FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

exclusiv Andrei Radu, fundaș Dinamo: „Să evităm dezastrul! Retrogradarea ar fi o catastrofă pentru club și pentru noi ca jucători”

Andrei Radu, fundaș Dinamo: „Să evităm dezastrul! Retrogradarea ar fi o catastrofă pentru club și pentru noi ca jucători” +14   FOTO
Andrei Radu, fundaș Dinamo: „Să evităm dezastrul! Retrogradarea ar fi o catastrofă pentru club și pentru noi ca jucători”

Articol de - Publicat joi, 15 aprilie 2021 17:14 / Actualizat joi, 15 aprilie 2021 17:35

Andrei Radu (24 de ani) trage speranțe că Dinamo se va salva până la urmă și că nu va bifa cea mai neagră contraperformanță din istoria clubului. Își îndeamnă colegii să realizeze că retrogradarea ar însemna cea mai mare pată pe CV-ul lor ca fotbaliști

- Andrei, ce se mai poate salva la Dinamo? E clar că nu-i situația pe care ți-o imaginai când ai ajuns aici?

- Cu siguranță nu e ceea ce visam. Aveam niște promisiuni, pentru un proiect măreț, însă totul s-a dovedit fals. Clubul e într-o situație grea. Nici nu știu ce se mai poate regla, însă noi, cu toții, vom încerca să o scoatem la mal. Trebuie să facem o figură bună în play-out.

- Ce gândești în toate aceste momente, cum lucrează psihicul tău când vezi clubul unde ai crescut aproape de ultimul loc?

- E greu psihic pentru toți cei din echipă. Consider că avem un lot bun, cu personalitate, însă când pierzi atâtea meciuri... Situația nu e bună, jocul nu-i nici el bun, e clar că ești afectat psihic. Trebuie să gândim pozitiv, să scoatem Dinamo din subsol. Nu cred că și-a închipuit cineva că Dinamo poate ajunge atât de jos.

- La un moment dat erați aproape de play-off, apoi totul s-a prăbușit...

- Au fost câteva rezultate bune în iarnă, apoi am început iar cu rezultate...

- S-a rupt ceva, undeva...

- Ne gândeam la play-off, voiam să fim o surpriză, în ciuda problemelor apărute cam din luna octombrie. Cum spui și tu, ceva s-a rupt. Am avut de suferit la nivelul încrederii. Apoi s-au legat rezultatele proaste, ne-a fost tot mai greu să ne mobilizăm.

- Sunt oameni care încă spun că lotul lui Dinamo nu e atât de slab, iar pe hârtie chiar nu arătați rău. Totuși la meciuri nu mai merge nimic...

- Da, și eu sunt de părerea asta. Avem jucători buni, unii cu experiență, tineri talentați care pot aduce un plus. Putem face lucruri bune, am arătat-o cu FCSB, cu CFR Cluj, însă nu găsesc un motiv. Nu știu! Nu îmi dau seama de ce nu arătăm valoarea pe care o avem. Noi intrăm cu gândul de a câștiga meciul. Ceva se rupe pe parcurs!

- E și o problemă în vestiar? Simți că nu e o atmosferă bună?

- Cred că în aceste momente nu mai contează dacă sunt probleme sau nu. Din punctul meu de vedere n-ar fi probleme. Suntem un grup ok, dar acum chiar nu mai contează asta. Trebuie să ne mobilizăm și să scoatem echipa din această gaură neagră.

- Cât au contat acele promisiuni false, cum ai spus și tu, în tot acest parcurs? Plus că probabil sunt jucători care se gândesc că în vară pleacă și nu-i mai interesează de viitorul lui Dinamo.

- Nu mă număr printre acei jucători. Mai am contract și nu mă gândesc la plecare. Într-adevăr ne-au afectat mult promisiunile spaniolilor. Apoi am avut și niște lipsuri la nivelul condițiilor. Și, normal, și lipsa banilor, pentru că în lumea asta orice jucător e afectat de bani. Totuși, am avut probleme și înainte de iarnă și am avut rezultate bune. Probabil s-au adunat multe lucruri și la nivelul psihicului nu stăm foarte bine. Cred că ne-am pierdut și încrederea.

- Crezi că străinii gândesc ca voi, românii? Știu ce-ar reprezenta o retrogradare a lui Dinamo?

- Sunt conștienți fiindcă atunci când au semnat și-au dat seama ce înseamnă acest club, ce înseamnă fanii lui Dinamo, care sunt lângă echipă. Nu știu dacă acum, dar cu siguranță vor reuși să înțeleagă spiritul lui Dinamo.

- Nici nu te gândești la retrogradare, dar e posibilă. Cu siguranță ar fi o pată pentru cariera voastră.

- Nici nu vreau să mă gândesc. Sincer! Am mai fost la Dinamo, într-o perioadă foarte bună, vremuri bune, știu ce înseamnă echipa Dinamo și ce rezultate au fost aici. E o problemă reală, avem puncte puține, jocul nu arată bine. Sper să nu se ajungă acolo! Sper că toți sunt conștinenți de situația în care ne aflăm. Ceva trebuie schimbat.

- Crezi că toți realizează ce etichetă s-ar pune dacă ați retrograda cu Dinamo?

- Cu siguranță! E simplu de înțeles că Dinamo a fost un club care se bătea mereu pentru titlu și trofee. Nu vreau să mă gândesc la așa ceva. Noi putem scoate la capăt această situație. Să evităm acest dezastru! Ar fi o catastrofă! Dinamo trebuie să-și continue istoria frumoasă în Liga 1. Țin prea mult la acest club ca să-l văd îngropat.

13meciuri a strâns Andrei Radu în acest sezon pentru Dinamo, toate în Liga 1

250.000 de euroe cota pe transfermarkt a fundașului cu 10 meciuri în naționala U21

"Nu cred că la Dinamo problema a fost la antrenor. Noi suntem responsabili pentru rezultate. Noi intrăm în teren, jocul nu s-a schimbat prea mult cu niciun antrenor. Rezultatele au venit în urma lipsei de încredere și motivație. Nu putem da vina pe antrenor"

"Avem niște caractere puternice în vestiar. Nu se simte tensiunea. Mereu la antrenamente ne stă capul la fotbal. Nimeni nu-și arată problemele în vestiar. Ceea ce e foarte bine. Însă suntem afectați de locul pe care-l ocupăm. E o apăsare pe umerii noștri că am dus echipa într-o situație în care se vorbește de retrogradare"

"Problema lui Dinamo e pe termen lung. OK, fanii au salvat cât au putut, dar nu știu cât o vor mai putea duce așa. Trebuie să vină cineva să investească, un om cu bani. Pe moment sunt chestii pe care fanii le-au rezolvat, dar pe termen lung e greu"

Andrei Radu, fundaș Dinamo

Un antrenor e revoltat de Dinamo: „Nu se trezește nimeni! Se aduc oameni pe interese. Clubul e aproape de faliment”

EXCLUSIV Situație incredibilă, înainte de Astra - Dinamo: „Nu poate face hocus-pocus peste noapte”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (5)
vendredi13
vendredi13  •  16 Aprilie 2021, 07:47

Sunt plătiți la timp, de aia nu mai joacă.

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  16 Aprilie 2021, 00:58

Ar trebui sa joace titular in locul lui Filip combinatorul care sa intors de la greci sa faca bani la pariuri !

bjk86
bjk86  •  15 Aprilie 2021, 22:48

Astia vorbesc ca firicel din Las Fierbinti cand vorbea despre politica, toti stiu ce trebuie facut, dar nu face nimeni nimic..

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close