FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FC BOTOȘANI 3-2

S-a întors după 14 ani și a făcut haos! „Centralul” Cătălin Buși a mai distrus un meci al FCSB-ului și de atunci n-a mai fost delegat

Articol de - Publicat luni, 26 februarie 2024 14:08 / Actualizat luni, 26 februarie 2024 14:54

Meciul dintre FCSB și FC Botoșani, 3-2, a fost arbitrat de Cătălin Buși (43 de ani) ♦ A fost o delegare ciudată pentru că „centralul” din Râmnicu Vâlcea a fost la cel de-al treilea său meci în actuala ediție de Superligă ♦ Mai mult, a fost prima partidă a FCSB-ului pe care a condus-o după 14 ani!, atunci când a făcut praf un Steaua - Astra 2-0.

Cătălin Buși a fost alegerea surpriză pe care președintele Kyros Vassaras a avut-o pentru meciul FCSB - FC Botoșani. „Centralul” din Râmnicu Vâlcea a primit al treilea său meci în actualul sezon de Superligă. Și-al 24-lea în 15 ani de Liga 1!

Iar prestația sa a fost una mult sub așteptări, greșind tot ce se putea greși, și a primit nota 3 din partea Gazetei Sporturilor. Nici colegii săi de brigadă nu s-au lăsat mai prejos. Marius Badea a fost notat cu 5, iar Ionuț Marius Bobe a primit tot nota 3.

Schimbări la FCSB » Cum poate arăta echipa cu FC Voluntari: Băluță schimbă postul
FCSB
Schimbări la FCSB » Cum poate arăta echipa cu FC Voluntari: Băluță schimbă postul

Cătălin Buși a fost salvat de „VAR”-ul Cristina Trandafir

De fiecare dată „centralul” și echipa sa au fost salvați de Cristina Trandafir, arbitrul VAR delegat pentru jocul de pe Arena Națională.

  • min 18: Buși nu l-a eliminat pe Nana Antwi, în urma unui fault dur asupra lui E. Lopez
  • min 48: Bode a anulat eronat golul marcat de Margiotta pentru o poziție greșită de ofsaid
  • min 86: Buși nu l-a eliminat pe Darius Olaru, în urma unei intervenții asupra lui Jaly Mouaddib

Lui Becali îi place de Cătălin Buși: „Va ajunge arbitru mare”

Gigi Becali a reclamat arbitrajul din meciul cu FC Botoșani, dar nu-l găsește vinovat pe „centralul” Buși. Becali spune că Antwi și Olaru nu trebuia să fie eliminați, dar că arbitrul din Râmnicu Vâlcea a fost influența de cei din camera VAR.

„Îmi place foarte mult de acest arbitru (nr. Cătălin Buși). E extraordinar. Se vede pe față lui că e bun. Va ajunge arbitru mare. Dar oamenii buni sunt călăriți. Însă Dumnezeu îl va ajuta. El nu are nicio vină... Bine, are o mică vină. Dar se mai greșește. De vină a fost femeia de la VAR. Dar nu sunt supărat” a fost prima reacție a lui Becali.

Îi dau un sfat (nr. Cristinei Tradafir). Vrea să-i împlinească Dumnezeu ce cere la Biserică? Să se lase de arbitraj. Sau să arbitreze la femei. Să nu mai arbitreze ea bărbații. Și Dumnezeu o va ajuta cu dorințele. Știe ea la ce mă refer. Ea vine la noi la biserică. Arbitrul a arbitrat bine, dar dacă pui o femeie... Vine o femeie și zice «Domnule, roșu!». Băi, ești nebun?

Gigi Becali, patron FCSB

FCSB - FC Botoșani/ foto Raed Krishan (GSP)
FCSB - FC Botoșani/ foto Raed Krishan (GSP)
FCSB - FC Botoșani/ foto Raed Krishan (GSP)
FCSB - FC Botoșani/ foto Raed Krishan (GSP)
FCSB - FC Botoșani/ foto Raed Krishan (GSP)
+25 FOTO

Buși a fost delegat după 14 ani la un meci al FCSB!

Delegarea „centralului” e cu atât mai curioasă cu cât acesta n-a mai condus niciun meci al celor de la FCSB de 14 ani!

Mai exact, pe 5 mai 2010 acesta fusese pe teren la Steaua - Astra 2-0, atunci când a luat nota 4 în Gazeta Sporturilor, după un alt meci cu cântec!

Ce s-a întâmplat în acel joc care a avut loc la Buzău?

