FOTBAL  »  Superliga  »  PROFU' DE SPORT

VIDEO EXCLUSIV Cosmin Contra, categoric la „Profu' de Sport”: „Spaniolii lui Cortacero, niște delincvenți care m-au păcălit! Eu visam la Liga Campionilor. Era să fac infarct!”

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2023 18:16 / Actualizat joi, 08 iunie 2023 19:46

Cosmin Contra (47 de ani) a fost invitatul lui Cătălin Țepelin, la o ediție specială a podcastului „Profu' de Sport”, din Arabia Saudită. 

Cosmin Contra a vorbit despre al doilea mandat pe banca lui Dinamo (august - februarie 2020), când a fost adus de Pablo Cortacero, omul de afaceri spaniol care a preluat clubul în august 2020, promițând investiții spectaculoase, dar nu s-a ținut de promisiuni.

VIDEO Cosmin Contra: „Spaniolii lui Cortacero sunt niște delincvenți care m-au păcălit!”

- Hai să vorbim un pic acum pe final și despre cel de-al doilea mandat al tău la Dinamo, care a fost scurt, dar problematic. Venirea lui Cortacero, spaniolii și așa mai departe. Se fac 3 ani în curând și mulți dintre fanii lui Dinamo, și nu numai ai lui Dinamo, tot nu înțeleg ce s-a întâmplat acolo. 
- Nici eu nu înțeleg nici în ziua de azi!

- Nici tu nu înțelegi?
 - Nu.

 - Adică crezi în continuare că ai picat într-o capcană a lor? Ți s-a prezentat o chestie care nu a fost … 
- Dacă tu stăteai de vorbă cu Cortacero sau cu cel care m-a convins să vin cu acest proiect, ai fi zis că vom face proiectul Milan. Ca să-ți dau așa o idee, vorbeam de sute de milioane de euro investiți.

- Sute?! 
- Sute de milioane de euro investiți! Cu bază ultra modernă, cu stadion nou, cu jucători din Primera Division care să vină la Dinamo.

- Păi au venit câțiva, dar au venit doar că să îngroape echipa. Ce crezi tu că ar trebui să se întâmple pentru ca suporterii dinamoviști să te privească altfel, nu ca pe un vinovat de întreaga situație?
 - Nu cred că ar trebui să mă privească altfel. Eu dorm foarte liniștit noaptea.

- Nu prea se vede asta…
 - Nu, nu, nu. Eu dorm foarte liniștit. 

- Pare că ești tulburat. 
- M-a durut pentru că nu m-au crezut. Ei (n.r. suporterii lui Dinamo) și-ar fi dorit să rămân în tot acel an. Dar fizic n-am mai putut. Tot mental, n-am mai putut. Și eu, care sunt puternic, în momentul ăla am spus stop. Îți dai seama cum eram eu în momentul ăla din viața mea. Nu-mi risc sănătatea pentru niște spanioli mincinoși și niște răufăcători ca să zic așa, niște delincvenți! Pentru că îi consider delincvenți pe acei spanioli.

- Din păcate, rămași nepedepsiți. 
- Asta-i, din păcate, cu legile în România. N-am reușit să protejăm cluburile. Oamenii care vor să investească, străinii care vor să vină să investească în România și în fotbalul românesc și în echipe să fie controlați! Ei au venit, au promis, au rămas cu promisiunile, au distrus un club de mare tradiție, și au plecat apoi liniștiți în Spania, fără să știm ce s-a întâmplat cu viața lor. Stau foarte frumos acasă cu familiile lor.

- Zici că i-a înghițit pământul! Nu mai știe nimeni nimic de ei. Unde au dispărut? Ce s-a întâmplat? Ce bani au sifonat de pe aici?
 - Nu și nu cred că există (n.r. vreo șansă). Deci, eu dorm bine noaptea în sensul în care știu prin ce am trecut și ce am făcut.

- Și nu te simți vinovat cu nimic. Asta-i ideea. 
- Cu absolut nimic nu mă simt vinovat! Doar că am avut încredere în niște spanioli care m-au făcut să cred că voi duce Dinamo în Champions League și am ajuns eu să fiu aproape să fac infarct din cauza lor.

Citește și: 

Prima plecare de la Dinamo » Și-a anunțat despărțirea pe Facebook: „Vă urez mult succes”

Burcă, interviu din redacția Gazetei: „Peste asta nu pot să trec niciodată! Devin agresiv”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
corectorul
corectorul  •  10 Iunie 2023, 22:38
Postat de mihai_capraru pe 08 Iunie 2023, 19:49

Cosmin, ai girat pentru ei. Se numeste complicitate si se pedepseste precum fapta. Nu incerca sa iti speli imaginea, nu vrem sa mai auzim de tine vreodata. Ce armasar frumos ai fost si ce gloaba ai ajuns...

Nu esti din Romania? Pana la Contra, daca vrei sa vanezi vinovati imaginari, indreapta te catre suporteri, galerie etc., toti erau plini de speranta cand au venit spaniolii. La fel si Contra, a sperat si el. In realitate, Contra n a girat cu nimic, nemernicii aia s au folosit de numele lui, asa cum s au folosit in egala masura si de sperantele si naivitatea suporterilor la inceput, cam pe aceeasi perioada in cate Contra a fost antrenor.

therealreddog33
therealreddog33  •  09 Iunie 2023, 23:48
Postat de istet10 pe 09 Iunie 2023, 21:52

Terenul ala este folosit si de atletism . In club discutiile au fost aprinse. Fiindca se sperase la o pista pt atleti. Pe de alta parte, terenul , care este patrimoniu al MAI nu isi poate schimba destinatia asa simplu. Echipa Dinamo, cea aflata in insolventa dupa cum spuneam, este un simplu chirias si atat. Crezi tu ca daca dispare, dispare si stadionul? Pa echipa ministerului unde joaca?

Echipa ministerului o sa (re) devina echipa a doua a lui Dinamo, curând. Sunt în relații bune. Atletism pe groapa aia în paragina(ce frumos stadion era pe timpuri) doar dacă vrei sa îți rupi gatul. Știu ca echipa e chiriaș acolo, stadionul chiar dacă e al statului, are cumva terenul cesionat firmei lui Badea, din ce știu eu. De aia nici nu se construiește nimic de atâta timp, omul are probabil alte planuri...

istet10
istet10  •  09 Iunie 2023, 21:52
Postat de therealreddog33 pe 09 Iunie 2023, 15:41

Cam are...dacă echipa de fotbal se desfiinteaza de exemplu (nu se va întâmpla, dar unii ar avea interese) - terenul cesionat pe 100 de ani (pe firma particulara și nu pe numele clubului) nu ar fi tocmai bun de construit pe el? Ca doar e in mijlocul Bucurestiului...zic și eu, nu dau cu parul...

Terenul ala este folosit si de atletism . In club discutiile au fost aprinse. Fiindca se sperase la o pista pt atleti. Pe de alta parte, terenul , care este patrimoniu al MAI nu isi poate schimba destinatia asa simplu. Echipa Dinamo, cea aflata in insolventa dupa cum spuneam, este un simplu chirias si atat. Crezi tu ca daca dispare, dispare si stadionul? Pa echipa ministerului unde joaca?

Vezi toate comentariile (20)
Comentează