FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Contra îi pregăteşte o "ţeapă" lui Becali! » Pablo Pintos, propus de "Guriţă" la Steaua

Pablo Pintos, jucătorul propus de Contra la Steaua.
Pablo Pintos, jucătorul propus de Contra la Steaua.

Articol de - Publicat joi, 29 decembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 28 decembrie 2011 20:23

Fostul internaţional şi jucător al lui Dinamo i-a transmis lui Gigi că fundaşul dreapta al lui Getafe, Pablo Pintos, e ceea ce caută Steaua, însă CV-ul fotbalistului îl contrazice pe "Guriţă".

Varianta Dănănae nu mai e sigură şi cum pînă la reunire au rămas mai puţin de două săptămîni, Steaua a intrat deja în criză în privinţa acoperirii postului de fundaş dreapta. "M-a sunat Contra şi mi-a propus un fundaş dreapta de la Getafe, unul despre care zice că e foarte bun şi că poate să vină gratis pînă la vară, cu opţiune de cumpărare atunci. Deci e perfect, îl luăm", a comentat Becali la GSP TV despre Pablos Pintos, de la Getafe.

Contra a mers mai departe şi a anunţat că "nu e problemă nici salariul, nu cred că el are mai mult de 350.000 de euro acolo şi Steaua n-ar fi nevoită să-i suporte tot salariul". Totuşi, atunci cînd i l-a prezentat lui Becali, dar şi în declaraţiile publice, Contra a dat referinţe eronate despre Pintos, fotbalist care în perioada mai 2010 - decembrie 2011 a jucat doar 11 meciuri şi a bifat 11 luni consecutive în care nu a evoluat deloc!

Ce zice Contra: "Pintos e un fotbalist foarte bun, eu îl ştiu de la Getafe şi e peste tot ce are Steaua şi peste ce s-a vehiculat, s-ar potrivi perfect stilului Stelei".

Ce are în CV Pintos: Uruguayanul nu numai că nu s-a acomodat la Getafe, locul 10 în Primera Division, dar a făcut tuşa un timp record, 11 luni consecutive. Între februarie şi decembrie 2011 n-a bifat nici măcar un minut.

Ce zice Contra: "E un jucător de mare experienţă, a evoluat şi la River Plate, deci nu e puţin lucru".
Ce are în CV Pintos: Fundaşul sud-american a evoluat într-adevăr în Argentina, în prima ligă, dar nu la River Plate, ci la San Lorenzo. A evoluat, ce-i drept, împotriva lui River Plate, atît în tricoul lui San Lorenzo, cît şi în cel al uruguayenilor de la Defensor, în Copa Libertadores.

Ce zice Contra: "Pintos e şi fost internaţional, deci e bun. Eu nu sînt impresar, eu dau doar referinţe".
Ce are în CV Pintos: Fundaşul dreapta al lui Getafe nu e nici actual, nici fost internaţional. N-are nici măcar o selecţie în echipa naţională a Uruguayului.

Postul de fundaş dreapta e blestemat la Steaua
Ilie Stan nu e singurul antrenor al Stelei care are probleme în privinţa postului de fundaş dreapta. Începînd din vara lui 2007, de cînd a fost adus Emeghara, a început o serie de ghinioane incredibile pentru toţi cei care au fost în lot ca fundaşi dreapta. În plus, chiar şi acum, cînd caută soluţii după despărţirea de nigerian, Steaua s-a orientat tot către fotbalişti cu probleme mari, date fie de accidentări, fie de lipsa jocurilor pe o perioadă îndelungată.

Cine a jucat în ultimii 4 ani şi jumătate
Jucător: Probleme. Cît a absentat
Emeghara: operat la ambii genunchi în primăvara lui 2009. A stat 21 de luni
Pawel Golanski: accidentări dese glezne. A absentat, din cauza accidentărilor, în peste 20 la sută din meciurile Stelei în perioada 2008-2010
Gabi Matei: operat la încrucişate în 2011. Stă deja de 4 luni*
Mustaţă: operat în 2011 la genunchi de menisc şi cartilaj. 6 luni pauză

Pe cine a pus ochii Steaua acum
Jucător: Probleme. Cît a absentat
Dănănae: operat la încrucişate în 2009. 9 luni pauză
Tony: în 2008 s-a operat la ligamentele încrucişate, a stat pe bară 5 luni. În 2011 a jucat doar două meciuri pentru Vitoria Guimaraes
Pintos: în ultimele 19 luni a avut lungi perioade de stat pe tuşă. În 2010 a bifat 5 luni, iar în 2011 a bifat 10 luni consecutive fără meci jucat

Pablos Pintos
- are 24 de ani
- e fundaş dreapta uruguayan
- are 1,82 metri şi 78 de kilograme
- a evoluat în propria ţară la Defensor, iar în 2008 a fost cumpărat de argentinienii de la San Lorenzo pentru 700.000 de dolari
- în 2010 a fost dorit de Lazio, pentru 1,5 milioane de euro, chiar semnase cu italienii şi a şi jucat în cîteva amicale, dar transferul a picat pentru că Lazio nu putea semna cu doi jucători noneuropeni şi deja îl luase pe Hernandez

"Stă bine pe picioare, are viteză, urcă des în atac, dar se apără bine şi e un jucător disciplinat tactic. În plus, poate foarte bine să joace şi ca mijlocaş dreapta" (descriere făcută lui Pintos de site-ul treinadorfutebol.com)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
dejoc
dejoc  •  29 Decembrie 2011, 13:46
Postat de cordos_eu pe 29 Decembrie 2011, 13:11

saracul Oliver Kahn, cate goluri a luat de la romani si tot d-astea senzationale. el a fost portar si la Romania-Germania scor 5-1 in Giulesti. :)))))) 2 de la Contra, 5 acolo (de fapt nu sunt chiar sigur ca au fost 5 ca parca in repriza a 2-a a aparat Hildebrand). dar ziceam doar, Kahn are amintiri cu romanii :)

A fost amical :)))

cordos_eu
cordos_eu  •  29 Decembrie 2011, 13:11

saracul Oliver Kahn, cate goluri a luat de la romani si tot d-astea senzationale. el a fost portar si la Romania-Germania scor 5-1 in Giulesti. :)))))) 2 de la Contra, 5 acolo (de fapt nu sunt chiar sigur ca au fost 5 ca parca in repriza a 2-a a aparat Hildebrand). dar ziceam doar, Kahn are amintiri cu romanii :)

cordos_eu
cordos_eu  •  29 Decembrie 2011, 12:58
Postat de cordos_eu pe 29 Decembrie 2011, 12:53

nu exagera, acelasi Contra si-a batut joc nu numai de toata apararea lui Bayern, ci de toata echipa in 2 meciuri consecutive! Contra a fost mare jucator pe vremuri cand ajunsese la Milan a fost de 2 ori cel mai bun fundas dreapta din Europa

la Euro, Piturca a fost fraier ca a insistat cu Guritza. Contra era la apus de cariera, nici nu mai reusea meciurile bune din UEFA de exemplu, cu Getafe. oricum, Contra cred ca a avut viata extrasportiva. altfel nu-mi explic de ce cariera lui a luat-o la vale dupa episodul Milan cand desi juca bine a fost indepartat rapid dupa altercatia cu Davids. totusi, a reusit sa repete meciurile bune la Getafe dupa multi ani, deci e clar ca au fost anumiti factori care l-au oprit sa-si pastreze forma

Vezi toate comentariile (21)
Comentează