FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

Cum nu-i place lui Dioszegi! 3 episoade din „cazanul” de la Sepsi: momentele care au dinamitat atmosfera la Sfântu Gheorghe

Laszlo Dioszegi are parte de un an tensionat la Sepsi
Laszlo Dioszegi are parte de un an tensionat la Sepsi

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2024 14:32 / Actualizat marti, 19 martie 2024 17:00

Cazul de dopaj de la Sepsi, cu vedeta Cosmin Matei în prim-plan, se înscrie pe o listă a evenimentelor care au tulburat apele la Sfântu Gheorghe sezonul acesta ♦ E fix peisajul pe care patronul Laszlo Dioszegi îl detestă cel mai tare, finanțatorul covăsnenilor repetând constant că încearcă să mențină o reputație imaculată clubului său, în sfera stabilității ♦ Ultimele evenimente sugerează contrariul.

Luni, când lumea fotbalului românesc începea deja să-și îndrepte atenția spre meciurile echipei naționale, o veste a căzut fulgurant, ca un trăsnet, peste întrecerea internă.

Poate pierde Sepsi la „masa verde” din cauza lui Matei? Specialistul dă un verdict categoric!
MATEI, DEPISTAT POZITIV
Poate pierde Sepsi la „masa verde” din cauza lui Matei? Specialistul dă un verdict categoric!

Tocmai ce se aflase că unul dintre oamenii cu greutate de la Sepsi, Cosmin Matei, un nume de când lumea și pământul pe meleagurile primei ligi, a picat un test doping. Fostului răsfățat de la Dinamo i-a fost depistată în urină o substanță interzisă, 5-metilhexan-2-amină, aparent un stimulent muscular ingerat în circumstanțe încă neclare.

Până la soluționarea cazului și la ipotetica demonstrare a nevinovăției fotbalistului, ipostaza nu rămâne decât o altă lovitură de imagine în dreptul clubului susținut inclusiv cu bani de la guvernul maghiar.

Dincolo de „cazul Matei”, ce alte evenimente au mai mișcat plăcile tectonice de la Sepsi în ultimele 12 luni?

1. Fotbalist prins băut la volan, apoi exclus

Sepsi s-a delimitat, respectiv despărțit de Francisco Junior, fotbalistul din Guineea-Bissau fiind exclus definitiv din lotul lui Bernd Storck după ce a fost depistat sub influența băuturilor alcoolice la volan.

Clubul a avut toleranță zero și nu i-a acordat o a doua șansă fotbalistului care a comis un act grav de indisciplină în toamnă.

„Am prins un jucător care la ora 03:00 noaptea se plimba în Sfântul Gheorghe și nu era foarte treaz. Dacă unul a fost, de ce să nu fie mai mulți? Îmi pun întrebarea! E ceva în neregulă. L-a prins poliţia la 03:00 noaptea, la volan, şi nu era treaz”, declara Laszlo Dioszegi la acel moment. Sepsi și-a încheiat socotelile cu Francisco Junior în februarie.

2. Atmosferă instabilă, răzmerițe în lot

În toamnă, când echipa încă se afla sub conducerea lui Liviu Ciobotariu, patronul clubului vorbea public despre problemele interne de la Sepsi. Totul, într-un moment în care rezultatele o luaseră la vale, antrenorul era pe făraș, iar deținătoarea Cupei suferise o înfrângere nedemnă pe terenul divizionarei secunde Corvinul.

Într-o intervenție televizată, Dioszegi s-a referit atunci la anumite conflicte existente în lot, la atmosfera proastă, precum si la pretențiile exagerate ale unora dintre fotbaliști care se plânseseră de condițiile proaste din hotelul de patru stele în care fuseseră cazați în Hunedoara.

Conducătorul a mai spus și că Matei nu a jucat în partida cu Corvinul deși nu fusese accidentat, „el a lipsit din cauza unui conflict avut cu staff-ul tehnic”.

3. Acuzații de jocuri de culise din partea rivalilor

Nu mai departe de săptămâna trecută, înaintea debutului lui Sepsi în play-off, covăsnenii erau atacați incisiv de Victor Angelescu, acționarul minoritar de la Rapid. Cel care a plasat unele suspiciuni frontale asupra absenței lui Marius Ștefănescu din partida cu FCSB.

Cel mai valoros om de la Sepsi, curtat de roș-albaștri, încasase un cartonaș galben în ultima rundă a sezonului regular, împrejurare considerată a fi nelalocul ei de către Angelescu.

Dioszegi a luat cuvântul chiar înaintea meciului de duminică: „100% Ștefănescu nu e de vânzare pentru FCSB, ca să arăt tuturor din România că nu facem blaturi! Nu e nimic adevărat!”.

Vocea vestiarului: „Dioszegi e un patron exemplu”

De la promovarea în prima ligă, Laszlo Dioszegi și-a construit imaginea unui patron aparținând unei tipologii diferite, imagine pe care afaceristul a vrut s-o imprime și clubului său.

În iarnă, în timpul cantonamentului din Antalya, reporterii GSP l-au întrebat pe Marius Ștefănescu despre relația pe care o are cu patronul echipei. Cum a răspuns vedeta covăsnenilor?

E un patron exemplu, avem mereu salariile și primele la zi, niciodată nu au fost întârzieri. La unele meciuri vine în vestiar și ne încurajează, mereu este pozitiv. Noi nu prea suntem obișnuiți cu criticile la Sepsi, au fost foarte puține de-a lungul timpului. În altă parte e altfel, jucătorii sunt criticați”

Vestea momentului » Cosmin Matei, depistat pozitiv cu o substanță interzisă

Citește și alte știri despre Sepsi:

Poate pierde Sepsi la „masa verde” din cauza lui Matei? Specialistul dă un verdict categoric!

Totul despre substanța consumată de Cosmin Matei: efecte similare cu efedrina și amfetamina, doi militari morți în SUA + Se spune că ajută la slăbit

EXCLUSIV GSP a aflat ce pedeapsă drastică îl așteaptă pe Cosmin Matei și care-i diferența față de „cazul Halep”: „Doar așa i se poate reduce suspendarea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
1945sv0509
1945sv0509  •  19 Martie 2024, 17:36

Dl. Dioszegi poate fi asimilat cu toti ceilalti asa zisi patroni din supermamaliga romaneasca in ceeace priveste "omenia".

gicapuia
gicapuia  •  19 Martie 2024, 17:28

"un nume de când lumea și pământul pe meleagurile primei ligi" . Auzi la dom' ziarist ! Ai brodit-o de data asta. Cosmin Matei a fost doar numele de el. Fotbalist?!?!? Neeeeee ...

aspida
aspida  •  19 Martie 2024, 16:46

Cu reputatia lor imaculata nu i-a atins, in meciul direct, nici pe prea-curata fcsb

Vezi toate comentariile (4)
Comentează