FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - VIITORUL 3-3

A murit cu zile! Doctorul echipei Dinamo admite că Ekeng nu a fost resuscitat în ambulanță: "I s-a făcut masaj cardiac!"

Articol de - Publicat sambata, 07 mai 2016 00:00

Doctorul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu, admite că Ekeng a avut parte doar de masaj cardiac în ambulanţă.

- Domnule Bătineanu, ce s-a întâmplat?
- S-a încercat o oră şi jumătate resuscitarea lui Patrick, dar nu s-a reuşit salvarea lui deşi avea momente când își revenea. Cât despre cauze, nu mă pot pronunţa, nu îmi dau seama ce a păţit. Vom vedea în zilele următoare, după ce i se va face necropsia.

- E adevărat că nu i s-a făcut resuscitare în ambulanţă?
- I s-a făcut resuscitare... Adică, masaj cardiac!

- Nici pe teren nu i s-a făcut...
- A fost urcat imediat în ambulanţă şi acolo i s-a făcut masaj cardiac, care este principala metodă de resuscitare. I s-a făcut masaj cardiac în continuu până la intrarea în spital. Ambulanţa a ajuns la spital foarte repede, într-un minut şi ceva, două, cred, nu îmi dau seama cât a durat exact. În orice caz, foarte repede.

- Erau aparate de resuscitare în ambulanţă?
- Credeţi că eu mai ştiu dacă erau aparate?! I s-a făcut masaj cardiac în continuu.

- Era apt din punct de vedere medical pentru a face sport?
- Toţi sportivii nu-şi pot exercita această activitate dacă nu au un aviz, iar Patrick a primit avizul de la Institutul de Medicină Sportivă. Acolo se fac controale foarte exigente.

- A fost şi un medic în ambulanţă sau doar brancardieri?
- Da, era şi un medic, însă nu s-a reuşit salvarea lui Ekeng, din păcate.

Se amână Cupa

Purtătorul de cuvânt al FRF, Gabriel Berceanu, a anunţat aseară că finala Cupei României de marți, dintre Dinamo și CFR, se amână din cauza morţii lui Patrick Ekeng: "Finala Cupei se disputa la o altă dată, pe care o vom stabili cu oficialii cluburilor finaliste. În cel mai scurt timp se va discuta şi amânarea tuturor competiţiilor din toate ligile".

"Medicul delegat pentru această partidă ne-a spus că ambulanţele sunt dotate corespunzător. Am discutat cu medicul şi mi-a confirmat că e totul în regulă"
Vasile Marcel, observator Dinamo - Viitorul

Informațiile de până acum din "cazul Ekeng":

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (98)
zecs93
zecs93  •  07 Mai 2016, 21:57
Postat de tonyys pe 07 Mai 2016, 11:08

Sunt convins ca daca conducea Viitorul nici un dinamovist nu ar mai fi cerut oprirea meciului....in rest Hagi nu e doctor sau mama omida ca sa stie ca Ekeng va muri peste 1 ora jumatate la spital, ca sa nu mai zic ca deobicei dinamovistii simuleaza grosolan cand le convine rezultatul ....si gnohere la meciul cu Steaua era atat de inconstient dupa cotul lui Boruceanu incat si-a scos mana de sub corp pt. ca-l jena in pozitia in care cazuse.

Hai ba ne lasi, faceau bietii jucatori semne disperate catre ambulanta, noroc ca i-am huiduit noi galeria ca am fost la meci si am huiduit-o pe aia din ambulanta, ca altfel femeia statea pe scaun si isi termina punga de seminte linistita, fara stres, iar hagi in timpu ala era interesat sa scoata un 1 p amarat, ca drept dovada ca la si scos dar jucand Dinamo in 10 oameni ca 11 la 11 nu mai scoatea egalul, asta e, din pacate bietu ekeng a murit nevinovat din cauza mediciniei care este la pamant in romanika !!!

gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  07 Mai 2016, 17:41
Postat de gica_oboreanu pe 07 Mai 2016, 13:19

masajul cardiac est manevra principala de resuscitare. prima miscare a medicului de echipa a fost sa'l intoarca pe o parte, spre a nu'si inghiti limba. in acea pozitie nu se putea face masaj. ref. doctoritza de la salvare, normal ar fi ca in cazuri de risc, cum sunt terenurile de sport, atat pt. sportivi cat si pt. aglomeratia de pe stadion, normal ar fi ca ambulanta sa fie pregatita cu tot ce trebuie pt. life support si un medic specializat in medicina de urgenta....cred ca paramedicii de la smurd ar fi fost mai eficienti.

am vazut azi, la reluarile pe tv, ca duba aia era de la puls, serviciu de ambulanta privat, specializat in cazuri cu bolnavi, abonati ai lor, etc. n'au experienta in medicina de urgenta. mi'aduc aminte de marea disputa cu dr. arafat, acuzat ca pune piedici privatilor. cam atata au putut privatii de la puls...

gsp.oficial
gsp oficial  •  07 Mai 2016, 13:44

Cine credeţi că sunt cei vinovaţi pentru drama de ieri din Ştefan cel Mare?

Vezi toate comentariile (98)
Comentează