe care o ai.

- Deci acest sezon va fi unul de tranziție, apoi abia se va ataca promovarea?
- Da. Anul acesta va fi de tranziție, să vezi care jucător se ridică la nivelul Ligii 2 sau chiar mai sus. Este al treilea an cu Maxim antrenor. Cred că se vor salva de la retrogradare, dar nu ăsta e obiectivul. Obiectivul este o clasare spre mijlocul clasamentului, să simtă aerul Diviziei B. Nu pot să își propună din prima play-off-ul. Dacă vor ajunge acolo, bravo lor, dar nu e indicat pentru că nu ești o echipă ca Manchester City, să cumperi ce jucător îți place.

- Și ce trebuie să facă Corvinul?
-Trebuie să crești jucători. Hunedoara în trecut era recunoscută prin centrul de copii și juniori. Ei l-au pus pe picioare, au adus jucători mulți din județ, au și o echipă de Liga a 4-a unde joacă tinerii. Să sperăm că vor forma jucători.

- Pot forma jucători ca pe vremuri?
- Eu așa sper. Este un entuziasm și o emulație acolo extraordinară și trebuie să profiți de acest lucru.

-Situația stadionului care mai este?
- Nu știm când se va demola, 2 ani trebuie echipa să se mute în altă parte, încă nu știu unde. Stadionul e aprobat de CNI, am înțeles că au primit autorizația de demolare. 

VIDEO Gabriel Manu, prima reacție după ce a promovat-o pe CS Tunari în Liga 2: „Am făcut istorie”

Citește și alte știri: 

Dan Petrescu a plecat OFICIAL de la CFR Cluj și semnează în Coreea de Sud + Bergodi îi va lua locul în Gruia
CFR CLUJ
Dan Petrescu a plecat OFICIAL de la CFR Cluj și semnează în Coreea de Sud + Bergodi îi va lua locul în Gruia
FCSB se amuză pe seama interesului șefilor Rapidului: „5 milioane de euro și îl pot lua”
FCSB
FCSB se amuză pe seama interesului șefilor Rapidului: „5 milioane de euro și îl pot lua”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
chepandy777
chepandy777  •  09 Iunie 2023, 12:09

Astia au venit sa joace la pariuri, ei nu sunt man city))

EXTRATERESTRUL_SINGURATIC
EXTRATERESTRUL_SINGURATIC  •  09 Iunie 2023, 12:04

Doar Otelul Galati poate promovari succesive pana in Liga 1??? Si Corvinul poate , doar sa doreasca acest lucru ! Felicitari Corvinul pentru promovare !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează