FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Adrian Mititelu face deja strategia pentru campionatul viitor și anunță plecarea a doi titulari: „Am fost un fraier”

Adrian Mititelu caută antrenor cu licența Pro / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Adrian Mititelu caută antrenor cu licența Pro / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat joi, 26 octombrie 2023 20:21 / Actualizat vineri, 27 octombrie 2023 09:13

Patronul FCU Craiova, Adrian Mititelu (55 de ani), a anunțat că pregătește deja echipa pentru campionatul viitor. Finanțatorul a dezvăluit că se va despărți de doi dintre titulari, Aurelian Chițu (32 de ani) și Vlad Achim (34 de ani), și că va alcătui un lot bazat pe și mai mulți jucători străini.

„De la anul vor pleca vreo doi-trei jucători. Lui Chițu îi dau drumul, că are o vârstă. Achim probabil va pleca și el. Voi mai avea doar vreo cinci români în lotul de 25 de jucători", a dezvăluit Adrian Mititelu, în cadrul unei emisiunii realizate pe YouTube de jurnalistul Gabi Safta

Surpriză imensă! S-a schimbat modificarea » Duelul cu Israel nu va mai avea loc în Cipru! Anunțul oficial făcut azi
PRELIMINARII CE 2024
Surpriză imensă! S-a schimbat modificarea » Duelul cu Israel nu va mai avea loc în Cipru! Anunțul oficial făcut azi

Patronul FCU Craiova s-a plâns că fotbalul craiovean nu mai produce fotbaliști, motiv pentru care caută talente în străinătate.

„Nu mai pot. Dintre juniorii noștrii 80 la sută n-au niciun talent, decât că sunt niște copii care vor să facă sport pentru că așa vor părinții. Nu mă bucur pentru situația asta. 

După atâta timp avem un singur tânăr, Mario Ilie, 16 ani și jumătate, care are niște calități foarte bune, dar nu știu dacă va ajunge fotbalist. E singurul pe care l-aș putea vedea peste un an la echipa mare. În rest, sunt dezamăgit, nu am nimic la juniori. Credeți că noi de tâmpiți luăm jucători străini?", a precizat Mititelu.

Adrian Mititelu: „Dacă urmam modelul lui Paszkany eram și eu campion”

Acesta a continuat: „Vă spune unul care a cheltuit și a crezut foarte mult în tineri. Poate chiar a fost slăbiciunea mea acum 15 ani, când am mers pe foarte mulți tineri în echipă. Am fost un naiv.

Dacă urmam și eu modelul lui Paszkany eram și eu campion. Ca dovadă, CFR Cluj a făcut legea în România cu jucători străini. De asemenea, Astra Giurgiu a luat campionatul cu foarte mulți străini. Și Hagi, cât este el de naționalist, și ce academie are, uitați-vă câți străini are în lot.

Eu am fost un fraier că am mers pe ideea asta națională, oltenească, cu străini. Credem că noi oltenii suntem ce mai tari, cei mai frumoși, cei mai deștepți, cei mai buni".

15 jucători străiniare în lot FCU Craiova: Asamoah, Abbey, Bauza, Bahassa, Baeten, Compagnucci, Diamantis, Van Durmen, Henriques, J. Ibrahim, Kvakic, Lacroix, Mascarenhas, Padula, Sidibe

Adrian Mititelu: „Copiii vor să facă fotbal, dar tot cu freză din aia la mișto, tot cu tatuaje pe ei”

Adrian Mititelu susține că în România nu există o strategie națională, iar copiii nu vor să mai facă fotbal. 

„Adică ei vor, dar fără să facă efort. Copiii ar vrea să facă fotbal, dar tot cu freză din aia la mișto, tot cu tatuaje pe ei și, eventual, să antreneze puțin. Le plece să fie vedete, să ia și bani, dar nu le place muncă. Asta e problema la români”, consideră Mititelu.

Adrian Mititelu aduce în ianuarie doi jucători italieni din Serie D

Patronul FCU Craiova se axează pe piața externă: „Prefer să vânez tineri de 18-19 ani din Belgia, din Germania, din Italia, din Franța. Astfel am șanse mult mai mari să găsesc calitate. În ianuarie aduc doi jucători tineri din Italia, din Serie D, care au niște calități grozave", a spus patronul FCU Craiova, care l-a numit, de curând, ca antrenor principal pe italianul Giovanni Costantino.

Mititelu trage un semnal de alarmă: "Vom avea iar echipă națională puternică, probabil, când vom începe să naturalizăm foarte mulți străini. Altfel nu mai putem".

VIDEO. Florin Drăgan povestește relația cu Adrian Mititelu: „Era implicat total în viața echipei”

Citește și alte articole: 

Cum ar putea arăta noul stadion OZN din România, care va costa peste 130 de milioane de euro » Va fi al doilea ca mărime din țară

Balint, ironic când a fost întrebat de inițiativa lui Pițurcă de a prelua CSA Steaua: „Să fie ceva serios de data asta, că prima oară tot el era implicat”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (20)
Adixtz
Adixtz  •  28 Octombrie 2023, 08:31

In ce tara din lume patronul spune, la mijlocul campionatului, cu numele si prenume ce jucatori o sa plece? Ati ghicit-Romania ! Poate voiam sa mi cumpar tricou cu Chițu, dl patron? Te ai gandit la asta? Acum de ce sa o mai fac? Dupa ce ca NU avem nprezent, imi iei si speranta de viitor cand imi transmiti ca o sa plece gogheterul echipei sau posibil al campionatului?! Lasa ti fiul sa se ocupe, cel putin, de partea cu comunicarea! El nu scotea pe gura aberatiile astea! Mititelu jr, in ciuda aparentelor ( hainelor si tatuajelor de cocalar) chiar il duce mintea!

fibra
fibra  •  27 Octombrie 2023, 14:48

Normal,primul dat afara e golgheterul.Nu mai ai loc de zanatici pe plaiurile mioritice.

FcUnicaCraiova
FcUnicaCraiova  •  27 Octombrie 2023, 14:32

Aleeee , dragoste infinita pentru Uuuuu , Unica Craiovaaaaaa , aleeeeeeeeee !!!!! Doar Unica Craiova !!!!!! Un nou nume , o noua sigla , un nou inceput !!!! Lupta Unica Craiova !!!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează