FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

CFR Cluj - FCSB 0-1 » Florinel Coman a „ștampilat-o” și pe CFR, iar roș-albaștrii pot deveni campioni etapa viitoare!

Bucuria FCSB după 1-0 cu CFR Cluj // foto: Cristi Preda (GSP) +35   FOTO
Bucuria FCSB după 1-0 cu CFR Cluj // foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de , - Publicat duminica, 14 aprilie 2024 22:56 / Actualizat duminica, 14 aprilie 2024 23:33

FCSB s-a impus și în fața CFR-ului, 1-0 în Gruia, și e tot mai aproape de titlu! Roș-albaștrii scapă în fiecare săptămână de câte o rivală, predând, de la Craiova până la Cluj, lecții de fotbal, valoare și pragmatism ♦ Există un scenariu în care FCSB ar deveni campioană încă de etapa viitoare!

Programul, rezultatele și marcatorii etapei #4 din play-off și play-out

Cronică CFR Cluj - FCSB, scrisă de Remus Dinu pe stadionul din Gruia » Tăvălugul roș-albastru lovește și-n Ardeal, titlul e deja al lor! High-quality Coman!

Pentru FCSB, totul pare o joacă de copii de când ecuația pentru titlu s-a simplificat aproape în totalitate. Și nu-i deloc complicat să observi descătușarea din jocul echipei care mărșăluiește, efectiv, spre câștigarea campionatului. „Floricele”, devieri de efect, execuții pretențioase, de la nimic n-au făcut rabat roș-albaștrii în startul de meci dominat cu autoritatea unei campioane.

Nici fumul de la torțe, nici mirosul de praf de pușcă degajat dinspre ultrașii gazdelor, nimic n-a intimidat echipa care venea în Gruia cu un parcurs imaculat în play-off și mustind de încrederea conferită de ultimele rezultate.

Clujenii, fluierați la ei acasă + Moment tensionat la CFR - FCSB: jandarmii au intervenit cu scuturile
CFR CLUJ - FCSB
Clujenii, fluierați la ei acasă + Moment tensionat la CFR - FCSB: jandarmii au intervenit cu scuturile

Ce Șut, Coman!

Altfel cum să explicăm naturalețea cu care Adrian Șut a expediat șutul ce a zguduit transversala lui Sava încă din minutul 12? CFR a bâjbâit timp de un sfert de oră, dar n-a putut nicidecum să se descotorosească de mantia de neputință pe care au purtat-o pe umeri băieții „interimarului” Dican. Pe care i-a părăsit curând și norocul de care beneficiaseră mai devreme.

În minutul 16, Florinel Coman și-a intrat în rolul de „vrăjitor” și a executat cu un rafinament occidental lovitura liberă care a schimbat tabela în Gruia. Încă o mostră de clasă a fotbalistului care se pregătește să ia drumul Qatarului în vară, încă un steag înfipt pe cărarea spre titlu.

CFR Cluj - FCSB, etapa 4 play-off, imagini din meci / foto: Cristi Preda - GSP
Ștefan Târnovanu a făcut fericit un copil de mingi de la Cluj-Napoca  / foto: Cristi Preda - GSP
Florinel Coman, sprintând bucuros după victoria din Gruia / FOTO: Cristi Preda (GSP)
CFR Cluj - FCSB, etapa 4 play-off, imagini din meci / foto: Cristi Preda - GSP
+31 FOTO

Alo, CFR-ul?

Lipsa de reacție a clujenilor a continuat mult timp și după upercutul încasat de la Coman. Parcă ar fi trecut 6 luni de la lecția de fotbal predată deunăzi în Giulești, atât de diferit a arătat CFR față de „foamea” pe care o etalase săptămâna trecută în fața Rapidului! Sigur a fost Dan Petrescu la butoane și azi?

Abia în minutul 40 a arătat și CFR puțin mai mult nerv, însă Bîrligea și-a epuizat resursele până să ajungă în fața lui Târnovanu, iar portarul oaspeților a prins fără probleme. Pauză în Gruia, dați deja comandă de confetti roș-albastru!

CFR, mai spre TGV după pauză. FCSB, nu la fel de penetrantă

CFR a ieșit mai îndrăzneață de la cabine, a presărat un strop de pericol încă de la prima fază fixă a reprizei secunde, dar „capul” lui Manea a ocolit ținta.

Să fie doar o impresie de moment? Nu chiar, căci FCSB a luat ușor piciorul de pe accelerație și le-a permis „feroviarilor” să avanseze un pic liniile. Clujul a rămas la comandă, a dus mai des balonul în careul lui Târnovanu, dar FCSB a navigat cu relativă ușurință peste presiunea exercitată de gazde.

Replica oaspeților s-a lăsat puțin așteptată, până când Coman a ieșit din nou la rampă, încercând iarăși o finalizare ca pe PlayStation. De data acesta, fără izbândă ('58).

CFR-ului i-a luat nici mai mult, nici mai puțin decât 74 de minute să-și croiască prima ocazie cu adevărat serioasă din meci. A fost primul moment care a făcut stadionul să vibreze de-a binelea: asediul și precipitarea au pus stăpânire pe careul roș-albastru, însă clujenii n-au putut s-o bage în ațe din două-trei încercări, Târnovanu având și el un merit important în evitarea golului.

Imediat, FCSB simte pericolul și contracarează prin Olaru și Coman, dar Sava le refuză amândurora golul.

Finalul o găsește din nou pe FCSB în corzi, dar reduta rezistă forcing-ului clujean și mai adaugă trei puncte la zestrea pentru titlu. Sunt treisprezece! acum peste rivale, un scenariu fantasmagoric pe care nu-l visa nici patronul decuplat deseori de la realitate.

Scenariul în care FCSB devine campioană etapa viitoare

FCSB se poate încorona campioană încă de runda viitoare în cazul în care o va învinge pe Rapid, iar CFR Cluj și Universitatea Craiova nu-și vor câștiga partidele.

Runda următoare, programul din play-off este:

  • Vineri, 19 aprilie, ora 20:30, Farul - CFR Cluj
  • Sâmbătă, 20 aprilie, ora 20:30, FCSB - Rapid
  • Duminică, 21 aprilie, ora 19:00, Sepsi OSK - Universitatea Craiova

În scenariul amintit, între FCSB și principalele urmăritoare, CFR și Craiova, ar fi 15 puncte cu 5 etape rămase. Cum FCSB are avantajul la egalitate de puncte, din moment ce nu a beneficiat de rotunjire, roș-albaștrii ar fi campioni chiar dacă ar pierde pe linie în ultimele 5 etape!

FINAL » CFR Cluj - FCSB 0-1

  • A marcat: Coman '16
  • Vezi AICI cele mai interesante statistici
  • Adrian „Caniggia” Anca, un idol în Gruia, a dat lovitura de start.
  • 15.680 de spectatori au asistat la întâlnirea din Gruia, număr oficial.

CFR Cluj - FCSB, echipe de start:

CFR Cluj: R. Sava - Cr. Manea, M. Ilie, Boben, Abeid - Muhar, Keita, Avounou - C. Deac, Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean - Camora, Mogoș, Kresic, Aussi, R. Filip, Fica, El Kaddouri, Serebe, Michael
Antrenor: Francisc Dican

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Ngezana, Chiricheș, Radunovic - Lixandru, Ad. Șut, Olaru - Oct. Popescu, Miculescu, Fl. Coman
Rezerve: M. Udrea, A. Vlad - Dawa, Haruț, Pandele, Antwi, Alhassan, Radaslavescu
Antrenor: Elias Charalambous

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj)
Arbitru: Sebastian Colţescu (Bucureşti). Asistenți: Valentin Avram (Bucureşti), Andrei Constantinescu (Bucureşti) Arbitru VAR: Radu Petrescu (Bucureşti), Asistent VAR: Alexandru Vodă (Alba Iulia)

UPDATE ora 20:10 | Peluza Nord FCSB dă tonul: CFR-iștii, fluierați!

Urale zgomotoase din peluza oaspete în momentul în care portarii FCSB-ului au ieșit la încălzire. Depășiți numeric, dar grupați și într-o singură voce, ultrașii din Peluza Nord dau tonul în acest moment în stadion. Așa a fost posibil ca fotbaliștii gazdelor să fie fluierați în momentul în care au ieșit la încălzire.

Răsfirați prin toate colțurile stadionului, spectatorii clujeni preferă să nu răspundă deocamdată.

UPDATE ora 19:45 | Florinel Coman, idolul copiilor

Foarte mulți copii din tribunele arenei din Gruia au venit „înarmați” cu foi prin care îi solicită tricoul lui Florinel Coman, omul numărul 1 la FCSB. Aceștia l-au strigat în repetate rânduri pe șeptarul roș-albastru în momentul în care acesta a intrat pe teren.

Înaintea partidei, Florinel s-a întreținut cu o parte dintre adversari, printre care fundașii laterali Cristi Manea și Mario Camora.

+2 FOTO

UPDATE ora 19:25 | Și gazdele și-au făcut apariția

La interval de cinci minute, și-au făcut apariția la stadion și CFR-iștii, cu Ciprian Deac căpitan de plai, pe locul din fața al autocarului.

UPDATE ora 19:20 | Autocarul FCSB a ajuns la stadion

Liderul autoritar al Superligii a ajuns acum în Gruia, din nou cu un autovehicul închiriat, nu cu propriul autocar. Mine concentrate, poate chiar ceva încordare în rândul roș-albaștrilor, care au coborât grăbiți din autocar - Florinel Coman ultimul - și s-au îndreptat către vestiare.

CFR Cluj - FCSB, informații-cheie înainte de meci:

  • Gruparea clujeană a înscris cel puţin un gol în 13 dintre cele 16 partide jucate acasă.
  • 9 martie 2024, Rapid-FCSB 4-0 a fost singura partidă pierdută de bucureşteni dintre precedentele 13 jucate în campionat din postura de vizitatori, în rest opt succese şi patru rezultate de egalitate.
  • Roş-albaştrii au marcat în 14 dintre deplasările din sezonul actual, iar în şapte dintre aceste meciuri nu au luat gol.
  • 15 decembrie 2022, FCSB-CFR Cluj 0-1 a fost singura victorie reuşită de ardeleni în ultimele nouă dispute din Superligă cu rivala din Bucureşti, în rest cinci succese roş-albaştrii şi trei rezultate de egalitate.
  • Cea mai recentă confruntare directă din campionat a avut loc pe 10 decembrie 2023, CFR Cluj-FCSB 1-1, goluri marcate de Panagiotis Tachtsidis, respectiv Darius Olaru.

Francisc Dican, înainte de CFR - FCSB: „Nu simt implicarea lui Dan Petrescu”

Francisc Dican a spus în conferința de presă premergătoare partidei că fotbaliștii CFR-ului trebuie să joace cu inima pentru a se impune în fața celor de la FCSB. Acesta nu se va putea baza pe fundașul central Arlind Ajeti, accidentat, dar nici pe Panagiotis Tachtsidis, care a văzut „roșu” direct în eșecul cu Corvinul, scor 0-4, din „sferturile” Cupei României Betano.

„Normal ar fi ca jucătorii să nu aibă nevoie de niciun fel de motivație în plus când joacă cu liderul. E o confruntare între campioana ultimelor ediții și liderul actual. FCSB a condus destul de autoritar acest campionat. Din ce am înțeles, va fi cu casa închisă. Venim după un joc bun, aveam nevoie de un rezultat bun pentru a ne recăpăta încrederea”, a spus Francisc Dican

Întrebat despre implicarea lui Dan Petrescu la CFR, Francisc Dican a răspuns: „Din câte știu eu, nu s-a implicat. De venit, nu știu, nu sunt în măsură să răspund. Eu nu am simțit că s-ar implica”.

Dican a continuat: „Singurul absent este Ajeti. În rest, toată lumea este aptă. Prima finală a fost cu Rapid, a doua este cu FCSB. Încercăm să câștigăm fiecare meci. E un joc pe care trebuie să-l câștigăm cu capul și cu inima. Nu e nevoie de motivație suplimentară. Trebuie să evoluăm cu entuziasm.

Dacă ne ridicăm la nivelul la care am jucat în Giulești, ne putem apropia de victorie, doar că avem în față un adversar care își dorește același lucru. FCSB are un lot numeros, valoros, nu știu dacă vor conta absențele. Sunt destui jucători care pot face diferența. Coman a fost jucătorul lor determinant anul ăsta. Tachtsidis este suspendat, dar mă bazez pe el în continuare, face parte din lot”, a mai spus antrenorul clujenilor.

Elias Charalambous are patru absenți în derby-ul din Gruia

Elias Charalambous, antrenorul principal de la FCSB, a prefațat meciul cu CFR Cluj de duminică seara, ora 21:00, dezvăluind cele 4 absențe din tabăra roș-albastră.

Victorioasă în primele 3 partide din play-off, FCSB are parte de o deplasare complicată în runda a patra, în Gruia, pe terenul CFR-ului, echipă vitalizată de succesul cu Rapid din etapa precedentă, 4-1.

„Știm că ne așteaptă un meci dificil, contra unei echipe care în ultima etapă a învins în deplasare un adversar tare. Știm că va fi greu. În startul acestui play-off am demonstrat că traversăm un moment bun, băieții se descurcă bine, dar duminică va fi un meci nou, trebuie să jucăm la cel mai bun nivel pentru a obține cele 3 puncte.

Trebuie să fim foarte atenți mai ales în acest punct al sezonului. Vom continua să facem ceea ce am făcut de la începutul campionatului, să ne concentrăm 100% doar pe următorul meci. Vrem să menținem atmosfera bună din cadrul echipei, doar la asta ne gândim.

Jucătorii sunt foarte serioși și concentrați la toate antrenamentele, iar asta ne face pe noi, antrenorii, fericiți. Nu se comportă diferit, totul este la fel și trebuie să menținem această mentalitate câștigătoare”, a spus Elias Charalambous, antrenorul FCSB, despre duelul de duminică seara.

Cipriotul nu se va putea baza pe 4 oameni, toți scoși din ecuație de problemele medicale cu care se confruntă. Dintre aceștia, titular cert înainte de accidentare era doar Alexandru Băluță.

„Băluță nu va juca, nu este la 100%. La fel Ovidiu Popescu, Panțîru și Luis Phelipe, ei nu vor juca”, a transmis Charalambous.

CFR are jucători buni, mai ales în față, rapizi, buni 1 la 1, dar cred că și noi avem jucători buni, care pot face diferența.

- Elias Charalambous, antrenor principal FCSB

Citește și alte știri din Superligă:

3 întrebări care ne vizează pe TOȚI după confirmarea transferului lui Florinel Coman în Qatar » De ce plecarea de la FCSB e o problemă majoră pentru tot fotbalul românesc

Gigi Becali, prima reacție despre revenirea lui Dan Petrescu: „Aduceți-vă aminte ce am spus”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (158)
_Adrian_1
_Adrian_1  •  22 Aprilie 2024, 15:34
Postat de Catalynn_15 pe 21 Aprilie 2024, 08:38

E o diferenta, activitatea acelor cluburi a fost suspendata in timp ce clubul Rapid a falimentat si s-a desfiintat. Ma uit pe CIS, ma uit pe CUI, toate indica faptul ca in 2017 s-a infiintat un club nou cu o echipa noua, FC R.

Ai primit template nou? IA UITA-TE PE CUI-UL ZECESEBE SI VEZI DIN CE AN E? DAR CIS-UL? Stai jos, ai nota 1 ca de obicei. PRIMUL FALIT DIN FOTBALUL ROMANESC E BECALI, CARE A BAGAT AFC STEAUA IN FALiIMENT. Dupa "logica" ta atunci s-a desfiintat Steaua.

Catalynn_15
Catalynn_15  •  21 Aprilie 2024, 08:38
Postat de _Adrian_1 pe 20 Aprilie 2024, 23:05

L-a clonat randumb pe Catalin :)) ASA CEVA... :)) Randumbe, repeta dupa mine pana pricepi: nici Liverpool, Man Utd sau Arsenal n-au disparut in perioada 1939-1945 iar regulamentele FIFA nu fac diferenta intre razboi, calamitati naturale sau faliment. Acum stai jos, te-ai mai facut de ras inca odata.

E o diferenta, activitatea acelor cluburi a fost suspendata in timp ce clubul Rapid a falimentat si s-a desfiintat. Ma uit pe CIS, ma uit pe CUI, toate indica faptul ca in 2017 s-a infiintat un club nou cu o echipa noua, FC R.

_Adrian_1
_Adrian_1  •  20 Aprilie 2024, 23:05
Postat de Catalynn_15 pe 16 Aprilie 2024, 20:42

Echipa Rapidului a murit in 2016, a stat prea mult un an in hibernare si decesul a fost constatat. Nu mai exista centenar :-)))

L-a clonat randumb pe Catalin :)) ASA CEVA... :)) Randumbe, repeta dupa mine pana pricepi: nici Liverpool, Man Utd sau Arsenal n-au disparut in perioada 1939-1945 iar regulamentele FIFA nu fac diferenta intre razboi, calamitati naturale sau faliment. Acum stai jos, te-ai mai facut de ras inca odata.

Vezi toate comentariile (158)
Comentează