  • min 20: a refuzat să acorde un penalty clar Astrei, trecând cu vederea faptul că Jelev l-a luat în brațe pe Rohat și apoi a căzut peste el în suprafața de pedeapsă
  • min 52: la faza premergătoare golului de 2-0, nu a sancționat faultul clar al lui Golanski la Strătilă. Polonezul i-a pasat lui Tănase, iar piteșteanul a centrat pentru voleul lui Arman Karamian
  • min 57: l-a iertat de eliminare pe Ovidiu Petre, deși stelistul l-a călcat pe Takayuki cu talpa pe piept
  • BONUS: Cr. Tănase, Surdu și Ovidiu Petre au fost iertați de cartonașe galbene. Dacă le-ar fi primit ar fi fost suspendați pentru jocul următor din campionat, cu FC Vaslui

Cum mi s-a părut prestația lui Buși? A arbitrat de-a bușilea. Chiar și un orb conducea mai bine jocul! Probabil că unora dintre arbitri li se spune ce trebuie să facă și ei execută

Adrian Porumboiu, în 2010, patron la FC Vaslui

Culisele arbitrajului scandalos al lui Buşi

Supervizorul meciului din 2010 a fost Vasile Avram, prieten bun cu Valeriu Argăseală, iar observator direct al lui Buşi a fost Alexandru Crişan, subalternul lui Avram la AMF Bucureşti.

Trimişii FRF la Buzău, Avram şi Crişan, erau „oamenii” lui Adalbert Kassai, unul dintre protectorii lui Internaţional Curtea de Argeş, echipă aflată în luptă directă cu Astra.

„Nu comentez eu arbitrajul, dar mie mi s-a părut că Buşi a avut o prestaţie bună”, spunea Argăseală după acel meci.

A fost un jaf pe față! Băieții știu că Steaua trebuie să termine pe locul doi (n.r. loc ce ducea în preliminariile Ligii Campionilor) și o ajută din toate puterile. Acești arbitri primesc ordine de la șefii lor

Cornel Dinu, în 2010, administrator delegat la Dinamo

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Florinel Coman acuză maniera în care arbitrul partidei s-a comportat cu el: „Mi-a zis: « Dă-i drumul de aici!»”

Citește și:

Discurs vehement către FCSB: „E zero! În Europa nu iese din careu dacă dă de un arbitru sănătos. Olaru intră criminal, dar ei se țipă la orice atingere”
FCSB - FC BOTOȘANI 3-2
Discurs vehement către FCSB: „E zero! În Europa nu iese din careu dacă dă de un arbitru sănătos. Olaru intră criminal, dar ei se țipă la orice atingere”
„Dacă nu mă dă patronul afară...” » Bogdan Andone a continuat tirada în conferință: „Inadmisibil! Zero! Nici la amatori nu se poate întâmpla așa ceva!”
FCSB - FC BOTOȘANI 3-2
„Dacă nu mă dă patronul afară...” » Bogdan Andone a continuat tirada în conferință: „Inadmisibil! Zero! Nici la amatori nu se poate întâmpla așa ceva!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
grigs1981
grigs1981  •  27 Februarie 2024, 00:18

Nimic nu este intamplator,daca ar avea remuscari Ciobanul si s-ar spovedi,ne-am ingrozi!Asta-i prea de tot!Stie dorintele marturisite la spovedanie ale unor oameni!Adica Popa,Preotul ii spune Ciobanului ce marturisesc crestinii la spovedanie?!

Catisr
Catisr  •  26 Februarie 2024, 22:22

GSP și Digi pe viață pentru polemică, împotriva ciobanului ! Respect !

conicor2008
conicor2008  •  26 Februarie 2024, 21:17

Eiii ca sa vezi! Un arbitru care a avantajat evident Steaua acum 14 ani este practic inlaturat din fotbal. Revine dupa 14 ani .... . Unul precum ungurul din Carei-kolsvar care distruge un campionat intreg este bonificat cu meciuri in CL! Ca sa numai vorbim de coltescu, cel cu 3 goluri valabile anulate Stelei, culmea, intr-un meci cu aceeasi "victima", Astra! Pe unde-o fi Coltescu acum!?!? AAA, e bine-merci in liga-mamaliga, fugarit de uefa de pe lista lor pe motiv de "ala negru"! Deontologilor! O ridicati in slavi pe ilustra necunoscut Cristina ... dar sunteti la feli de orbi ca ea atunci cand nici unul nu vedeeti ca Sut este faultat evident de Petro inainte de intrarea violenta a lui Olaru1 Si la feli de orbi la talpa pusa de franchezul Muiaddib lui Olaru in aceeasi faza! Ca sa nu mai vorbim de eliminarea total gratuita a lui Antuwi. Ne explica fiul celui prins cu mita in elicopter, Avram cel mic la sta dar mare la sfat (la dighi tv) cum ca mingea era in POSIBILUL control al botosaneanului! Pai daca nu era in control de ce dai rosu? Ca era posibil sa o controleze? Pai cum Antuwi a dat pe langa ea, mingea fiind in aer, era la fel de posibil ca si atacantul sa dea pe langa ... . Dar deh, cand se merge pe principiul "totul pentru front, totul pentru victorie", adica râul, ramul, ii e prieten doar frf-ulu-dancului-sucucului, doar jijel sa nu iasa campeon... . Va dati seama ce șorici neparlit ar fi pe fata federatiei daca o echipa fara antrenor din

Vezi toate comentariile (30)
Comentează