FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Acord Rapid - Arsenal pentru Cîrjan » Au bătut palma și pentru clauza care îl face intangibil în fața lui Mutu

Cătălin Cîrjan
Cătălin Cîrjan

Articol de , - Publicat joi, 08 iunie 2023 19:37 / Actualizat joi, 08 iunie 2023 20:01

Mijlocașul Cătălin Cîrjan (20 de ani) este cu un pas în curtea Rapidului. Formația alb-vișinie și Arsenal au bătut palma pentru ultimele detalii.

După Omar El Sawy și Răzvan Oaidă, Rapid e gata să bifeze al treilea transfer al verii: Cătălin Cîrjan. Clubul din Giulești îl va împrumuta pe internaționalul de tineret pentru sezonul următor.

Rapid, acord cu Arsenal pentru transferul lui Cătălin Cîrjan

Așa cum GSP.ro a anunțat, Cătălin Cîrjan a fost una dintre țintele importante ale Rapidului. Iar Mutu este pe cale să-și primească jucătorul cerut. 

Din informațiile GSP.ro, Rapid și Arsenal au bătut palma pentru ultimele detalii, iar mutarea va fi oficializată în scurt timp. Rapid a acceptat și ultima condiție impusă de londonezi: să joace cel puțin 75% dintre meciuri. Cele mai multe, ca titular.

Astfel, Cătălin Cîrjan va avea un statut special la Rapid. Mutu va fi obligat să-l folosească, indiferent de forma sa sau a colegilor săi.

  • Cîrjan este la Academia lui Arsenal din 2019. De atunci, românul a evoluat la mai multe grupe de juniori ale „tunarilor", iar în ultimul sezon a jucat pentru formația U23.  
  • Playmakerul se antrenează constant cu echipa lui Arteta, dar încă n-a apucat să debuteze în Premier League. A fost utilizat în unele amicale ale primei echipe și i-a atras atenția managerului spaniol, care-l supervizează atent 

Rapid rezolvă problema cu regula U21

Rapidiștii au insistat pentru aducerea lui Cîrjan pentru că acesta este eligibil pentru regula U21, acoperită în sezonul recent încheiat de Antonio Sefer.

În stagiunile 2023-2024 și 2024-2025, regula U21 se va aplica în cazul fotbaliștilor născuți după data de 1 ianuarie 2002, ceea ce înseamnă că mijlocașul poate fi folosit ca jucător U21.

În acest moment, în lotul Rapidului se mai află doi jucători de care vișiniii se vor putea folosi în următoarele două sezoane: mijlocașul central Ștefan Pănoiu (20 de ani) și fundașul central Cristian Ignat (20 de ani). Însă niciunul nu a fost jucător de bază în precedenta stagiune.

Citește și: 

Șumudică nu înțelege transferul lui Mutu: „Cum să-l iei la Rapid? Dai bani pe o rezervă?”

Gigi Becali dă detalii despre discuția cu Dan Șucu legată de Edjouma: „Suntem prieteni și nu am îndrăznit să-i spun asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
justi
justi  •  09 Iunie 2023, 10:17

Acum Rapidul are cei mai buni 5 under 21 din L1 ! aviz carcotasilor ...

propaganda
propaganda  •  08 Iunie 2023, 23:41
Postat de dreammster pe 08 Iunie 2023, 21:27

ii trebuie ceva mai multa forta in picioare, nu stiu de ce apar tinerii astia romani asa, cu genele astea, cred ca seamana prea mult cu mamele. Daca te uit i la Hagi la 17 ani ce picioare avea.. parca era Roberto Carlos

Nu seamana cu mamele, pentru ca daca te uiti la Stoica, Marin si altii, arata fix ca tatii lor. Nu prea se mai face fotbal in Romania, de aia sunt mici si nu ai de unde alege.

propaganda
propaganda  •  08 Iunie 2023, 23:40

Daca era bun nu ti-l trimitea in Romania, unde nu se poate dezvolta ca intr-un campionat de top 5. Daca era bun il imprumuta prin Italia. Eu l-am vazut pe pusti, dar sunt meciuri de slaba factura la nivelul la care joaca, inclusiv in Anglia. L-au trimis, poate, poate... Deci inseamna ca nu il aveau in vederi! E posibil sa-l fi trimis si pentru a suporta salariul lui.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează